Monday, December 14, 2009

My Firsttime!!!



Assalamualaikum w.b.t..minggu ni adalah minggu yang agak bz. Nak update blog pon xsempat..hehehe..lagi pon, sem baru dah start..mungkin lepas ni jarang2 la nak update blog..huhu..

Ok, entry kali ni just nak cerita mengenai pengalaman pertama ak??tapi, pengalaman ape?? Jgn salah faham ek…hihihi..

Ceritanya cmni, pada suatu hari bertempat di suatu lokasi di kedah iaitu sik, kedah terdapat satu konvokasyen pusat latihan keda anjuran keda. Keda ni apa?? Ok, KEDA ialah lembaga lemajuan wilayah kedah.kalau dkt peneng diorang panggil PERDA..balik kpd cerita tadi, apabila ada event mcmni, ade la booth dan juga menteri yang datang. So, dipendekkan cerita pada mlm tu kakak ak tanya, nak jual baju tak? Ada satu lagi booth kosong? Ak memikir panjang..pastu abg ipar ak mencelah dan suwuh pergi..so ak pon dgn hanya memikirkan ni pengalam pertama ak, so ak pergi.. esok harinya pergi mengambil baju2 yang telah ak tinggalkan dkt Pekan Rabu Alor Setar dan bawa ke sik menaiki kereta…

Berbekalkan bju yang ade, pada 6/12/09 event tu bermula.. so,pagi2 dlm pkul 8 pagi dah kena pergi khemah susun baju dan juga barang2 ape yang patut…untuk hari tu, ak jual t-shirt islamic, baju batik Indonesia, badges, dan keronsang dari sabah..huhuh…ramai juga yang datang kat kedai ak haritu.. Alhamdulillah..

APA PLAK PENGALAMAN KORANG YANG BEST NAK KONGSI DGN AK?hehe :)

p/s: Disini gambar bersama menteri(baju pink). Time tu menteri buat lawatan ke gerai2..
p/s: nanti mungkin ada lagi gambar kat gerai ak…huhuh


15 comments:

[z@ck] said...

lama da ke meniaga t-shirt?

Professor said...

patut la nmpk ceria ja nabil sem baru ni, duit dok masuk rupanya, ni dok tulis2 kat blog ni pun dui tgh jalan dalam akaun tu kn..=D

nabil said...

mmmmm...dari zaman matrik sampai masuk u sampai sekarang la..kalau nk tgk, p pekan rabu aras 3..ada jual t-shirt kat situ..

eLLa said...

tdi tgk link tshirt tue..
mmg kmu ker jual..

nabil said...

to professor--. ceria la sgt.ang lagi ceria dpt dean list...hahaha..ye kot...huhuh

to eLLa--> yup.memang saya jual..nak order?nak jadi runner?semua boleh...bg contact number or email kat sy..

eLLa said...

berminat gak nk jual..coz harge bju tue agak murah ..tpi bkn skrg r ..

nabil said...

bagus la cmtu..eLLa belajar lagi?
ape2 pon, email kat sini nabil_1017@yahoo.com

nur hidayah isa said...

hehe mmg minat berniage eh? bagus2. pandai berdikari..kaye la naik cuti ni..hihi

nabil said...

to hidayah-->minat la juga..part time jew...nak buat full time xle g..masih belajar..huhuh..kaye apenye..huhuh

intan.dayana said...

haa! bagus2.kecik2 lagi da stat bisnes.buleh jd bussinessmen afta dis. :)

nabil said...

to intan dayana--> hehehe...thanks..doa2 la yew.. :)

sunmenghao said...

wow

nabil said...

to sunmengho--> wow???

mytee said...

salam..tumpang lalu

Anonymous said...

pengkritik bebas:
nantikan sesuatu yg sedang diushakan..tp amek masa sikit la..aha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...