Friday, December 18, 2009

Tak mAkan pedas = tak gentleman????



Assalamualaikum w.b.t.

Salam satu Malaysia,

Salam maal hijrah 1431H..


Hehehe…brape banyak salam la…huhuhuh…. First of all nak ucapkan salam maal hijrah kepada sema rakan2 blogger terutamanya yang muslim…semoga kedatangan tahun baru ni dapat mengubah dan melakukan satu anjakkan paradaigma yang baru keatas diri masing2 supaya melupakan dan juga meniggalkan pekara yang jahiliyah yang pernah kita buat dulu2..panjang jugak intro ni…hehehe.

Ok, entry untuk kali ni adalah mengenai cili…tapi, org utara especially org kedah, kami panggil cili ni sbg cabai…hehehe…mesti setengah org pelik kan dgr bunyi cmtu…huhuh..tapi itulah hakikatnya…ada cabai merah, ada cabai hijau..itu ja yang kami panggil..huhuhu..kita tahu cili aka cabai sifatnya pedas bukan??tapi xsemua suka makan pedas…termasuk la saya… :)

Ape sebenranya nak citer ni??? Betul ka ada org penah cakap, sapa xmakan pedas tak gentleman??? So, nak citer pasal ni la…sy mcm xberapa setuju la dgn pernyataan dia atas katanya sapa xmakan pedas tak gentleman?sy pon xmakn pedas…tapi ok je…hahahaha… gentleman la juga kot…hihihi…

Knpa tak mkn pedas?pada sy, kalau makan pedas ni memang xbest la…nak makan pon susah kalau pedas2 sgt.. even penah dulu kalau mkn terlalu pedas,memang sy xkan makan…hohoho…xtahu nak cakap sbb ape tak le makan pedas..xble nak describe(indescribable)..hehehe..tapi kalau mkn pedas, memang xsedap…air mesti bertong2 habis kalau terlalu pedas…hihihi…tapi itu saya,lain org,lain rasa,lain citarasa,lain la mulutnya…

so cmna pendapat bloggers2 sakalian?

p/s:gambar dari en.google

32 comments:

riBEna said...

bena suke makan pedas
kalo xde pedas
mesti nak cri cili gak
hehehe!
kalo smpai berair mata pon xpe
itu yg KAW!!!
hahahaa~
pape pon
ske PEDAS!!
hehehehe~

Ery Farieha said...

KITE SAME!! sep2!~
heheheh, gila x suke pedas. pedas sikit yg sedap takpe. tp kalo pedas sgt, yg makan smpi peloh2, berair hidung, hooo makan 3 suap je lah :P
kalo kamu pedas=x gentleman, kire utk woman xdela kan? ekekeke :P
alaaaa. sape ckp cmtu saje je nak buli kamu tuh. hihih

nabil said...

to ribena--> pedas best ke?hehehe...sbnarnya xkesah, nak mkn pon xpe,xnak pon xpe...nak tanya sikit,cmna kalau dpt suami xmkn pedas?nak masak pedas ke, xpedas?hahaha

nabil said...

to ery farieha--> kita same ke??huhuhu...sejak bile xmkn pedas ni??huhuhu...woman, tak gentlewoman la kot...hihihi

cik EPAL said...

saya suka makan pedassssssssss :)

nabil said...
This comment has been removed by the author.
nabil said...

to cik EPAL--> pedas itu tak best :P... huhuhu

nur hidayah isa said...

waa ruginye tak suke makan pedas..hilang 1 nikmat..kite suke makan pedas, rase cam x feel kalo makan tak pedas. tapi lain org lain pendapat kn. so tak kesah la..hehe

riBEna said...

alamak ...kalo dpt suami xmkn pedas?
bena pkse die makan pedas
tp utk lebeh waspada
kalo nk kawen..tnye dlu ..SYG SKE MKN PEDAS X?
wahahahahahhahahahha!

Ery Farieha said...

sejak azali. hahahha.
mmg jns family x ske makan pedas. pedas pn berpada2 lah. pedahs lebey2, xtahan. ade org leh kunyah cili ijau tu, wuuuu~~~~~ xthn tgk.

nabil said...

to nur hidayah isa--> xrugi pon xmakn pedas...boleh jimat duit sbb tak perlu minum air pon...huhuh..a.a.betul3..

nabil said...

to ribena--> hahaha..boleh plak cmtu ek...kiranya salah satu kriteria nk jadi suami bena kena mkn pedas la ni???cmna kalau dia jawab,ABG TAK MKN PEDAS??? hahahaha...jawab2..

nabil said...

to ery-->o0o0 famaly cmtu ek..berbeza la dgn famaly kami accept me je yang xmkn pedas...tapi kalau org kampung, pedas memang bnde biasa la...

Ery Farieha said...

lorrr yeke?? kamu sorg je x makan pds? pelik jgk :P
org kmpg ye la kot. mkn je la nasik goreng kampung, mst pedas ye x? hohoh~

intan.dayana said...

owh.beta sgt suka makan pedas!pedas best.mcm sy.sy pOn best jugak.hahaha!

tp kan,kalau laki xmakan pedas....ermmm...nO cOmment lah.

santai said...

maksud saya betul betul betul tu pada e-emas, katanya "mana ada makan pedas, makan cili la rasa pedas". pedas mana boleh makan....betul tak? cili bolehla kita makan.......saya juga suka yg pedas-pedas.

nabil said...

to ery farieha--> yup..me only..nasi goreng kampung memang pedas..thats y su suka n.goreng cina...huhuhu


to kak intandayana--> akak best ke???hehehe..laki xmkn pedas biase je...hohoho

santai--> betul..tapi kan, jgn salah faham, ade juga cili xpedas...betul tak??hehehe

intan.dayana said...

eh2.cube tanye diri kamu.akak best x? ngeeeeeeeee!!!!

tp akak nak cri yg makan pedas tau.nak bg kat akak pOn sile bg laki yg makan pedas.kalau x nnt ari2 la si laki tepaksa makan lua.hikhik!

nabil said...

to kak intandayana--> hahaha...ye la tu...best la kot...huhuh

intan.dayana said...

yessss!!! i knOe that.im da best kan budak kecik?hiks! sile belajar mkn pedas.nnt bOleh mkn msakan akak. :)

nabil said...

to kak intan dayana-->ok la...best la juga sikit2...hehehe.okey:)

xyncaholic said...

btol aku sokong..sapa tak makan pedas tak gentlemen..br rasa nikmat makan klau pedas..nih makan yg manis2 je tak elok.haha..

riBEna said...

haah kne mkn pedas la bakal suami tu
kalo die jwb cm tu ek
trusssssssssssssssss jwb
SYG XMO KAWEN LA
hahahaahhahahha

(senget nye bena)

AzuanBudakPandai said...

sedap la makan pedas+panas..meletop woo haha

nabil said...

to xynchaholic--> betul3...xmkn pedas tak gentleman...ak pon sokong gak...skrung ak dah mkn pedas..itu citer dulu...huhuh


to ribena--> hahaha...cuba try buat cmtu...heheheh

to azuanbudakpandai--> meletop jgn sampai pecah perut sudah..hehehe.. :)

~** PROFFY **~ said...

tak dewasa la kalo tak mkn cili

ekekeke lagi2 cili api..

nyum nyumm

nuffy zzzzz

h[i]k[A]R[i]© x[O]x[O] said...

my bro pun dulu, sgt anti-pedas.
pas ari2 d sogok ngan spicy fud, skang nie dia lak yg lbh2 cr mknn pedas..hahaha
btl! x mkn pedas = x gentleman.

i luv spicy fud bery much. ^^

Anonymous said...

pengkritik bebas:

"Sapa makan cili, dia la yang terassa pedasnya.."

nabil said...

to ~** PROFFY **~--> memang la tak dewasa..baru 17 tahun..remaja lagi.. :)

to h[i]k[A]R[i]© x[O]x[O]--> i maybe become like your bro someday... huhuh

to Anonymous--> betul3..(gaya upin &ipin)

apis said...

bil, aku pun x make pedah..berasap telingo aku..hehe

Ery Farieha said...

nabil: blh jd org cina ah cmni. hahaha asik n.goreng cina je

nabil said...

to apis--> tipu ar..buat2 xmknpedas plak..hahaha

to Ery Farieha--> xmou2...ngeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...