Wednesday, January 13, 2010

adA apa Dgn beRus gIgI..


Salam semua…

Ha…ini memang betul2 xde idea nak tulis entry…tapi nak tulis gak..hahaha…topic kali ni nak bincang tentang berus gigi…ntah ape2 punya topic da..hehehe..

Ok, for me, sy guna berus gigi 3 bulan 1 kali baru tukar….lebih kurang cmtu la…but, ade org guna berus gigi, xsampai sebulan dah tukar…dahsyat kan?dahsyat ke??normal la tue..hehehe.. Sebab tu tokey berus gigi boleh jadi kaya…huhuhu…so, korang plak cmna?setahun satu kali ke tukar????

Tapi, knpa yang cepat sgt nak tukar berus gigi??mengikut observation dan pertanyaan kepada beberapa org, rata2 tukar berus gg sbb berus dah rosak …hehehe mestila …xkan sebab lain kot..knpa berus boleh rosak cepat??for my opinion, berus rosak cepat sbb cara berus gigi tu menyebabkan berus rosak..setengah org apabila berus gigi kena gosok macam gosok lantai..hehe..sbbnya?? soal kepuasan bila nak gosok gg…




Tapi, kalau mengikut doktor2 gigi, diorang suwuh gosok pelan2 jew..tapi xpuas la kan kalau gosok pelan2..kalau gosok kuat2 plak boleh bahaya kepada gusi…t boleh ade penyakit plak…so cmne ek??gosok kuat, tapi bahaya,gosok pelan2, tapi xpuas…mana okey lagi????

p/s: kpd doktor2 gigi, betulkan kalau ade salah..k
p/s: gambar macam xde kaitan jew..heheh

7 comments:

amirah said...

biasa dokter gg soh tukaq 6 bln sekali

tp lau lom ckp 6 bln tukaq xdak hal..lg bgs

ELYN said...

gosok janganlah kau tak gosok ~~ -.-''
gosok kasi puas saja..rosak pegi je doktor gigi..dunia dah maju cik abg oi ;D

[z@ck] said...

gosok slow2 la..kang kalau sental kuat sgt kang berdarah lak gusi tu

nabil said...

to amirah--> o0o0o ye ke...tq atas maklumat tue....

nabil said...

to ELYN--> haha..memang la..tapi itu semua bkn free...masa itu pon bkn free jugak..hehe

nabil said...

to [z@ck]--> haa..betul2...same la kita..

pudding pie said...

sental kasi putih la!

skrg aku gne listerin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...