Sunday, January 24, 2010

trIp to SingapORE [part 2]

-->tempat biase amik gambar kalau g singapore...

--> macam2 kanak2 terbiar je...huhuhu

--> pemandangan esplanade(mcm durian/nenas)

--> pemandangan yang sama tapi tambahan eye on singapore

-->dgn geng2 sekalian...

--> akibat terlalu penat dan panas..ini hasilnya..ntah ape2..

--> anak singa..comey je...

--> sekitar Arab street...

-->satu2nya masjid yang kami jumpa..

--> gambar hiasan(teropong masjid)
salam semua...

ok last aritu saya citer sampai dkt china stown...utk pengetahuan, kalau nak shopping, kat situ la terbaik...seterusnya kami bergerak ke arab street utk makan n solat..kami tak beli kat sana sbb susah nak cari restoran melayu,,so kami tapau dari johor lagi...jimat kan???hehhee...

ok, kat arab street ni, tempat dia biase je...kat situ di panggil arab street sebab ada masjid...itu satu2nya masjid yang ada kat tgh bandar singapore...isk3..kalau kat malaysia merata2 masjid...Alhamdulillah..untung kita tinggal kat Malaysia...

kalau sapa yang tak sempat shopping kat china town, boleh la beli kat sini sbb ade jugak jual2...tapi, for me choice dia kurang sikit compare to china town...

ok,seterusnya kami bergerak ke esplanade dan juga tempat singa pancut air tue..hehehe..nama dia ape ntah...xingat plak dah..heheh...mellion kot...
kalau g singapore tak sah kalau xg amik gambar kat situ..tempatnya bukan ade apa sgt..just singa tu je...pastu ade la kedai mkn sikit...

next, kami terus bergerak ke pulau sentosa...ok, t saya sambung part 3 plak yew...bye...

18 comments:

++***hana zaty**++ said...

erkk..jeles2..nk gi sngpore~~ngeee...brang2 kt arab street tu ok x price dye?ke mahal?

dila said...

apalah yang special sangat kan singa tu ka..

erm.=)

teringin kesana insya allah suatu hari nanti..

btw,nice pic..

Afizzat said...

merlion kot nm singa 2..xpn merlin..haha
eh, hg ada jmpa hutan x kat sana??

heart said...

best2... :D

nur hidayah isa said...

hehe. kat pulau sentosa mesti tengok song of the sea. kalo tak tgk mmg rugi la..hehe..

Useriez said...

weh apa ni p singapore pakai topi KL?? haha

nabil said...

to ++***hana zaty**++--> huhuhu...kat arab street ok gak harga..standard je..tapi kurang pilihan compare dgn china town..

to dila--> xde pe pon special...tapi dia mcam icon utk singapore je..kalau xpergi tangkap gambar kat situ mcam x complete la..heheheh

nabil said...

to Afizzat--> a.a..hutan???mcam xnampak ja..tapi tak melawat pon satu singapore..mungkin ada sikit di belah selatan dia kot...t geng GB kedah boleh buat lawatan p singapore..heheh

to heart--> huhuh..dah pernah sampai ke?

nabil said...

to nur hidayah isa--> betul2...kalau nak tgk gambar song of the sea, tunggu part 3..heheheh

to Useriez--> hahah...ak bangga org malaysia...bawa nama malaysia p sana...hehehe..

- Misztake - said...

seronoknya dapat gi singapore..
nak kena kumpul duit nih..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

uish nak pergi jugak ah nnti.

spura nampak cam comel je kan.

miss lolly a.k.a luvfareda said...
This comment has been removed by the author.
noor afzan said...

lama x gi singapore..
nak gi laaa..
hoho~

nabil said...

to - Misztake ---> heheh..murah je..rm60++ pon dah boleh...buat group passport baru rm10 sowang...

to miss lolly a.k.a luvfareda--> a.a.comel gak la kak oii...heheh...pergi jgn tak pergi...

to noor afzan--> eh,akak dh pernah pergi ke? biasanya student utm mesti pernah g walaupon skali...huhuhu

udacun said...

nnt r nak letak juge gmbr2 p singaPore.. huh... nak letak jugee.. xkiree... (dengki tgk)..haha

nabil said...

udacun

letak la kak oii..xkesah pon..huhuh :)

mIsH IeRA cIK irAh said...

hahaha... i went to singapore last month. travel alone and it was for the first time ke sane. sangat2 gile :P. anyway siyesly rasa bersyukur kite ni malaysian. Atleast u prepare food. I langsung x prepare pape pegi bodo2 and starve gile sebab x jumpe org bertudung masok MCD. takut ayam current n x pasan logo halal.wuuuuu

nabil said...

mIsH IeRA cIK irAh

betul2...kita memang perlu bersyukur..
kat malaysia ni,nak makn pon senang je kan..
memang susah nak jumpa org bertudung kat sana..
huhuh...bahaya tu..
next time, make sure prepared food..huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...