Tuesday, February 16, 2010

Sentosa Island Part 3

--> salah satu part kat song of the sea

-->naik benda apa ntah nie..ok gak.. :)

--> pengangkutan yang disediakan kat pulau ni..free ja..

--> oleh kerana tempat ni besar, sign board amat diperlukan..

--> siloso beach resort

--> mandi manda dekat pantai apa ntah..xingat..huhu

--> keadaan di sekita pantai xtahu..

--> main ni best sgt..boleh racing o0o0o

--> dari kanan nabil(johan),raja(no4),iqbal(n03),akmal(no5),org amik gambar(no2)

Salam kepada semua rakan2 bloggers…


Lama xdapat nak update blog…ok, entry kali ni adalah sambungan daripada trip to Singapore part 1, dan part 2…so, ni last tempat kami di singapore iaitu di pulau sentosa..


Dekat pulau sentosa ni ada macam2 jugak…rancangan masa depan untuk pulau sentosa ni nak jadikan pulau yang seakan2 genting highland yang ada tempat main2 seperti roller coaster dan macam2 lagi..masa yang saya pergi, roller coaster masih dalam peringkat 90% siap..cumanya masih x dibuka utk org ramai…


Apa yang best kat sentosa island?ok,pada pandangan saya, hiburan yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat adalah song of the sea..song of the sea ni adalah satu pertunjukan air dan pancaran laser..ok gak la..bayaran masuk dia $10 dalam Rm24.20.tayangan ni lebih kurang 30 minit ja..biasanya dia ada 2 kali sehari..pukul 7pm dan 8pm.


Pantai kat pulau sentosa ok tak?pada pandangan saya, pantai dia xbest sgt nak compare dengan pantai kat Malaysia..pantai dia dekat dengan pelabuhan kapal2 besor..so kalau duduk kat pantai tu, Nampak la kapal2 besar…ombak macam xde je..huhuhu..utuk makluman semua, keadaan pantai kat situ lebih kurang pantai kat oversea..macam dekat Hawaii..saya maksudkan orang2 yang berada kat situ..paham kan???hihihi…agak xsesuai la dengan jiwa rakyat Malaysia yang beragama islam..


So,habis ja song of the sea, kami terus bertolak balik ke Malaysia..sampai ja di utm lebihkurang pukul 11.45malam..sekian sahaja pengalaman di Singapore..


bye

24 comments:

cik EPAL said...

best best cuti cuti :D

hans said...

best nya ko dapat gi singapore

syarifah radiah ibrahim said...

pergh bestnya.

nabil said...

cik EPAL

best la jugak.. :P

nabil said...

hans

kebetulan ja bro..
johor kan dkt dgn singapore..heheh

nabil said...

syarifah radiah ibrahim

biaseje...malaysia best lagi..huhuh

cikTi said...

macam bes,,.

bila pegi,.,

cikti pon mnt gk pulau2 nih,.
wlwppon bnyk ag pulao x pegi,.

(link blog kamu).,

ana_zara said...

bajet g s'pore ni bape?

tujuhhariseminggu said...

uhhh, sangat jeles.... :p okey, mari tepok bantal seblom tdo sambil sebut spore 3 kali... :p

nabil said...

cikTi

pergi bulan 1 haritu...
try la pergi skali...
ok gak..
huhuh...

link kamu jugak..

nabil said...

ana_zara

badget dia rm88 dah boleh pergi...
tapi shopping tak termasuk la..
rm88 ni tamnbang bas dan passport..

nabil said...

tujuhhariseminggu

hehehehe... :)
tepuk 4 kali pon boleh...

Wanie Azeera said...

uiyoo.. syok2 hehhe

hans said...

aku xpenah pergi weih
nanti belanja aku pi sana
nak amik gambar dkt kepala singa yg muntah air tu
hehhe

intan.dayana said...

alaaaaaaaaaa~ best nye! bw lah akak pegi sane...

pelis~ pelis~ pelis~

Hanafana said...

BEstnya piccah piccah semua tuh!!
Jeles jeh..
Nak juga pegi sanaa :(

Afnie Roslan said...

hahhahaha...HSBC di hatiku....

rossoneri said...

wahhh mcm best je...

nabil said...

Wanie Azeera

dekat je cik wanie..rehlah kamu lagi best.. :)

nabil said...

hans

boleh2..
t buat gathering bloggers kedah pakat p ramai2...heheh

nabil said...

intan.dayana

xkan bawa saja..blanja la...heheh

nabil said...

Hanafana

hehehe...try la skali... :)

nabil said...

rossoneri

biase je..pergi sehari je..

nabil said...

Afnie Roslan

uhuhuhuh...salah post kot nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...