Wednesday, March 3, 2010

get SOLuTIoN wiTh SOLUSI


Salam kepada semua rakan2 bloggers…


Setelah sekian lama tak update, kali ni nak promote sikit mengenai majalah…
Majalah ape plak nih??sebelum tu nak bagi tahu, saya tak dapat apa2 pon allowance or commission dari syarikat telaga biru…tapi kalau nak bagi, saya terima jew…heheh..
Majalah yang saya maksudkan adalah SOLUSI ‘Panduan Hidup Bersyariat’..ini nak tulis sedikit description tentang majalah nie: majalah ni adalah diterbitkan oleh Telaga Biru Sdn. Bhd. Sekarang ni telah Berjaya menerbitkan sehingga isu ke 16.. Ketua editornya ustaz Pahrol Mohamad Juoi


Apa yang bestnya tentang majalah ni?? Majalah ni adalah majalah Islamic yang paling sesuai utk remaja2 sekarang..tapi bukan remaja saja, ibu2, bapa2 pon sesuai sgt.. banyak sagat manfaat yang boleh di ambil dari majalah ni..contohnya, soal jawab solat, soal jawab fiqah,tafsir, hadis,tauhid dan banyak lagi…bukan itu je, penulis2 dia pon semua mantap2…contohnya, Dato Dr Haji Fadhilah Kamsah, Ustaz Zaharuddin Abd Rahman, Dato Siti Nor bahyah Mahamood, Dato Ismail Kamus, Fatimah Syarha Mohd Noordin dan ramaaaii lagi…


So, kepada sesiapa yang belum pernah membaca, saya suggestkan majalah seperti ni untuk anda jadikan majalah langganan bulanan anda..


17 comments:

si hitam maness said...

bagus majalah ni..dah pernah baca.
tp kan...kenapa mesti namanya solusi?
kenapa mesti dicedok dari bahasa inggeris?
kenapa.....
kenapa bhs melayu semakin di-inggeriskan?

=(

wankecik said...

kalo letak mlyu x sdp sngt... "penyelesaian"...x bezt sngt hehehe
coz x jdi isu pun klo ltk solusi... nie mjlh keagamaan nk nmpk univesal... mna2 bley..bukn mjalah bhasa

cikTi said...

emm,,.

mcm bes,cikti jrg baca majalah,.,

nnti boleh g intai2.

tQ bagi info nih

rathiqah azmira rosli said...

tak pernh tau pun

nanti try cariklah

:)

Wanita Itu said...

thanks for sharing :)

fiD said...

tq 4 da info,ade on9 nye x?

Rizman M.A said...

Majalah ni susah nak cari kat tempat aku! Mungkin belum sampai lagi kot

shamin asfar said...

tak pernah nampak pon majalah ni..
huhu..
ya la.. gpon..
aku tak selalu pi kedai buku..
ahhaa

nabil said...

si hitam maness

bagus la kalau dah pernah baca...for me,apa yang penting dia punya kandungan or isi dia..kalau tajuk ape pon,xkesah sgt... :)

nabil said...

wankecik

terima kasih atas jawapan anda... :)

nabil said...

cikTi

o0o0o...

cikti baca novel ke??

nabil said...

rathiqah azmira rosli

majalah ni masih baru...
so xramai lagi org tahu...
tapi kebanyakkan kedai2 buku dah ade jual majalah ni...
selmat beramal :)

nabil said...

Wanita Itu

welcome :)

nabil said...

fiD

same2..online punya tak de..
tapi penulis2 punya blog ade la..

nabil said...

Rizman M.A

betul2...

xsemua tempat ada jual..

ak suggestkan ko buat langganan bulana or tahunan :)

nabil said...

shamin asfar

bukan tak pernah nampak..

ko yang xpernah tengok..hehehe :)

aYu said...

sy lum penah nmpak magazine ni.
nampak bagus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...