Sunday, March 28, 2010

RehLAh di PanTai TanJung Sepang

 Salam kepada semua rakan2 ku..huhuh...Final akan menjelang tiba, so blog juga akan kurang diupdate..heheh..minta maaf kepada yang tunggu saya update blog...hmmm

doa dulu sebelum pergi...amin..

sesi perbincangan tentang task yang diberi...
Entry kali ni nak citer mengenai mengalaman pergi mandi-manda dengan kawan2...Waaa...best kan...ok.lokasi kali ini bukan di taman tema, tapi sebaliknya di pantai...memang best la...As, PIC utk program ni, saya dapat kumpulkan seramai 29 org yang dapat join...Lokasi awal adalah Desaru...Tapi setelah di pikirkan, pantainya yang agak bahaya, kami tukar destinasi ke Tanjung Sepang..Lokasi dia tidak jauh sangat dari desaru..lebih kurang 4,5km je kot..

sambil bakar,sambil makan..patut makan ntak cukup..heheh

ombak kat sini memang best giler la..besar kot..
Nak citer sikit la tentang perjalan kami..Aktiviti kami bermula pada mlm jumaat iaitu dengan qiamunlai dekat masjid..Lepas je solat subuh, kami bersiap2 untuk bertolak..Macam biasa, sebelum bertolak kena la baca doa dulu supaya perjalanan diberkati Allah dan minta supaya tak ada perkara2 buruk berlaku..Keadaaan hari tu hujan sepanjang perjalanan..Tapi xpe..Xde masalah la...

reff tengah bagi warning!!uhuh

kumpulan 1 yang tewas..hahaha..
Setibanya sampai disana, adik2 junior di beri talk sikit tentang task yang telah kami berikan sepanjang perjalan..So, slot tu diambil oleh seorang PIC lain..Saya dan beberapa orang yang lain sediakan sarapan pagi iaitu nasi goreng...yum..yum...huhuhu,,,cuba bayangkan,makan di tepi pantai dengan keadaan hujan dan perut yang lapar dituiup dengan angin yang tak tau nak cakap....best kan?heheheh

ini mungkin ruqby kot..
Lepas dah mkan semua, baru kami mandi2 plak..Time ni macam jenis kami main..Rugbi pon ada,futsall la..Pastu yang menariknya ada sukaneka sikit..heheh..Saya dikecualikan sebab bertugas sebagai reff..Sambil2 main,sambil2 bakar ayam dan sosej...

aktiviti biasa...lompat jgn tak lompat!!macam2 style la..
Selepas selesai main, kami solat jamak dan qasar dulu kat tepi pantai..lepas solat ada la tazkirah sikit..pastu sapa yang nak main lagi, terus la bermain...ada juga yang xnak main dah..Lepas dah mandi semua, bersiap la utk balik..sebelum balik,makan dulu ayam bakar dengan sosej di tepi pantai..memang sedap la weh...Perut tengah lapor time tu...yum..yum...pas dah mkn semua, ada bagi talk sikit...Pastu kami bagi cenderahati..Then bertolak balik ke UTM..Dalam perjalanan nak balik,singgah jab tepi jalan untuk amik gambar dekat landmark desaru..hehehe..
berhenti amik gambar kat tepi jalan...
solat dimana saja..

Itu saja utk kali ini..bubye

24 comments:

Mohdzaid.com said...

bestnye...

cikTi said...

lama snggh rasa x g pntai,.

sdap kan,.
(mcm boleh makan je)

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

best tuh..
release tension ckit..

even kte duk tepi pntai,xde keinginan lg nk g..hehe..

.::WaNiE::. said...

waaa seronoknyeeee

bellar0ssa said...

macam biase aku tetap suka gmbar2 melompat kau ni.haha..

nak main ombak juga!

SweetyMui2 said...

i love beach~! :)

a1zudd1n said...

sempena ape ni?huhu

hans said...

asyik kepantai jer ko kan
best betul

starsyeea said...

woww...terdetik jelez di sukma...

nk g pntai jugaakkk!!! :(

nabil said...

Mohdzaid.com

best o0o0o...heheheh

nabil said...

cikTi

a.a sdap gak la...
ombak dia best sgt...huhuhu

nabil said...

.cikfasya.(◕‿◕✿)

biasa la tu..kalau dah umh tepi pantai, tgk pantai pon dah malas...hehehe

Zah Said said...

balas singgah blog adik..mesti best gi pantai.

Nyze The PumpkinBee said...

wah2...
pantai!
Pumpkinbee sukakan pantai!
baru bulan lepas ,melepaskan rindu dgn pantai di Gold Coast Sepang...

p/s:nak sikit bbq tu....=____=

nabil said...

.::WaNiE::.

seronok sgt..huhuhu

nabil said...

bellar0ssa

melompat gambar wajib..hehehe

nabil said...

SweetyMui2

same la kita...pergi dengan family mesti lagi best...huhuh

nabil said...

a1zudd1n

sempena mengisi masa lapang..
heheh..
lupa nak ajak ang...

nabil said...

hans

pantai tempat org ja..
langkawi baru 2 kali ak pergi..huhuh

nabil said...

starsyeea

sukma???

nabil said...

Zah

boleh la tahan kak oii...
best la jugak sikit2..heheh

nabil said...

Nyze The PumkinBee

Gold Coast australia?

Nyze The PumpkinBee said...

kalau gold coast australia, boleh botak la PumpkinBee...

gold coast sepang je...
>____<

nur hidayah isa said...

waaa first time tgk gmba nabil nmpak gigi + braces...hehehe :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...