Monday, April 26, 2010

Alor Setar Tower International B.A.S.E Accuracy Jump Challenge 2010



Salam kepada semua rakan2 bloggers..

Hari ini bersamaan 24/4/10 telah diadakan pertandingan terjun dari menara Alor setar peringkat international. Pertandingan ini disertai oleh pelbagai negara termasuklah Filipinaa, England, New Zealand dan juga Malaysia. Dalam pertandingan kali ini, pemenang dikira bedasarkan ketepatanya ketika landing. Kawasan untuk mendarat telah ditandakan dan dibentangkan dengan tilam yang tebal. So, dia seolah2 macam main dart la...Setiap jejari base landing pad tu dah tertulis point2 yang boleh dikira. Kalau terjun tepat ke base landing pad tu, banyak la point dapat...



kawasan utk landing...



Untuk pengetahuan , menara Alor setar ni takda la tinggi sangat. Oleh sebab itu, sebaik je diorang terjun, dalam beberapa second terus kena keluarkan payung terjun. Kelewatan berbuat demikian mungkin menyebabkan daging2 bertaburan di lantai menara...heheheh... Apa yang boleh digambarkan, pertandingan ni agak bahaya la...takut o0o0o...tak sanggup nak tengok kejadian2 pelik.. Tapi semasa saya ngn family tengok tadi, Alhamdulillah semua selamat landing dengan jayanya..huhuhu...


pelbagai aksi2 penerjun.



So, itu je kot nak story untuk hari ini...bubye...


15 comments:

Hasrol Nizam said...

fuh, gile berani la diorng ni..

jfook said...

Wow, it's still high to me..

chaie safri said...

mak aii.. kalo jadi penerjun, seram..
kalo jadi penonton, sonok..

[z@ck] said...

wohoo..
kedah maju 2010!

Goldman said...

COD Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram, harga semasa RM 1280.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

Afizzat said...

siot ar..awat la byk xtvt best kat as time aku dah kembali ke shah alam..kgsi byk2 sket gmbar noh..hehe

Anonymous said...

pengkritik bebas (aman):

ni bila ni? huhu.. ada jugak org berani terjun menara alor star tu.. dah la rendah. one mistake consider death.. ngeri2..

p/s; nice pictures!

nur hidayah isa said...

macam seronok je...ni ok lagi..cube wat bungee jumping..lagi takot kot....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nampak p0m gayat GUGUGU~

pak derus said...

Nurul, apa barang terjun bungee, semua org leh wat.

nabil_potter said...

Hasrol Nizam

huhuh..tau xpe... :P

nabil_potter said...

jfook

heheh..that true..

nabil_potter said...

chaie safri

itu dah memang adat...tapi ank buah ak takut tgk bnda nie..heheh

nabil_potter said...

[z@ck]

hahah....kedah best pada New Zealand wo0o..heheh

nabil_potter said...

Afizzat

hahah...ang balik bila?kedah dah maju la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...