Saturday, April 24, 2010

Kempen Menanam 26 Juta Pokok Peringkat Negeri Kedah

pokok yang belum ditanam..
Salam kepada semua rakan2 ku..

Pada 22/4/10 iaitu hari khamis merupakan hari kempen menanam 26 juta pokok di seluruh negara. Setiap negeri melakukan kempen ini dengan menanam pelbagai jenis pokok bersesuain dengan tempat yang hendak ditanam. Bagi negeri kedah, Majlis ini telah disempurnakan oleh Menteri Besar Kedah sendiri iaitu Ustaz Azizan. Tema kali ini adalah, menghijaukan bumi ,satu warga satu pokok...

pokok2 yang siapsedia utk ditanam.
kehadiran MB Kedah.

MB Kedah.

Kenapa tiba2 boleh terjebak dengan program ni?hehehe.. sebenarnya my father yang ajak untuk terlibat dengan program ni..So saya bersama2 dengan wartawan2 lain menerjah apa saja gambar2 yang boleh diambil.Tapi saya tak rekod pon apa yang di cakap oleh Ustaz Azizan. Saya banyak terlibat untuk amik gambar jew..
upacara menanam pokok bermula...
gemik pelancaran...

So, selamat melihat gambar2 di sekitar kempen menanam 26 juta pokok di alor setar kedah..Meanwhile, lepas ni sama2 la kita menghijaukan kawasan rumah anda yew..Seamat bercucuk tanam juga..hehehe

12 comments:

waveX said...

pemimpin berjiwa rakyat mcm ni la org nk..

nabil_potter said...

waveX

semua MB turun kat negeri masing2 la...huhu

myra arshad (: said...

waah, ;lepas ni. lalu kedah je, habis banyak lalang!
ye la, banyak sangat tanam pokok. heeee~ lawak jeee :D

Cik Puan Drunbella said...

saya sangat menyokong kempen ini.
selamatkan bumi kita.
^___^

Afizzat said...

eh tnm tang mn nie? aku lalu area as xda perasan..klau x, bole join..huhu

hans said...

wah
aku suka kempen2 nih
bumi kedah tu dah lah panas
ada pokok nih rasa lah sejuk sikit

SheY PuLL said...

tanam rumput 2 boleh dikira pokok jugak x nabil?

Anonymous said...

pengkritik bebas (aman):

sy sokong idea mcmni.. jom pakat2 tanam pokok.. sebijik pokok pn jadi la.. at least ada juga exigent generator kat umah kita. hehe

nabil_potter said...

myra arshad (:

heheh...lalang kan best utk kesihatan bumi...huhuhu

nabil_potter said...

Cik Puan Drunbella

saya juga menyokong kempen ini...huhu

nabil_potter said...

Afizzat

dekat suka menanti...tau x?

nabil_potter said...

hans

kedah panas weh...ang baik ang tau la...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...