Friday, April 30, 2010

My First Day Internship Training

Salam kepada semua rakan2 ku...

Entri kali ni saya nak cerita mengenai pengalaman pertama menjalani latihan idustri...Ayat sungguh skema di situ...hehehe..ok, untuk pengetahuan, pada mulanya saya memilih sapura untuk buat Li, tapi diorang tak nak sebab tempoh Li kami 10minggu ja..Diorang kalau boleh nak student Li yang buat praktikal 6 bulan.So, bila dah tak dapat, saya pon minta la buat dekat RTM kedah...
RTM kedah ni jarak dari rumah saya sangat la jauh...menyesal plak pilih situ..nak tahu tak brapa minit perjalanan naik moto? haa...ni cek nak habaq, perjalanan naik moto ke RTM adalah lebih kurang 3minit ja...hehehe...dekat ja pon...Masuk kerja pukul 8..Pukul 7.55 baru kuar umah..huhuhu..

Hari pertama berjumpa dengan Pn Salasiah aka pembantu jurutera kat situ..Lepas di terang peraturan semua, kami dibiarkan bebas seperti burung..Ha, time ni rasa sungguh bosan yang teramat..Dalam fikiran ku, kalau macam ni la buat Li, seyes menyesal habis...huhuh..Meja untuk kami pon xde..So, merempat la di mana saja..Orang pon xlayan kami..So, dah boring sangat, pergi lepak sambil makan pagi..Lama jugak la kat situ..Message kawan2 tanya khabar hari pertama li, diorang pon lebihkurang la...xde kerja..Biasa la hari pertama...Kami juga diperkenalkan dengan adik2 senior yang dah lama buat Li kat situ...diorang i sporting habis ar...best gak la kawan dengan budak2 tu..

Oleh sebab terlalu boring, time rehat saya bergegas tapi bawa motor pelan ja, dan amik laptop..So, petang tu masa Li diisi dengan belajar cara2 mengakses internet...hehehe...Dalam log book boleh tulis cmtu..hehehe..So, hari2 berikutnya memang best la...Ramai Dj2 kedah fm yang sporting...Hari sabtu ni ada hari bersama sahabat kedah Fm..lebih kurang macam perjumpaan geng blogger yang aritu la..heheh...tapi ni gengn sahabat kedah fm..Kami diarahkan untuk pergi bersama...So, nantikan entry terbaru hari ahad ni yew...

serba ringkas dari saya...Salam

8 comments:

SweetyMui2 said...

wahh..dh start!
aii pun xlama lagi reg.20hb nih..
ganbate! :)

aizuddin.com said...

cambest je

Anonymous said...

pengkritik bebas (aman):

standard la praktikal kat goment.. enjoy!

tips praktikal goment: pegi cari keje.. keje tidak akan mencari anda.. hahaha

::FAIZ FARISH:: said...

Good Luck

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ahd ni kat mana?

leh la nak join sm hehe...

cheq pon org kedah gk...

nabil_potter said...

SweetyMui2

o0o ye ke...selamat ber Li jugak...huhuh

nabil_potter said...

aizuddin.com

tahun depang ang plak..sabor je la...huhuh

Muhd Husaini Zamri said...

macam mana nak apply li kt rtm kedah ya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...