Wednesday, April 28, 2010

Top 10 Kereta Terlaris 2009

Salam kepada semua rakan2 bloggers...

Semakin hari, semakin malas untuk update.. Maklum la, bila dah kerja (praktikal) , balik je umah dah mula rasa penat..So, malas sgt nak buka lappy..Rasa tido itu jalan yang terbaik daripada tidor..huhuh..

Ok, utk entry kali ni, ak nak cerita sikit mengenai carta 20 kereta jualan terlaris 2009..

1. Perodua Myvi: 90,595

2. Proton Saga: 71,688

3. Perodua Viva: 67,977


4. Proton Persona: 42,984

5. Toyota Vios: 29,387

6. Honda City: 19,722

7. Proton Exora: 18,451


8. Toyota Hilux: 14,572


9. Nissan Graand Livina: 12, 287


10. Toyota Avanza: 11,468

20 comments:

Nisaeciz said...

yg pertama tu! idaman kalbuuu!! tapi syg, belum ada keje. tak dpt beli. nk bayar pakai hapeee? pakai ailio?? heheh


nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Macam pelik tapi tak heran derr ( Part 2 )

Ery Farieha said...

yg myvi tu mmg btl sgt laa
belambak gle org gune myvi
huuhh

::FAIZ FARISH:: said...

Aku suka Myvi, Persona, ngan Avanza....Tapi paling suka Vios.. hehehe

Anonymous said...

pengkritik bebas (aman):

sales proton naik balik selepas Proton PErsona di pasaran dan terus melonjak apabila Saga BLM diperkenalkan. Kereta mampu milik, berprestasi tinggi dan selesa.

Rye said...

suke!

keta saye d tmpt ptameeee~~~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bila la leh dapat pakai keta yg no 1 tu..

lam mimpi pon lom tentu lagi

fiD said...

ow di malaysia ya

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kancil ?

maxcma said...

Myvi memang best.. lagi pun jarang dengar org ckp myvi de problem.. tp walau camner pun aku tetap sokong proton! Proton ade R&D sendiri tak macam perodua dok amik kete luar pastu tukar logo jer.. hehe jgn mare ek org perodua...

http://www.eimiza.net

mIsH IeRA cIK irAh said...

nak kereta bmw jugak :p

nabil_potter said...

Nisaeciz

xpe bro..t ada duit angkat la 1o bijik..hehehe

nabil_potter said...

Ery Farieha

semua ini betul maa...ini fakta..xde tipu2...huhuh

nabil_potter said...

::FAIZ FARISH::

vios TRD smart weh...heheheh

nabil_potter said...

pengkritik bebas (aman):

betul3...huhuhu

nabil_potter said...

Rye

waaa...kete warna pa?hihi

nabil_potter said...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

dah kerja belum?t kerja beli la..saya pon guna bas je..huh

nabil_potter said...

fiD

yup..Malaysia je dulu...huhu

nabil_potter said...

miss lolly a.k.a luvfareda

kancil tak tersenarai...even top 20 pon xde..huhu

nabil_potter said...

maxcma

ko pakai kete ape bro?
sokong la kereta tempatan..heheh

nabil_potter said...

mIsH IeRA cIK irAh

bmw tak de dalam senarai...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...