Wednesday, May 19, 2010

Apa pandangan anda tentang kata-kata Lin Dan terhadap Datuk Lee.


Salam kepada semua rakan2 bloggers dan salam 1 malaysia..

Piala thomas baru je habis pada hari ahad lepas dimana dimenangi oleh pasukan china. China berjaya menumpaskan Indonesia dengan 3-0. Pada peringkat separuh akhir, pasukan China menang mudah kepada pasukan Malaysia dengan 3-0. Kekalahan mudah Datuk Lee kepada Lin Dan menyebabkan pemain No 2 dunia itu semakin digeruni.

Tapi, apa yang nak review kat sini, kata2nya terhadap datuk Lee amat bermakna ..Nak tahu dia kata apa? Lin dan berkata, saya tak berminat langsung untuk merampas kedudukan Datuk Lee selaku no 1 dunia kerana pada saya ranking no 1 dunia tidak beri makna kepada saya kalau tidak disusuli kejuaraan besar.

Dia lebih rela untuk tidak menyertai banyak kejohanan, tapi yang penting pengorbanan dia dapat menjuarai kejohanan besar seperti All England, Olympik dan juga thomas dapat tercapai.Pada dia, ranking tidak memberi makna langsung.

Mengenai edegan buka baju , Lin dan berkata, saya terlalu gembira sebab dapat kalahkan Datuk Lee dihadapan peminatnya.Sebelum ini pernah jugak saya buka baju ketika berlawan dengan Peter Gade dari denmark. Kalau saya betul2 gembira baru saya akan buka baju kata Lin dan.

Pada pandangan saya, Lin Dan ni seorang yang ego dan sombong..Tujuan kita menyertai banyak kejohanan bukan semata-mata untuk mencari ranking dunia tetapi lebih kepada mencari pengalaman berhadapan dengan penonton yang ramai dan sebagainya..Apa plak pandangan anda?

p/s: gambar dari utusan


20 comments:

GTO said...

hahaha..tu laa Lin Dan..terlalu ego dan sombong..tp sombong dia sombong bermaruah..sebabnyer..dia mmg pemain yg sgt hebat

Melissa Mjb said...

salam satu Malaysia Boleh.

ye, saya setuju. LIN DAN memang seorg yang sombong, bongkak dan ego. die blum jumpa org boleh kalahkn die lagi. sbb tu die boleh buat perangai mcm tu.

shafiq said...

bagi saya...

lin dan pandai menari..haha..


My latest entry : Perkahwinan Tema Ala Filem Shrek !

saya_arief said...

stuju..
experience is the best teacher

Eciz said...

bukan takde org penah kalahkan dia. cuma dato' lee je yang mampu dan penah kalahkan dia. sebab tu bila dia dapat kalahkan dato' lee, dia jadi sombong bongkak. dia jadi bangga. dato' lee patutnya lagi bangga bila lin dan ckp mcm tu. huhu

Shahrul Shaharuddin said...

Lin Dan sombong dan ego. Aku tak suka tol cara dia..

yours
SH

Anonymous said...

haiih...x abes2 ngn bdminton dier tu...adoyai...geram sgt la tu..huhuhu.. = )
sy pn geram gk ngn sikap lin dan tu..huh!
- anak ibu : Harmony -

Nur Hawa Mohd Zin said...

pergh!!! alah, menang leh lah cakap..cube kalah..rasa pemain kite tak cakap camtu lau menang..

.::WaNiE::. said...

saya sokong shafiq

ahahah

chaie safri said...

ntah la nabil. mungkin dye saje nak psyko je tu.

Ann said...

erm cam nak perli chong wei jer...huhu

tp aku akui lin dan main mmg best ngn skill net dia tu...taufik pun kalah sbb ni..

Fitrihadi.com said...

lin dan bongkak tahap nenek tua si bongkok tiga ar..tengok time dia lawan Chong wei tu..macam2 gaya Lin Dan buat untuk ejek Chong wei.. uiii tak tahan!!!


- - -
Nasihat Untuk Lelaki Dan Hakikat Perempuan [Versi Fitrihadi] Part 1

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

entahla... nak buat macam ne..malaysia kena car ipelapis baru untuk kalahkan Lin Dan..huhu

sPastic MeNtal said...

lin dan mmg gaya dia mcm tue la ....
dia nie org ckp bdk nakal...sbab tue suka wt mcm2 heheh.

tue la mas x de plapisla.. nk harp lee chow wei je... kena ada dua org backup die....yg ada macm dh x de je

Anonymous said...

Pengkritik bebas (aman):

Aku suka buku tulisan Tun Mahathir, kata beliau, 'masyarakat Malaysia umumnya atau Melayu khasnya, tidak suka dikritik walaupon kritikan itu sememangnya menampakkan kebenaran dan tepat'. Kita perlu ambil positif dari kritikan tersebut..Tingkatkan latihan, kalahkan China.. Tidak perlu menunding jari kearah orang lain.

Majulah Sukan Untuk Negara

"Kurangkan kontroversi, Tingkatkan Prestasi"

HiGHNeSS FiQ said...

yup, mmg org kt China sndiri pn xbpe suke ngan style lin dan..my friends yg blaja kt cna yg bgtw..hehe

SweetyMui2 said...

xsuka si linda!

hudhud said...

I pun tak suka lin dan. berlagak !

Miss Saya said...

tak taw la dia blagak ke apa tp minat sbb terer men n bonus : hensem..hehehe

Sokha Sands Collection said...

cara dia utk naikkan semangat diri sendiri le tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...