Wednesday, May 26, 2010

Jom Datang Kedah International Hot Air Ballon Festival 2010

Salam kepada semua rakan2 bloggers..

Tidak lama lagi pada 28/5/2010 akan diadakan Kedah International Hot Air Ballon Festival 2010. Festival ini akan dilangsungkan di Taman Jubli Emas, suka menanti Kedah. Majlis pra pelancaran untuk program ini telah berlangsung semalam.

Bayaran yang dikenakan untuk menaiki ballon tersebut adalah sebanyak RM10..Antara peserta yang terlibat untuk festival ini adalah terdiri daripada negara New Zealand, Thailand dan juga dari Malaysia..Sebanyak 10 Hot Ballon dianggarkan untuk memeriahkan Festival ini.


Dipahamkan, setiap Ballon akan terapung pada ketinggian 10 ke 15 meter daripada tanah..Antara waktu2 yang dibuka untuk orang naik adalah pada pukul 6.30am to 9.00am..Pada sesi petang plak adalah pada pukul 5.30pm to 7.30 pm..

So, kepada negeri2 jiran kedah ni, jemput2 la mai negeri kedah nie..Kalau tak sempat nak pergi Putrajaya aritu, bleh la mai kedah plak...itu ja kot..bubye..

p/s: xsabar nak pergi shoot gambar kat situ.. :P
p/s: gambar dari google

14 comments:

nabila said...

mcm best..kbetulan lak nk pergi kedah hujung minggu ni..heheheh

NUNU EERA said...

kt putrajaya bez tpi crowded sngt..n i pun xdpt nk shoot byk..:( nk g kedah, jauh sgt..

.::WaNiE::. said...

sob sob saya tak familiar area kedah

dahlah aritu putrajaya pun xdpt pegi

faye said...

kat kedah ker jauhnya mcm ne nak gi ni....

fadhlihamdan said...

sangat suke air balloons!!!aritu kat putrajaya best gler!

Frodo Baggins said...

mmg best sioot. woohaaa!

SweetyMui2 said...

nak gmbr hot ballon kaler biru! jgn lupa ambik..kekeke :P

mohamadfbi said...

wiiiieeewwww: go kedah kedah go
kedah, kedah pantang kalah
walau sakit jatoh dan rebah

lallallallallaa

Ann said...

wah syoknyer...harga pun berpatutan...tp jauh lah..huhu

apple said...

adeh.asal keluar je dari kedah mule lah nak ade hal best2,ngee..nabil tlg eh amekkan gamba:)sgt suka fotografi:)

fadhlihamdan said...

ambik gambar banyak2 dan post ye. =)

|| nemo mimosh || said...

ala kedah ke..besh nye....!

Kairel Keflee said...

kat blah mn ye?

:: g3n :: said...

dah g ke bro...

aku p hari first..

besh...

hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...