Wednesday, May 5, 2010

Kenari gelak besar, Penyu menangis lagi..



Salam kepada rakan2 bloggers...

Semalam saya dan rakan2 pergi ke stadium sebab tugasan. Semalam adalah perlawanan antara Kedah dan Terengganu. Setelah sekian lama saya tidak ke stadium, akhirnya semalam dapat jugak pergi. Kami pergi di atas tiket RTM.So, tiada bayaran dikenakan. Percuma ja..
skuad paramedik berlari2...
staff dari astro arena
ketika nyanyian lagu Negaraku.
Antara tugas kami adalah pergi melihat bagaimana siaran langsung diadakan dan bagaimana RTM membuat lintas langsung dari konti. Untuk makluman, alat yang digunakan adalah reporter phone. Apa yang saya paham, reporter fone adalah sejenis alat yang menggunakan talian telefon. Talian telefon ini berbeza dengan talian telefon di rumah kita. Kalau dekat rumah, kita hanya menggunakan 2 ways communication. Tapi kalau reporter phone menggunakan 4 ways communication. Talian ini juga berbeza sebab line ini disewa khas daripada pihak Telekom Malaysia.

Skuad Kedah dengan jersi baru,
TEam Terengganu

Antara media yang hadir adalah seperti daripada RTM, Astro Arena dan TV3( media prima). So, ini ja serba ringkas yang dapat saya ceritakan.. eh, sebelum tu, saja nak luahkan perasaan, time tengok bola semalam, ada  la sepasang suami isteri beserta dengan baby diorang...tapi yang sedihnya, baby tu tido...ye la, biasa la stadium, kalau ada gol je, mesti la bising gila..kalau tak gol pon, kat stadium memang bising... Skali tu org belakang jerit apa ntah, saya yang duduk dekat baby tu, sedih sbb tengok baby tu terkejut..Pastu terus nangis..Kalau la saya jadi ayah baby tu, dah la kot keluar dari stadium...so, nasihat kepada suami isteri yang ada baby kecik,  xperlu la susah bawa baby ke stadium..kesian tengok keadaan baby yang cmtu..asal org jerit ja, baby tu terkejut dan nangis..Dan diulang, terus diulang... Wasalam.

13 comments:

SweetyMui2 said...

wohh! xpenah plak nmmpak org bawak bayi g stadium..adehh..sian baby tu.

btw,mcm best je pngalaman LI u. cant wait for mine too!:)

Useriez said...

kedah vs ganu pic..
http://www.jeebsion.com/blog/

::FAIZ FARISH:: said...

kualiti gambar sangat baik...

Afizzat said...

wow..unik gila jersi baru team kedah..sgt kontra.

nabil_potter said...

SweetyMui2

a.a.tu la pasal..kesian baby tu...
hehe..best o0o praktikal kat rtm..
kamu mane?

nabil_potter said...

Useriez

thanks bro..

nabil_potter said...

::FAIZ FARISH::

biasa jew..thanks yew :)

Yorke Kun said...

tgk bola kat stadium sgt happening ok..syok woo..feel dia laen! haha

etomyam said...

wow cantik dan sharp semua gambar tu

SweetyMui2 said...

kat lab :)
jbatan perikanan sarawak
all the best to u :)

Nisaeciz said...

sangat kesian kat baby tuu. mak bapak nye da teruja kan. nak buat mcm mana. huhu. nak tinggalkan, tade org nak jaga. huhu

NISECA suka merapu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

majulah sukan utk negara

JuLia d BuBbLes said...

bile tah agaknye nak dpt pegi Old Trafford tgk fave team main bola... hurmm... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...