Monday, May 24, 2010

[ Review] : i- Pad


Salam kepada semua rakan2 bloggers..

Rasaya macam dah lama sangat tak update blog..So, untuk kali ni saya nak review tentang produk terbaru daripada Apple iaitu i-Pad..Produk terbaru ni sebenarnya bukan la baru sangat sebab pelancaran awalnya adalah pada 28 january 2010 di San Francisco, Amerik Syarikat..So, lebihkurang 4 bulan lepas la..Tapi saja la nak review pada hari ini...huhuh...

Berikut adalah beberapa spesifikasi i pad termasuklah 9.7 inchi screen..selain tu, i-pad juga di sediakan dengan kemudahan wi-Fi dan 3G..Berat i-pad ni tak de la berat sangat iaitu 0.7Kg..Tak la berat sgt kan?huhuh...Senang citer benda ni macam laptop la jugak..tapi dia lebih nipis dan ringan la...Macam2 boleh buat kalau guna i-pad ni termasuklah emel, video,dengar radio dan juga blog..boleh ka?huhuh

Setakat ini, i-pad dikeluarkan dengan 3 jenis versi iaitu 16,32 dan 64 GB. Harga di pasaran adalah dalam linkungan RM1700 ke RM 2800.

p/s: kalau salah boleh la bagi tahu yew.. :)

13 comments:

Ann said...

dulu i-pod..skng dh wujud i-pad lak..

hans said...

hadiah besday aku hang kasi nih lah nabil
hahahaha

faye said...

hai ada update pasal giveaway ...marilah join

http://fasham87.blogspot.com/2010/05/update-1st-giveaway.html

Kujie said...

kak jie org kedah
tapi tak pernah g kuala kedah

pergi langkawi dulu ikut kuala perlis

.::WaNiE::. said...

wifi

xleh cucuk berukben?

nabil_potter said...

hans

hahaha..banyak la ang..heheh

joegrimjow said...

1700 je?
nape kat malaysia lg murah ni
huhu

joegrimjow said...

dah baca pasal imat semua tu?
;)

encHIx laNDax said...

agak2,kat mane ader jual aek??pg apple pnyer kdai pon,asik jual ipod touch jerk..huhu

nabil_potter said...

joegrimjow

harga dalam paper tu..huhu
pasal imat??

nabil_potter said...

encHIx laNDax

dah tgk belum dekat kedai apple klcc?
kalau xde lagi,maksudnya xmasuk malaysia lagi la..

nabil_potter said...

.::WaNiE::.

xpasti..tapi rasanya ada port utk usb.

hans said...

baru berangan nabil potter bagi aku I-Pad
wakakkakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...