Tuesday, June 15, 2010

Wawwi Matrix BlogWalking Marketing :- Tukar Trafik jadi Duit?

Salam kepada semua sahabat bloggers...
Harini saya terbaca blog sis dahlia heboh diperkatakan tentang Wawwi..saya sendiri pon tak berapa tahu tentang benda ni,..Seperti yang korang dapat tengok dekat side bar belah kiri tu, ha.. itu la rupa wawwi nie...nak tahu lebih lanjut, baca benda nie yang dicopy dari sis dahlia..
Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.
wawwi
headline-3-steps
Matrik nx15
Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger
Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.
Autospillover


Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.
autospillover-my
Sistem Mata (Point)


Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata(jika upline melihat blog anda) dan dari 5 matahingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).
Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:
Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata
wawwimatrix4
Bila kita buka blog yang ada dalam widget, menda atas tu (biru dengan logo Wawwi) akan terpapar untuk point kepada kita (selepas abid loading, klik finish)
Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata.
Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.
Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata
Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.
Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata
Potensi Nilai Mata Referral
Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata
Jumlah keseluruhan: 43924 mata

Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.
Pendapatan Sambilan

1203659974JK67XoSambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.
Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog. Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.
logo
Buat masa sekarang, sempena pelancaran sistem ni, Wawwi.com telah menganjurkan pertandingan menulis artikel pasal Wawwi Matrix BlogWalking dan Ganjaran/Hadiah yang ditawarkan ialah 5000 Mata Ganjaran, serta Tambahan 1 lebar Network. Tarikh tutup untuk pertandingan ini ialah 30 Jun 2010 11:59PM iaitu sebelum hari pelancaran widget ini pada 1 Julai 2010.
Selain itu, pelbagai pertandingan menanti untuk semua pengguna widget ini dan hadiahnya memang amat menarik. Untuk maklumat lanjut, jemputlah ke http://gengblogwalking.wawwi.com/ dan jangan lupa daftarkan nama anda sebagai pengguna widget ini juga. Widget ini berada di sidebar kanan. Skrol widget ni sampai jumpa seperti gambar ni:
wawwi
Letak nama dan URL anda, nama anda akan berada di atas. Harap membantu menjana trafik di samping menjana pendapatan.
headline-3-steps

7 comments:

Anonymous said...

ermmm....cam na la nk buat nie...blink3..

n.a.n.a said...

da wat da. sng nak BW. hik2 :D

Eza Rashid said...

cm ner nk wat tuh ajarkan la erk,,nang blek,,,thx,,,

Ann said...

tgu ramai org dh wat dulu kot...br ikut..mls nk godek2 lg

Aty Adnan said...

camana buat ek? baca pon x berapa nk paham..huhu..

Mr. Merlot said...

x faham tp buat jer la...

Aminjohar said...

Terima kasih atas penyertaan :-)

ia telah disahkan :-)

Asas widget ini ialah blogroll cuma susun atur senarai list blog ia menyamai/mirip ala-ala matrix.

Berapa banyak jumlah network terdapat di widget masing2x akan menentukan berapa banyak URL blog anda terdapat di blog orang lain.


pengetahuan asas.

1. masuk URL blog untuk kali pertama.

2. pasang widget itu di blog.

3. Lihat widget blogroll sendiri di blog dan boleh blogwalking pada list yang ada untuk tinggalkan jejak (macam biasa kat shoutbox / komen2x ). Cuma kelebihan di sini apabila jumlah Network bertambah banyak, maka potensi trafik juga akan banyak. Jadi tidak mustahil anda hanya lawat/blogwalking pada list yang ada (mungkin ada 10 aja) dan network anda berjumlah 100, jadi kemungkinan hari itu anda sudah boleh mendapat 100 trafik dari blogwalker.

Sistem ini adalah win-win dimana URL blog anda juga terdapat blog upline blogwalker. Jika pada hari itu upline anda mendapat 1000 lawatan, bayangkan 1000 pelawat sedang melihat URL blog anda di widget upline (blog Upline). Potensi untuk anda mendapat pelawat tambahan juga adalah baik. :-)

Saya akan perjelaskan kelak bagaimana sistem ini membantu melipatgandakan trafik dari aktiviti blogwalking sedikit masa sahaja lagi dan digalakkan untuk follow twitter gengblogwalking di http://twitter.com/gengblogwalking bagi mendapat update terkini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...