Monday, November 29, 2010

[Gambar]: Melawat Kilang Kuaci Buatan

Salam..Makan tak kuaci? Biasanya org makan kuaci apabila sedang dalam keadaan relax dan tengah menonton..Biasanya macam tu la..Salah satu contohnya apabila tengah tengok bola..Mata tengok dpan sambil tangan dan mulut beroperasi..Hehehe..Tapi kena ingat, tak semua pandai untuk makan kuaci ye..Secara jujurnya, saya salah seorang yang tak pandai untuk makan kuaci..Sebab itu tak pernah rasa nak beli kuaci walaupun kadang2 pikir macam menarik jugak unutk makan kuaci ni..Macam relax je..


















Tapi, disamping kita makan tu, tahu tak kuaci ni diperbuat macam mana? Dari mana datangnya kuaci ni? Dekat Malaysia ada ke kilang kuaci? Pernah tak terfikir semua tu? tak pon hannya tahu makan je? Ok la..Jawapan tu korang boleh cari sendiri dekat google..cuma dekat sini saya nak kongsikan gambar di kilan kuaci..

p/s: 2 paper to go..Chayok3! untuk diri sendiri.. :)

25 comments:

suffer8zine said...

hehe kita punya la sedap mencekik sebijik2, fuhhh, gud lux bro!

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

nama.aku.lynn said...

waaaahhh??!
men pijakkk je..
naseb lah tak suka kuaci..
em,sama lah mcm ikan bilis..
klau d pangkor,main pijak je..hohoh

shera haifa said...

ada lak bdk2 main2 dlm kilang..wondering

SweetyMui2 said...

erkk..kenapa pijak..uwaaa..baru je makan 2 3 hari lepas..cetttt

Lelord said...

ekekek akak dh lama x mkn kuaci, mkn zama blajo jek lebih2 lagi time nak exam

Kamil ace[tm] said...

err..pkai pijak je ke???adesss
ni yg bwt kurg minat nk mkn kuaci lps ni..

hans said...

aku xsuka makan sangat sebab xreti nak kupas
hahahah

P/S : Jika Followers Blog Ramai Adakah Duit Nuffnang Blogger Itu Banyak?

P/S : Gua Nak Tanya Pasal Dr Rozmey, Rayyan Fantasi, Endhiran, Aarif Lee Dan Bruce Lee

NabiLLa NaSir said...

xmau makan lg dah pasni. bukan sedap sgt pown. haha :D

sfatimahzj said...

alamak..nape ditabur kuaci macam tu,,

rotashia faizal said...

banyaknya kuaci.. besor2 pulak tuh.. :)

mizz_aainaa said...

erkk.. kuaci itu dipijak??
hurmm..

cik bintang said...

hamboi2 . . kite makan bekas kaki die ye . .
anyway kuaci kan dari bunga matahari :)

Mar said...

alamak nasib bagi hamster je makan kuaci,.,.hahah,..tpi kan kuaci dlm gmbar 2 jns ap ea???mcm keras je.

Anonymous said...

saya agk suka makan kuaci.sbb tu sy post gamba kuaci2 ni kat awak.hahahaha...
laju je meng'upload' gamba2 koci ni ek.huhu!
-anak ibu-

zey said...

fuyo!
byknye kuaci!!~

iza said...

Salam...

Patut la kuaci sedap, masin2 rupanya ada perisa tambahan....uwekk....
Rasanya gula merah/perang pun buat mcm tu jgk kot....pernah bc kat sumber mana tah...

darkbatman said...

kecik gile pic.. mane laa ko dpt bro. tp cantik.

zik said...

cantik gambar kuaci nih.. fotogenik...

nur hidayah isa said...

ish main pijak2 je..kite sedap2 aje makan pastu...

aku lgi 1 paper...bila last paper?

Pejuang Kesenian Extreme said...

banyak gila kuaci..Boleh dilayan main pijak2 lagi...

hans said...

bila tgok balik rasa geli lagi sekali
nasib aku xgemar makan
hahaha

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

Adylia Qarissa said...

info yg berguna

miss nina said...

gambar yg cantik2 dilihat
gambar yg buat rasa tak nak makan kuaci

~nice blog :)

rossoneri said...

wahhhhhhhhhhhhhh...

xsuka mkn kuaci..menyusahkan

Nyssa Nuar said...

nasib bek aku x suke kuaci..kne gtaw rumetku nih..ske benau dy ngan kuaci..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...