Tuesday, November 23, 2010

Kanak-kanak Paling Muda Makan Cili

Salam.Cili atau dalam bahasa kedahnya dipanggil cabai. Tidak kesah mahupun warna merah ataupun hijau, org kedah tetap memanggilnya cabai. Ada cili moden, ada juga cili old scool..Ada cili pedas, ada juga cili tak pedas. Betul tak? Kalau cili tu tak pedas, makan banyak mana pun tetap tak rasa apa.

Tapi ingat, di samping kita makan cili, ramai jugak diluar sana tak suka makan cili termasuklah org yang menulis ni..Bukan takut, bukan malu, tapi tidak mahu..hehehe..Tanpa banyak berceloteh, lebih baik baca ja petikan article di bawah..Sama2 kita meng'improve'kan bahasa Inggeris bukan kerana kita tidak sayang pada bahasa kita, tapi kita mahu mempelbagaikan bahasa lain juga.


World's Youngest Pepper Eater




20-month-old Naaman Amer, from the city of Nablus, West Bank enjoys eating hot peppers and is considered the world’s youngest pepper eater. The young Palestinian boy has been gobbling down green peppers since he was just 14 months old, and his parents are quite proud of his appetite for the throat-burning veggies. Naaman eats them at every meal, and so far he hasn’t had any health issues, but I still think it’s pretty weird for a boy this young to eat so many hot peppers.



p/s: makan la satu. Ni asik amik gambor je..

15 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

i dpnt like cili

sfatimahzj said...

suka makan cili padi..tapi kalau da byk cmtu mahu berasap gk pale ni..uh~takut tgok,,

Irine Nadia MaRceLLo said...

nampak je muka budak tuh steady makan cili, lepas dah begambar, terus cirit birit seminggu.ngehehehehehe!~

BisKut ChiPmOrE said...

relax je dia makan cili..huhuh...
xsakit perut ke?

chairooL ruLez said...

gile la dak kecik ni..wa dari kecik memang tak ley makan pedas der..asal makan pedas je kompem pegi " berjuang " ke toilet serta merta! haha

SweetyMui2 said...

kiut! macam makan gula2 plak dia makan cili tu =____=

zmah said...

Memang POWER budak ni..

hans said...

aku sangat suka bila makan dengan laksa
hehehehehe

P/S : Review Film : Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Menarik Walaupun Agak Berat

iza said...

Salam..

tebalnya lidah dia....aku sendiri tak blh nk mkn mknan pedas...

balqis said...

suka cili yg dah tknmpak cili dah.
hehe :D

zey said...

huiii..berpeluh dia makan cili!

shera haifa said...

wahh cm bst je budak tu dop mkn..
ilikecili..ummmhhh

myseposeng said...

sedap dibuat sambal belacan tapi budak nie mkn cam mkn nasi..

fuhh..

nadey said...

ya Allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kalo aku....nanges2 weh

Nyssa Nuar said...

eee...x takot kne buasir ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...