Thursday, November 11, 2010

Koleksi Gambar Super Kreatif

 

Salam.Nak tangkap gambar bukan benda yang susah pon..tekan button snap dan gambar terus dapat.Semudah ABC.Even anak buah sy berumur 2 tahun pon dah pandai amik gambar guna handset..

Tapi, perlu ingat, nak dapat gambar yang kualiti dan kreatif itulah yang paling susah..Gambar yang ada seni la senang cerita.Kebanyakkannya org yang ada bakat seni ja yang mempunyai kemahiran untuk amik gambar supaya nampak cantik, dan kreatif dan juga seni..

Kalau fotographer macam sy ni, rasanya tak mencapai lagi tahap gambar yang seni..Tapi baru sampai tahap boleh snap gambar..Seninya masih tak nampak..Sebab tu kalau kita tengok sesetengah gambar tu, ada nampak keseniannya tersendiri..Kalau angle yang baik, maka gambar pon akan baik..

Kalau tak de seni, kena belajar bagaimana untuk wujudkan seni itu..Contoh la, kalau org amik gambar kahwin, kalau org biasa mungkin amik betul2 centre la gambar kedua2 pegantin tu..Kalau org tu seni, mungkin dia hanya amik sebahagian ja dari objek tu..Tapi hasil dia, bila di edit dan ditouchup, memang superb..Itu lah seni..Org seni biasanya nampak kehadapan..Bila amik gambar, dia dah nampak bagaimana nak edit, nak tambah apa yang patut..

So, dah tak da idea dah ni..Org yang amik gambar ni memang sangat seni..So, renung-renungkan dan selamat menjadi orang seni. :)

44 comments:

efa nur said...

Mantap..gempak..menawan lg tertawan..hehe :)
cantik2 gambar..:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

seni itu indah

tak semua orang miliki bakat seni

=)

LATEST ENTRY

TUTORIAL CARA NAK ASINGKAN KOTAK KOMEN

HIDUP DI KAMPUS: INDAH ATAU SEBALIKNYA?

SweetyMui2 said...

sy bukan orang seni.lukisan time skolah menengah slalu dapat C :(

@rtzam said...

Peh!!!memang kreatif..thx for the info..

Mariam said...

oh hebat-habat
kecik-kecik sure suke main lego kot

princeduyong said...

kreatif beb..

habibi qalbi said...

salam..wah!gmbar2 tersebut mmg sgt2 unik..teruja melihat kekreatifan & kehalusan pemilik gambr tersebut..apa2 pun..slmt menjadi org seni la ye..

kechik adios said...

comel sangat :)
fuyoooooOOooooo

encHIx laNDax said...

style gler!

fiq said...

wee...mcm semut =)

iamfareezyusoff said...

pehhh, cantikkk siot!

suffer8zine said...

mmg cantik la

Terkini : Contoh gurauan manja

Salimah Alias said...

wee...creative nye anda nih..gud2.. hope success will owez with u

Kalamhati said...

hebat..luarbiasa..huhu

ika puk puk said...

comeynye!!!!!!

tsaicoutic tranmorphersys said...

perghh...style yg amat nih...

Melati Qistyna's Mummy said...

xpe... slow2 belajar... :)

+dieabella+ said...

nih mmg BETOL2 seni..hebat gile dorg nih..

durakhyar said...

sweet

Jejaka Terhangat said...

mmg kreatif..siap ada anjing atas pukulan tepung tu lg..erkk..!!!

BezBuddy said...

sgt3 berseni...like3

amare amor said...

tertarik ngan gambar tembikai berlobang-lobang tuh

KiN said...

terbaiklah...kreatip gile!!!

.::WaNiE::. said...

geramnye tgk pic2 tu

myseposeng said...

wow nice..kreatiff..terbaek :)

ciknamr said...

wahh comelnya gbr2 ni..
huhu betol tuh nabil!!..
angle yg baik, gbr pon cantik..

sy pon kene byk lg belajar angle.. :D

ghostwriter said...

wow!!menarikkk...^^

ghostwriter said...

wow!!menarikkk...^^

HAZWAN17 said...

smart gile gambar2 ni....

~~su manje~~~ said...

nice...tertarik juga...em....inovatif

darkbatman said...

giler laa pic.. menarik.. yg ne lense mesti mahal. xmampu nk membeli..hehe

yana zuera said...

comel gila gambar ok!. hehe :)

saya_arief said...

menarik..
;D

mye said...

wah cntik + unik + kreatif r gmbar2tu..hehehe

lumut said...

syesly ble tgk gamba2 ni boleh buat kit etersenyum sorang2...

so creative!!

cimOt said...

speechless and my jaw is dropping down~~~

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

nice!

Sca Ndx said...

lawa nye, berseni betul.

::FAIZ FARISH:: said...

nice pic

Emilia Emira said...

mmg sgt kreatif..6 starts untuk pic2 neh..wohhooo!

falia shazana said...

wah...smart r gambar ni...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

c0mel =)

diana said...

tak lalu nak makan ais krim ada pakcik gemuk..

cikmin said...

seni betul gambar2 tu...eeee..suka..teringin nak ada dslr..tapi belum tahap lagi kot..owh ye nabil..kalau dah guna dslr pun kita still kena guna software jugak ke tuk touch up2?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...