Wednesday, December 1, 2010

Menara Warisan Tidak Diperlukan Lagi


Salam..Alhamdulillah selamat sudah berjuang ke paper terakhir..Kepada yang belum habis tu, selamat berjuang.Chayok!!..Menara Warisan? Pernah dengar tak mengenai Menara Warisan? Kalau search dekat google gambar menara warisan, macam2 design ada..Ada yang menggambarkan menara ni juga menara berkembar..Ana yang menggambarkan menara warisan adalah tidak mempunyai kembarnya..Pelbagai spekulasi yang ditumbulkan..

Ada geng yang setuju, ada jugak yang tak setuju..Dengan hujah masing2, diorang boleh tentukan sendiri menara ini sepatutnya diteruskan atau tidak..Siapa tak kenal Tun Dr Mahathir? Pak angkat saya tu..Hehehe..Semenjak isu ini heboh, ramai jugak orang nak dengar apa komen Tun..Ye la , mengikut pengalaman beliau yang agak lama menerajui negara ni, pendapat beliau amatlah tidak ternilai harganya..So, berikut adalah kenyataan akhbar megenai kes ini:

********

Tuesday November 30, 2010
We don’t need Warisan Merdeka yet, says Dr M

KUALA LUMPUR: Malaysia has no need for the 100-storey Warisan Merdeka as yet, says former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad.

“I see signs everywhere saying ‘for sale’ or ‘for rent’ in quite a number of places,” he said. “This means we have a surplus of office space,” he added when addressing a full house lecture titled “Revisiting Vision 2020” yesterday.

“I must admit I am biased. And I would like to retain it (the Petronas Twin Tower) as the tallest building in Malaysia,” he said in reference to the landmark which was built when he was in office.
Future forward: Dr M showing off a poster he signed after delivering a lecture titled "Revisiting Vision 2020' in Kuala Lumpur Monday.

“We should build it (Warisan Merdeka) a little later,” said Mahathir. “Maybe when I’m not around,” he added in jest.

He also said Malaysia could reach a property glut from overzealous development and cautioned against following in the footsteps of Dubai, Hong Kong and Japan, which suffered from a credit crisis due to overbuilding.

He said construction should be thought out properly because most buyers now were speculators, hoping to make a profit from rising property prices.

“There will come a stage when they cannot sell or pay back the bank. I’m not sure whether we are going to reach that level yet or not, but maybe we are quite near there.”

 **********

Saya setuju dengan Tun..Kita masih tmempunyai banyak bangun yang belum dipenuhi..Apa kata kita penuhi dulu bangunan tu..Pada pendapat saya pulak, apa kata PM Najib sambung projek jambatan bengkok yang tertangguh tu? Kan lebih banyak manfaatnya unutk negara..Saya yakin, kalau Najib sambung balik projek jambatan bengkok, Pilihan raya umum akan datang tak perlu risau..InsyAllah rakyat akan undi dia..Tapi kalau menara Warisan yang dipilihnya, saya rasa agak sukar untuk Najib menang dengan majoriti yang besar..

Saya bersependapat dengan Tun Mahathir..Anda pulak bagaimanana?

p/s: Please PM Najib, teruskan la projek Jambatan Bengkok..PLEASE!!!

21 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

erm, Sokong Jambatan bengkok...

hans said...

aku pun sokong jambatan bengkok

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

Awang Hafiz said...

saya sokong dua2.. mana2 pun boleh.. asalkan utk pembangunan dan kemajuan negara.

suffer8zine said...

jgn la membazir sgt

Terkini : Keputusan penuh undian pertama Anugerah Blog Pilihan Malaysia

shera haifa said...

sy pilih jmbtn bngkok..okewhhh

Anis izyan Abd Rahman said...

buat aaa disneyland lak~
asik wat menare je

Qarl said...

absolutely laa jambatan bengkok

iza said...

Salam...

Bantu dulu rakyat miskin di kg aku....
Masih ada yg guna air sungai sebab tak mampu nk upah pasang meter air...

ken said...

agree with Dr M! :)

Hasrol Nizam said...

dr M ni even dah step down, kata2 beliau masih bernas lagi :D

Pendapat anda?
Isu logo halal JAKIM-tak habis-habis

hans said...

bagi aku juga lah
nak buat boleh tapi tunggu waktu yg sesuai dan ditempat lain
sebab kawasan yang dicadangkan tu terlampau padat

P/S : Korang Kenal Blogger Aiman? Adess! Yang Suka Makan Halia Tu! Jom Usha Kejap!

♥-- emieysandra --♥ said...

jambatan bengkok juga ;D

suzie rahman said...

xmo2 bngunan tinggi2.gayat! jimat r sikit.kemajuan2 gak.huhu

IntanBerlian said...

bagi aku kan pentingkan yang utama dulu.. selesaikan masalah sosial remaja kita yang semakin berleluasa.. kan bagus lagi dari sibuk mendirikan pencakar langit..

bukankah salah satu tanda-tanda akhir zaman, terlalu banyak bangunan pencakar langit.

miss nina said...

1. jambatan bengkok patut diteruskan.
2. menara warisan ni yg pro nya boleh jana untung, tapi untuk sebilangan pihak sahaja. (atau bahasa pasarnya yang kaya bertambah kaya..)
3. tak nak la isu peniaga bumiputera terpaksa keluar dari KLCC-Ala-la-lamanda (ie Kelantan Delights & Zaida)

amie said...

masingmasing ade pendapat mereka tersendiri..
mcm menara kembar petronas..
mybe ade yg fikir same macam tun M fikir sekarang..
so duadua dakni setuju..
mane yang baik untuk rakyat..
mane yg baik untuk negara.. :)

Izwan said...

jambatan tu patut sambung dulu..memang susah nak deal ngan singapore..tapi benefitnya byk..dah dua kali sultan johor cakap perkara ni..

@}KHaiZer-HaFidZ{@ said...

PENTING nye sesebuah JAMBATAN utk ekonomi !! Patut projek tu DITERUSKAN !!

@}KHaiZer-HaFidZ{@ said...

Satu2 projek biler nak dibangun kan kte kne la befikir jauh akan baik buruk utk mase dpn kte...utk cucu cicik kte yg akan dtg jgak !! (aku tulis mcm aku dah kawen je...ahhaha)

Saya Akmal said...

Sokong dua-dua sekali!!!!

Saya Akmal Akif said...

sokong dua-dua sekali!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...