Thursday, November 18, 2010

Pungutan Pingat Terkini Sukan Asia XVI Guangzhou 2010 - Day 5

Josiah
Salam. Pertamanya selamat hari raya Aidiladha buat semua pembaca. Hari ini merupakan hari ke 5 berlangsungnya Sukan Asia ke 16 di Guagzhou. Minta maaf untuk hari ke 4 semlam saya tiada kesempatan untuk update atas sebab2 tertentu.
Azizul Hasni Awang

Hari ke 5 merupakan hari yang cemerlang untuk pasukan basikal Negara apabila semalam kita tidak berjaya memungut sebarang pingat. Tahniah buat Azizul Hasni Awang kerana berjaya merangkul pingat emas ke 2 buat jontijen negara bagi acara keirin petang tadi..Juga diucapkan tahniah buat Josiah Ang kerana mendapat menambah pingat perak bagi acara yang sama.Tahniah untuk anda berdua..

Pada ketika ini, skuad takraw kita telah berjaya mendahului jepun dengan 2-0 untuk acara takraw berkumpulan..InsyAllah kita akan berjaya membawa pulang pingat daripada atlet takraw. 

Dari kanan: Qabil dan adiknya

Pasukan Equestrian negara hari ini tidak menghapakan dengan menyumbangkan 1 pingat perak dan 1 pingat gangsa bagi acara dressage individu. Quzandria Mahamad Fathil melakukan catatan 73.800, hanya ketinggalan 1.100 mata di belakang pemenang pingat emas dari Korea Selatan, Hwang Young Shik.Sementara itu, abangnya, Md. Qabil Mahamad Fathil memungut pingat gangsa dengan catatan 72.600.

 Berikut adalah pungutan pingat terkini Sukan Asia Guangzhou 2010 pada hari ke 5 jam 5.00 petang 17/11/10.

Mampkah target 9 pingat emas tercapai di Gunagzhou? Sama2 kita doakan.



13 comments:

Amoi MiyaSya said...

insyaAllah , Malaysia kan boleh ! :)
btw , thnx 4 d info , tak tau pon skrg nga sukan asean . huhu , maklumlah duduk kat segamat ceruk hutan , tak tau pe jd skrg , but now cuty , kne update sume info :))

jackieKOH said...

boleh2!!! M'sia Boleh!! huhu

Entri Terbaru [kot?] : Beraya di Toronto!

:)

nas said...

Insya-Allah..mampu..
errr...tahniah la sbb berjaya memperoleh pingat emas ke-2 dr keirin...mmg amat2 harapkan acara tue dpt emas..

latest entri:

Gangguan seksual yang Korang Perlu Tau

imanshah said...

tadi tengok pelumba basikal cina eksiden an ngan iran

Abu Luqman said...

singgah pagi yang mulia...C BO X KENA REFRESH

mye said...

tahniah buat mlysia..
huhu

masjuju said...

sempat tgk diorg performed. hebat!
p/s: lama tak jengah blog ni =)

liyana aziz said...

baru tadi tengok sepak takraw lawan India, dua game menang tapi x sempat tengok yang ketiga.. huhuhu.. semoga malaysia mampu untuk capai target 9 emas!

hans said...

gembira aku akhirnya Azizulhasni dengan josiah mengulangi kejayaan di komanwel
cuma kali nih lebih manis sebab kemenangan azizulhasni diiktiraf

P/S : Gua Rasa Bangga Jadi Pengambil Daging Terakhir Tadi..Muahahahaha!

Notami said...

emm..mmg dah dijangka la china akan berada di atas..pe pon..harap malaysia ada peningkatan.

zikeryhassan said...

semoga atlet malaysia terus sukses :)

sebelas said...

tahniah azizul !! caya lah :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

china masih mendahului. wuuuuuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...