Wednesday, November 24, 2010

Pungutan Pingat Terkini Sukan Asia XVI Guangzhou 2010 - Day 10

Salam..Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan untuk update blog walaupun dalam keadaan exam. Entry kali ni meliputi update sukan Asia hari ke 9 dan 10.

First sekali tahniah buat 2 org pemain skuash negara Datuk Nicole dan Azlan kerana berjaya menambah koleksi pingat emas negara.Seperti yang saya ramalkan, mereka ini memang akan memoeroleh emas buat negara. Seterusnya, mereka ni beraksi untuk acara beregu pulak. Sama2 kita harapkan 2 lagi pingat emas dari acara skuash.

Badminton sedikit mengecewakan apabila Datuk Lee masih lagi tidak mampu menandingi kehebatan Lin Dan.. Ntah ilmu apa la yang Lin Dan guna.Susah giler nak menang dengan dia..Apa2 pon tahniah la Datuk..Cuba lagi yew.. Walaupun ak tak tengok, tapi dapat rasakan 1 perlawanan yang hebat antara 2 gergasi dunia dalam acara badminton ini..Sapa tengok? Best tak?huhuh..


Tahniah juga buat penerjun negara Brian dan rakannya kerana hari pertama turun ke kolam terus dapat 2 pingat perak..Tahniah..hari ini buat balik pingat emas pulak yew..

Pasukan boling lelaki seperti diramalkan akhirnya membawa 1 lagi pingat emas..Tapi bukan acara trioa..Sebaliknya acara 5 sepasukan kalau tak salah..pasukan boling negara akhirnya menyumbangkan 1 pingat gangsa..Ok la tu..Hari ini akan ada acara Masters bagi lelaki..Harap 1 lagi pingat emas menjadi milik kita..

lepas ni target kita adalah acara Hoki lelaki..Mampukan skuad hoki kita membenam India petang ni di peringkat separuh akhir? sama2 kita nantikan..

So,berikut adalah kedudukan terkini pungutan pingat sehingga jam 12.45 23/11/10.

p/s: 3 more gold for Malaysia..Chayok3!!

9 comments:

hans said...

rasa2 Malaysia leh dapat 9 Emas tak?
haih!
tapi aku bangga dengan Penerjun negara dan pasukan bola tampar pantai wanita
hebat

P/S : Mat Rempit! Kawan Mat Rempit! Wayang! Terkejut!

suffer8zine said...

pape pon semoga dapat yg terbaek la ye

Terkini : Wanita Paling Rendah Di Dunia

Irine Nadia MaRceLLo said...

irine tlupe nak kasi mandrem kat datuk lee chong weyyhhhhhh..dats y dapat pingat perak.haha

SweetyMui2 said...

ok la tu..bangga sket! heheh..keep it up Malaysia! :D

::FAIZ FARISH:: said...

semoga dpt byk lg emas

::FAIZ FARISH:: said...

semoga dpt byk lg emas

Ewan x-plorasi said...

malaysia pasti boleh raih 10 emas punya...

zmah said...

Tahniah NABIL...rajin umum pungutan pingat MALAYSIA.

Ct SoLeHa said...

bangga ngan hoki...rase semanagt nak turun padang main hoki balik..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...