Monday, November 15, 2010

[Review]: New Viva Elite Exclusive Edition

Salam.Viva o0o0 viva..Tengok viva, teringat perodua..Tengok perodua teringat kancil..Teringat juga kelisa dan juga kembara.hehehe..Dulu kancil memang berlambak2 dekat jalan..Tapi semenjak Viva mengambil alih, banyak sangat viva di jalan..Kalau dekat UTM especially, banyak sgt Viva berlegar2 di dalam kawasan kampus dan kebnyakkannya perempuan yang bawa..Lelaki lebih macho naik moto je.. :)

Leather seat
Rim Alloy bewarna
Oleh kerana banyak sambutan, harini Viva tampil degan wajah baru yang diberi nama Viva Elite Exclusive Edition.Apa yang specialnya editon ini adalah ada 3 warna baru iaitu Classy Purple, Midnight Blue and Ivory White.
Classy Purple
Ivory White

Selain warna baru, antara yang berubah adalah Rim alloy diwarnakan dan juga kerusi di dalam dibalut dengan kulit( leather). Ape yang penting mestilah harga kan? So nak bagi tahu, harga dia bermula pada  RM41 600         (Solid colur), RM42000( Metallic colour).

Midnight Blue

P/s: gambar dari paultan.org

22 comments:

imanshah said...

best ke naik viva bro?

aqilah said...

viva sng cilok...bg yg keje d kl.. sng sgt..

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

tak berbaloi beli..

nabil_potter said...

macam tak pernah lagi je naik viva.. kancil pernah la..huhuh.:)

amira zakiah said...

tapi viva ringan...bahaya sket.kalau nak jalan jauh tak best!

SweetyMui2 said...

yang midnite blue tu smart giler..heheh..:)

Izamir Ridzwan said...

harga berapa bro?

Fiffy said...

viva xleh bawak laju la. kompem begegar. tp best nak usung sana sini. kecik. wakakak

darkbatman said...

sok aku bru nk g tgk keta ne.haha.. mcm menarik je.

syira said...

Viva elite exclusive edition..VEEE
savvy jugak yg best..wakaka

Sky0ne said...

kalo tutup pintu, ada bunyi mcm tin kosong tak? huhuh

BENA said...

wahhhhh ade classy purple! kalo bena da kerja stabil. duit manyak . kompem2 nk beli kaler nih! heeeee~

mye said...

cantik jgk.. tp apa beza dgn viva sblum nie??
huhu

diba said...

comey yg purple!

hans said...

mampu tgok jer lah
hahahaha

P/S : Nak Buat Panggilan Hangit? Jangan Sampai Aku Hangitkan Kau Pula!

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

tgk jenis kereta jugak kalau nak compare pon.. jenis?? Viva ni jenis Intercity Vehicle. Jadi dia direka utk hanya bergerak di dlm bandar saja. Tp kalau nk bawak gi tempat lain pn tak kisah, tp performance dia tak sama la kan.. mcm 4by4 jugak. bleh ja nak bawak kat jalan raya, tp bazir la sbb kelabaran tayar dia besar, engine power besar, minyak mesti la besar tp nk guna utk dalam bandar jugak..

Anonymous said...

bla tutup pintu,memg bunyi mcm tin kosong...viva sy la...viva owg len x tau la kan... =/

syaleyana shukri said...

nak myvi..hehehe

Cik Ct Fadzil | C.C.F™ said...

mcm syaleyana jugak..
nk myvi... hehee..((^__^))

Aqilah Nur said...

not bad..

ARieF said...

wah..
viva je 40 k..
huhu

TengKu FarHa said...

cantik la warna purple.. saya suka sgt..agak2 ok x klu beli viva nih? berbaloi x? dah angau sgt nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...