Friday, November 12, 2010

Sekitar Venue Sukan Asia Guangzhou 2010

Town gymnesium
Salam.Alhamdulillah pada bukan lepas pasukan kebangsaan telah berjaya memperolehi pencapaian yang amat memberangsangkan di dalam sukan komanwel di Delhi.Tahniah..Seperti Sukan Komanwel NEw Delhi 2010, blog ini seperti biasa akan memberi anda liputan secara terkini yang akan diupdate dari masa ke semasa tentang pasukan negara kita dan juga update tentang pungutan pingat terkini Sukan Asia Guangzhou 2010 di China.
Stadium Kriket

Sukan ini belum dirasmikan lagi..Tinggal 1 hari lagi untuk Sukan Asia Guangzhou ini membuka tirai.Sukan Asia lebih mencabar dari sukan komanwel dengan kehadiran ramai atlet yang bertaraf dunia dari Negara China.Walaubagaimanapun, perjuangan tetap diteruskan..Sasaran pingat emas mungkin tak banyak sangat berbanding Sukan Komanwel.

Trax BMX
Stadium tertutup untuk basikal
Antara Acara akan menyumbangkan pingat emas pada sukan Asia 2010 adalah seperti Skuash, Basikal, Badminton, Menembak dan beberapa lagi acara..Namun bagi atlet badminton, bukan diberi laluan mudah dengan kehadiran jaguh tuan rumah seperti Lin Dan yang juga merupakan musuh kuat bagi Datuk Lee Chong Wei...Tapi perlu ingat, kita juga pernah menang dengan China dalam acara badminton.

Town gymnesium
Stadium bola dan ruqby
Dari segi persiapan tempat, nampaknya tuan rumah China lebih professional berbanding sukan Komanwel New delhi yang banyak mendapat kritikan media antarabangsa..Tahniah buat tuan rumah China kerana berjaya menyiapka venue dengan cantik dan bersih.

Gelanggang skuash
Pusat Billiard
So, dekat sini saya nak kongsikan beberapa venue untuk beberapa acara yang telah ditetapkan di satu kawasan khas yang diberi nama Universiti Town. 

Wrestling stadium
Universiti Town

Majulah Sukan Untuk NEgara.

p/s: sepanjang Sukan Asia BErlangsung, blog ini akan penuh dengan entry sukan sahaja.Harap maklum

11 comments:

nama.aku.lynn said...

wow!best!

magnoliapert said...

Memang terbaik lah.

Good luck untuk semua kontijen Malaysia :)

Emilia Emira said...

majulah sukan untuk negara...whoaa!

Imzainieyzulkipli said...

perghhh...tempat dia..mmg superb r.

saya_arief said...

t'baik..
:D

K.I.N.A said...

unik gile reka bentuk die..

mye said...

wow..best r da reporter brgerak kat blog..
hahahahah

hans said...

seronok aku tgok design setiap stadium tu

P/S : Antara Jenis - Jenis Katak Yang Paling Unik Di Dunia

jackieKOH said...

huhu..x sabar~~~

Entri Terbaru : Aku dan Drama

Misz Nuriz said...

hebat!!

diana said...

cina ni lawan kat negara orang pun depa hebat..
ni kan pulak kat negara sendiri..
silap2 semua di bolot nye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...