Tuesday, November 2, 2010

Tuah Mohd Bakheet | Fenomena Facebook

Salam.Aku dah kawin skrang.Kamu dah kawin belum?huhu..Alhamdulillah, sejak kebelakangan ini Tuah Mohd Bakheet amat terkenal di facebook. Kenapa dia famous pulak?Kalau yang dah tahu tu, bagus la..tapi ingat, ada juga yang tak tahu kenapa dia begitu famous.Jangan terkejut, sebabnya, bukan semua rakyat Malaysia berminat dengan facebook.Sebab itu, entry ini dituilis untuk sahabt yang tidak mempunyai account facebook atau kurang aktif facebook macam saya.

Terkenalnya Tuah Mohd Bakheet adalah mengenai sebuah kisah yang bertajuk Aku dah kawin skrang . Kalau rasa2 belum baca, boleh baca dulu..Berikut adalah sedikit ayat mula kisah tersebut:

************************

Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hoho..
Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.


****************************

Berbalik kepadapersoalan sebelum ni, kenapa Tuah Mohd Bakheet boleh dilabelkan sebagai pembawa fenomena facebook? heheeh..ntah ape2 je istilah ni..Macam Dr Rozmey punya filem je..huhuhu..Popularnya beliau adalah kerana since mula menulis pada 30 Oktober 2010, sehingga kini, status yang telah LIKE story ini adalah sebanyak 18238 dan di comment sebanyak 10982. friend beliau dah memang penuh dan tidak boleh di add lagi kerana max dah iaitu 4980. Tahniah ko Bakheet..

Ramai dah ajak beliau untuk buat blog..Kalau ada blog, ak rasa dia boleh lawan dengan Zack Zuhairi..Tapi pada pendapat ak la Bakheet( kalau ko tgh baca), lebih baik buat (cmni)..Sila message ak kalau nak tahu idea apa yang ak maksudkan..InsyAllah boleh jana sedikit pendapatan..Tapi, its up to you la..Kalau nak buat blog pon boleh..Ak boleh tunjuk ajar.Huhuh..

Siapa Tuah Mohd Bakheet yang ak sebok2 tulis pasal dia ni? Actually dah ramai org tulis pasal dia..Tapi ak tulis ini disebabkan ak sebgai seorang kawannya.Haaa..Kami ni adalah produk daripada UTM. InsyAllah kalau tanya Bakheet dia mungkin kenal kot..Dekat UTM saya panggil dia Bakheet je..Orangnya masyaALlah baik dan sopan santun..Hehehe.Kredit sikit untuk ko..huhuh.Kelebihan si Bakheet ni dia memang pandai melukis..Sebab tu dia amik kos arkitek dekat UTM. Betul ke ak ni kawan dia? Mesti korang nak bukti kan?
Hahaha..Untuk pengetahuan, Bakheet ni merupakan Ahli Kelab Iqra' UTM dan dia ajak budak2 UTM yang belum mendaftar sebagai ahli kelab, boleh berbuat demikian mulai tahun depan..Heehehe..InsyAllah, keahlian Kelan Iqra' UTM akan meningkat pada sem depan atau fenomena Tuah Mohd Bakheet.insyAllah.

p/s: nak tengok gambar saya, tengok dekat FB Bakheet.
p/s: nak join Kelab Iqra' seperti Bakheet dan saya? Sila ke sini.

31 comments:

aizuddin said...

bdk utm jugak rupanya..kire ni cerita dia yg betul la ni?ada anak 4 thn lg...huhu

aizuddin said...

cis..aku tak habis baca rupanya..ades..sengal

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

produk utm semua bagus2 eyh?

hehe

nabil_potter said...

yup..cerita dia la din oii..

Irine Nadia MaRceLLo said...

pasni nak usha dia la pulak! x nak usha nabil potter lagi! hauhauhaua

K-Addicts said...

hi.bloghopping here.nice blog!

cj'alhafiz said...

owh2..pernah ternampak kat facebook. hihi....

d_LA said...

huhu..naseb bek x menitis air hidung baca..cite yg menarik..hehe

Fina Fento said...

ooo..macam tu kesahnya..pernah baca cerita dia..tacing gle :P

aliesha kirana said...

ada baca cerita tu..hheeheh~

hans said...

aku ingat cerita betul2
mati2 aku baca sampai habis
hahahaha

best2
kimsalam dkt dia

P/S : Movies Download: Senario Asam Garam & Phua Chu Kang The Movie

keen said...

bagusnya die, banyak idea kirim salam peminat plz ^.^

keen said...

bagusnya die, banyak idea kirim salam peminat plz ^.^

I*K*T*I*R*A*F said...

OUh!

cerita ni best! :P

SweetyMui2 said...

erk..pes time baca..nak usha fb dia jap..hikhik

mier@merr said...

eh..korang batch mne weh?? alaaa...apesal aku tak kenal neh...

chuu said...

cite tacing nieh

jackieKOH said...

pernah baca gak note tu kat fb..
huhu..

Terjah blog aku : Aku, Exam dan Akhir Sem

L.O.V.E hUnTeR said...

ohhh, kesah benar ka rupanya.. pernah terbaca, ingatkan cerita nasihat ja..

Cik Su said...

tumpang populariti bakheet jap kat sini..i student utm gak.hehe

IRAH HAJERAH AZMAN said...

Eh seriyus budak UTM? Aku nak masok kelab iqra' la weh! -cet!-

anyway die taun berapa? :P aku tak pernah plak tergerak ati nak tau sapa die. tp slalu baca yang die link2 tu

BENA said...

ohooooooooo. dah bace dah. heee~ terbaek cerpen die! heeee~

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

Terbaik..!

-atiQah- said...

oo..kwn bakit jgk..
sy pun kwn bakit, kawan sekelas time skolah dulu..

♡ Sutera Kasih ♡ said...

owhh..kwn kmu ekk..mmg terbaek lah note dia tu..sebak bila baca huhu

cik wawa said...

penah bce note nih kat fb..
mcm gler..da org nanges2 leyh
plak tebace note kecik
bwh tu yg ini cerite jeh..
haish..

*cimOt* said...

aku pon da bce note ni kat fb..xsangka plak hii is ur fren..
btw,story tu mmg bikin gua tangkap leleh nanges tak hengat oooo...

diana said...

akak tak kenal dia..
nanti akak nak kenal2 la..
baca entry ni baru tau..
sebab akak jarang2 nak ngadap fb ni..
bosan..!

diana said...

akak tak kenal dia..
nanti akak nak kenal2 la..
baca entry ni baru tau..
sebab akak jarang2 nak ngadap fb ni..
bosan..!

me suya said...

bakheet kawan baik suya taw.. hehehehe sungguh^^

Anonymous said...

Seems to [b][url=http://pradas.hidear.org/#44371]プラダ 長財布[/url][/b]
cater to the nowadays hysteria[b][url=http://prada.hidear.org/#44471]プラダ 財布 新作[/url][/b]
"dissemble fur" clean-cut [b][url=http://pradas.hidear.org/#44371]プラダ 長財布[/url][/b]
ambiance, this [b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44421]プラダ 財布 新作[/url][/b]
troupe of hand-made Teddy Move Tricks strap, the principal scrutinization[b][url=http://prada.hidear.org/#44511]プラダ 長財布[/url][/b]
simulation fur and leather recycling. Tricks wearing splendid, mane up the wall, amphibole and Caizhu of award is reminiscent [b][url=http://pradas.hidear.org/#44491]プラダ 財布[/url][/b]
of the ruffian era. Their neck,[b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44381]プラダ 財布[/url][/b]
disposal and foot of each combining can be lively, and shining of fun. Media published [b][url=http://bestshopping.hidear.org/#44521]プラダ 財布[/url][/b]
bet payment of $ 195.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...