Monday, June 28, 2010

Terima Kasih Sinar Harian!!

itu saya la..hahah

Salam kepada semua sahabat bloggers..a jugak..

Arini secara jujurnya memang tak dae idea untuk tulis entry..Tapi semunya berakhir apabila pergi ke kedai untuk membeli topup..Apa kaitanya?huhu..

Sebenarnya cmni..Bermula petang tadi bila balik kerja, terus pergi ke kedai untuk membeli topup..Masuk je kedai, pastu anak tokey kedai tu cakap, ' mai seringgit'...saya dengan perasaan tak tahu apa2 dan masih blur pun bercakap, apa benda?Berikut adalah perbualan kami:

Kedai : Ang ada baca paper tak harini?

Nabil : haa...Ada jugak..napa?

Kedai : Ang masuk paper kan?

Nabil : haa..paper apa? tentang apa?

Kedai : paper sinar..Ang ada ajar pasai IT tak?

Nabil : ada jugak..

Kedai: sambil amik sinar, ni muka ang kan?

Nabil : haa..a.a. betul la..nak seringgit..Aku beli paper nie..

-END-

Begitulah cerita yang sebenarnya..Gambar tu original diambil oleh pegawai rakan muda time saya tengah mengajar blog..Untuk makluman lanjut, tengok entry saya sebelum nie...Klik sini dan SINI..layan...

p/s: maaf entry ini tidak mempunyai sebarang input..huhu

Sunday, June 27, 2010

Kronologi Jambatan Bengkok- Syukur : Jambatan Bengkok Diteruskan

Salam kepada semua sahabat bloggers tak kira dimana berada..

Isu yang baru diutarakan semula iaitu Isu Jambatan Bengkok..Secara peribadinya saya amat2 bersetuju dengan Sultan Johor yang mencadangkan supaya Isu ini dilihat semula..



Idea untuk menggantikan tambak johor ini kepada jambatan bengkok adalah cetusan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir..Projek ini telah pon di laksanakan tetapi dengan adanya Pm baru yang menggantikan Tun Mahathir, Jambatan ini terpaksa dihentikan..

Seperti ramai yang sedia maklum, jambatan ini amatlah mempunyai pelbagai kebaikan kepada Malaysia..Ramai yang berasa kecewa apabila pada tahun 2006 projek ini diberhentikan.Tetapi, hari ini ramai rakyat Malaysia kembali bersemangat apabila Isu ini ditumbulkan semula..Saya amat2 berharap PM Najib dapat teruskan projek ini dimana projek hasil daripada cetusan pemikiran tun Mahathir adalah projek yang akan ketahui hasilnya akan datang..Kita semua sudah sedia maklum bagaimana pemikiran mantan PM kita yang amat disayangi..Saya amat bersyukur jika Projek Jambatan ini diteruskan..Jangan sampai Johor tergadai di tangan Singapore baru kita semua nak bangun dari tido..sekadar luahan hati dan
dedikasi..huhu..

Kepada bloggers2 yang berpengaruh kat luar sana, jom sama2 kita naikkan isu ini supaya Jambatan Bengkok dapat diteruskan..Projek ini telah berjalan dan lebih 50% telah siap kalau tak salah.

Berikut adalah kronologi Jambatan Bengkok daripada Kosmo:

5 JULAI 1996:

Perdana Menteri ketika itu , Tun Dr Mahathir Mohamad mengumumkan Tambak Johor
yang menghubungkan Singapura-Malaysia mungkin dirobohkan untuk digantikan dengan sebuah jambatan.

8 JULAI 1996:

Lihat gambar diatas.Klik untuk tumbesaran.

Saturday, June 26, 2010

Baju baik punya!! hehehe

Salam kepada semua sahabat2 bloggers...

Buat apa kah kamu semua?heeheh...Ok.Hari ini saya ada benda sedikit jualan baju yang diber tajuk muslim tshirt junior.
Tshirt ni boleh di pakai dari serendah umur 2 tahun hingga lah 12 tahun.Maksudnya sekolah rendah la..Oleh yang demikian, saya tak nak sorang2 mengaut keuntungan dan jadi kaya sorang2..heheh..Apa punya ayat la..huhuh

Kepada yang berminat nak jadi agent untuk jual baju nie, boleh la tinggal email serta no telefon anda di ruang comment..Kepada guru2 di sekolah rendah terutamanya, peluang untuk mendapat customer adalah lebih mudah dan senang. Kepada guru2 diluar sana, tawaran ini untuk anda jana pendapatan. Pendapatan kat sini tak bermaksud la nak tambah 2 ke 3 kali dari gaji asal. Tapi boleh la takat nak beli dslr sebijik..heheh..



So, sebarang pertanyaan email terus kepada saya di nabil_1017@yahoo.com

p/s: Untuk orang kedah, anda boleh membuat belian terus di Kompleks Pekan Rabu Aras 3 bersebelahan kedai emas.

Klik Sini untuk lain-lain design.

Friday, June 25, 2010

[Gambar]: Permukaan seperti Bulan ada di Libya!


Salam kepada semua sahabat blooggers..

Huh hari ni merupakan hari tak da mood utk update entry baru..Tapi tadi bila buka email tengok ada gambar yang menarik untuk dikongsikan kepada semua..Kepada yang dah tengok tu, selamat tengok buat kali ke 2 la yew...

Style saya, ada ja benda baru yang saya dapat, saya akan publish..Tanpa menghiraukan sama ada bahan tu dah lama ke tidak..Bukan ape, ada entry saya sebelum ni bila tulis, pastu ada ja org comment, benda ni dah lama dah la..For me, saya memang tak kisah dah lama ke, baru..Apa yang saya baru tau, saya publish je kat blog nie..Ini kan blog saya.So, ikut suka la kan..huhu..

Untuk makluman jugak, esok ada gerhana bulan kalau tak salah..Apa itu gerhana bulan? Search la sendiri yew dekat wikipedia..huhu..Layan je la gambar nie...















Hari Bateri Sedunia?

Salam kepada semua sahabat bloggers..

Hahaha...Lawak pun ade...Pelik tapi benar..Tiba2 start entry dah gelak..hehehe..Sebenarnya entry ni xde kaitan antara yang masih hidup dan mati..huhu..Kisahnya mengenai bateri..

Apa yang bestnya bateri? tahukah anda...kejadian ini berlaku pada saya hari ini..Seperti biasa  start moto untuk ke tempat praktikal..Untuk makluman, saya menaiki moto skuter yamaha ego.So, tidak perlu menggunakkan kick start dan hanya menggunakan starter untuk hidupkan enjin..Seperti biasa, tarik brake tekan button starter..Eh, kenapa tak boleh nie?aduh....perasaan cemas timbul...ok..xpe..tengok jam dalam rumah tadi dah dekat pukul 8.. So, try guna kick start..Alhamdulillah, ok je...Dalam hatiku berbisik, kalau ada kesempatan jab g kena g repair la motor nie..hmmm..

Part 2..Setibanya di tempat kerja, seperti biasa kalau dah pukul 10 pagi tu pertu dah mula rasa lapar..Tengok jam di tangan saya menunjukkan pukul 9.30..Saya pun cakap dekat kawan, relax ar dulu weh..Baru pukul 9.30..Awal lagi...Pastu kawan jawab...Ang gila pa weh, dah pukul 10.15 kot...dengan perasaan kecewa, tengok2 jam saya dah habis battery..Arghhh...Lepas battery motor, battery jam la plak...Aduh...amik nset untuk nak telefon mak nak bagi tau kata nak pergi kedai moto..Nset sebelum tu vibrate sebab ada message masuk..

Baru nak baca message, tiba2 nset terpadam..Battery habis...Sungguh, hari ni adalah hari battery bagiku..Hari ni saja habis dekat Rm100 disebabkan battery motor dan battery jam dan battery handset..Sedih dan pikir kenapa jadi cmtu..Mungkin ada hikmah disebalik kejadian..Hmm...

Lawak pun ada..Sedih pun ade..Sekadar perkongsian untuk sahabat diluar sana..Amaran..Entry ini tidak mempunyai sebarang input untuk dijadikan pengajaran.Ini adalah cerita pengalaman bedasarkan seorang penulis.

Tuesday, June 22, 2010

Rahsia 11 September terbongkar.Ianya satu konspirasi barat..


Salam kepada semua sahabat bloggers...

Takut jugak untuk tulis entry ni..Nanti tak pasal2 kena tangkap dengan CIA..Kalau saya kena tangkap, sama2 la bebaskan saya okey..hehehe..OK...Tajuk diberi adalah rahsia 11 september..Tujuan saya buat entry ni sebab ramai yang masih tertanya2 tentang konspirasi 11 september..Secara personally, saya berpendapat bahawa kejadian 11 september adalah mainan amerika..Sebabnya saya dah tengok beberapa video mengenai bukti yang menyatakan 11 September satu pembohongan..

Pada entry2 lepas, ada saya tulis mengenai lambang israil dalam setiap computer (http://nabil-potter.blogspot.com/2010/06/tahukah-anda-dalam-setiap-komputer-ada.html) dan ada juga entry 11 september 1 konspirasi ( http://nabil-potter.blogspot.com/2010/03/11-september-satu-konspirasi-barat.html) kalau tak salah..Sila rujuk sini..Ok..Selain dari tengok video2 yang saya dapat dari network yang tak boleh diketahui umum, saya juga tengok the arrival yang berlambak-lambak di utube dah anda boleh la melihat sendiri kesemua episode yang ada..Ada versi BM ada juga subtitle Bi..Pandai2 la mencari ok..

So, lepas tengok video ni, mungkin ada terbuka minda dan mata bahawa semua ini dirancang..Kajian ini juga bukannya orang malaysia buat.Tapi dbuat oleh orang berkulit putih seperti mereka jugak..Selamat menonton.

PART1
PART2
PART3

Layan..Zassss....

Monday, June 21, 2010

Gambar Projek Masa Depan di Makkah..Rugi kalau tak tengok..!!!

Salam kepada semua sahabat boggers...

Minta maaf, minggu ni merupakan minggu yang agak gilang gemilang busy.huhu..Biasa la bila dah jadi part time wartawan..Nak ikut menteri sana, menteri sini...heheheh..ayat badget femes je..huhuh...

Di samping ketandusan idea nie, saya nak cerita la sikit pelan masa depan untuk Mekkah..Antaranya dengan adanya Metro..Metro ni dengan bahasa kasarnya adalah LRT la..lebih kurang cmtu la...Ble bayang tak?kalau tak salah saya, Metro kat mekah sekarang ni dah siap dan dalam prosess ujian..Gambaran tentang Metro tu bleh la layan apa yang ada kat bawah nie..huhu..

Selain itu, dengan adanya hotel2 yang memang superb, Mekkah bakal melakar sejarah apabila bercadang membina menara lebih tinggi dari Burj Dubai...Tinggi gila weh..Burj Dubai tu pun dah tinggi nak mampus, bayangkan la kalau nak tinggi lagi?takut gak nak naik...Ape2 pon tanpa banyak story, layan je la..

Kalau ada tersalah fakta dan ayat, harap tinggalkan diruang comment..Tq..



Ini tak pasti plak jalan kat mana..
Cantik sangat..
nampak tak hotel2 yang tinggi2 tu?
Dari pandangan lain..
Burj dubai pun kalah...
Add caption
Stesen Metro kot..
Add caption

Add caption
pelan Metro..
Malaysia pun tak dak cmnni..huhu
Betul ke train dia cmni?
Pembinaan sdt giat dijalankan..













ilustrasi ..


Friday, June 18, 2010

Info Jumaat 5 : Keistimewaan Makkah

Salam kepada semua bloggers..

Alhamdulillah, setiap jumaat kalau diberi kesempatan, saya akan publishkan 1 entry yang berkaitan dengan pelbagai tajuk yang mana akan memberi sedikit info kepada anda semua..Untuk tajuk pada minggu ni adalah tentang keistimewaan Makkah.
Makkah turut dikenali dengan panggilan " Rumah Allah"..Makkah juga merupakan kota kelahiran dan perlantikan penamat segala Nabi iaitu Nabi Muhammad S.A.W..Rukun islam yang terakhir adalah menunaikan Haji di mekah.,so, Makkah ni merupakan tempat ibadah seluruh umat islam.
Keistimewaan lain adalah Makkah merupakan tempat yang mana diharamkan orang bukan islam untuk masuk atau menetap di dalamnya..Di Makkah juga, terdapat banyak spot yang dimakbulkan doa hamba-hambanya..Tempat ini jugak dijadikan Allah sebagai tempat yang aman hinggakan mana-mana jiwa yang berkunjung ke sana pasti akan merasa aman dan rindu untuk kembali lagi.

Tempat ini juga merupakan tempat yang telah disyariatkan ke atas Muslimin untuk melakukan ibdah tawaf mengelilingi Kaabah..Tempat ini juga adalah satu-satunya tempat yang yang diperintahkan oleh Allah untuk mengunjungi sekiranya mampu dari segi fizikal dan kewangan..Makkah juga mempunya satu masjid yang mana pahala solat di masjid ini digandakan pahalanya 1000 kali ganjaran pahala.Masjid ini adalah masjid al-Haram.

Keistimewaan Makkah juga antaranya tempat yang Allah berikan balasan kepada sesiapa jua yang berniat jahat walaupun belum melakukanya..Untuk makluman juga, Makkah juga adalah tempat yang dijaga oleh Malaikat hinggakan tidak dapat dimasuki oleh dajal. Ia juga merupakan kiblat umat islam hingga akhir zaman..Satu fakta menarik adalah, makkah merupakan pusat bumi yang sebenarnya walaupun kini barat mendakwa bahawa garisa Meridian merupakan pusat bumi.

Itu saja untuk minggu ni..Kalau ada tersalah info, boleh tinggalkan diruang comment..Salam..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...