Wednesday, June 22, 2011

Info K-Pop | Mary Stayed Out All Night VS Personal Taste

Which one is better??

Sekarang ni dunia kpop dah mula smpai ke Malaysia..nie sy ada nak share cerita skit cerita yg masih baru di Malaysia tp dah lama di Korea. Cerita-cerita ini memang sangat popular di Korea dan dapat banyak anugerah.. Pelakon2 cerita ni mmg best..Handsome + cantik jga..hehehe..Sekrang cerita ni akn ditayangkn di tv8.Lain hari dan masa..Tak tahu nak pilih yg mana kita xpatot tingal langsung stiap episod.Kat sini sy just nak kongsi cerita yg sememangnya berbeza.



Mary stayed out all night@marry me mary merupakan cerita yg diadaptasi dr komik Maerineun Uibakjoong yg memaparkan kisah cinta 3 segi..Yang bestnya cerita ni sbb adanya pelakon yg mmg sgt cantik dan hensem iaitu Moon Geun young (Wi Mae Ri) , Jang Geun Suk (Kang Moo Kyul) dan Kim Jae Wook (Byun Jung In). 

Secara ringkasnya ceta nh bermula apabila Wi Mae Ri yg terikat dgn dua kontrak perkahwinan antara jejaka yg sudah ditunangkan dengannya sejak kecil dan dengan penyanyi berjiwa hippie.. Kalau nak tau kesudahan ceta ni kenalah tengok senidiri ye..best jga la..tp kdang2 tu mcm boring skit jln ceta dia..Ending still ok..4 star tu..hhheeehh

Personal Taste plak cerita yg berasal dr novel klu xslap la..Pelakon-pelakon cerita ni hebat jga dan memang sangat berpengalaman.. Lee Min Ho digandingkan dgn Son Ye Jin di dalam cerita ni sebagai Jeon Jin Ho dan Park Kae In . Jeon Jin Ho merupakan seorng jurubina yg sgt hendsom dan perihatin.Mula berkenalan dgn Park Kae In secara tidak sengaja dan mereka tinggal serumah apabila Jeon jin Ho menyewa bilik di rumah Park Kae In.Park Kae In menyangkakan yg teman rumahnya itu seorang gay disebabkan salah faham..konflik mula terjadi apabila....hiihihih..utk sambungan,jgn lupa tngak sendiri ye..4 star i give too...hehehe

Sumber:

From: Peminat K-Pop

p/s: Dapatkan Info K-Pop di sini setiap minggu..Layan~

8 comments:

SweetyMui2 said...

wahh nabil layan kpop gak..hikhik ;D

::FAIZ FARISH:: said...

skrg musim k pop

munirah said...

dah tgk dah dua dua. :) tp rasenye personal taste better kot. mary stayed out all night tu jalan cite dia slow cket...

ciknamr said...

nabil pon layan... ^_^
dah tgk da... mary tuh comel sgt. cerita die pon best jugak.. personal taste lg best kot sbb lee min ho sgt hensem.. ahhaha ^_^ ok nabil, slmt menonton yeee

hunnys~ said...

rasanya dua2 besh,,
ha!
saya tambah satu lagi citer besh utk di tengok,,

secret garden.

besh!

fatinshah said...

personal taste!

Hime said...

I love both as a K-pop lover. tapi saya suggest tgk Secret Garden which is latest than Marry & Personal Taste. Secret Garden pny impact kat Korea sgt dasyat :) two thumbs up

Solehah_SS97 said...

suka dua2 hero dia=p..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...