Monday, August 29, 2011

New Perodua Myvi SE Extreme 2011

Kereta Myvi Extreme ini dikatan sebagai pengganti kereta Myvi SE untuk model yang terdahulu. Kalau sebelum ni, sepatutnya kereta ini dilancarkan bersama-sama dengan Myvi 2011 dan Myvi Elegance, tapi disebabkan beberapa faktor, kereta ini terpaksa dilancarkan secara berasingan.Mungkin ini adalah startegi yang perodua gunakan.

Kalau tahun lepas, Perodua Myvi adalah top 2 kereta terlaris di Malaysia, tahun ini juga telah menjadi immpian yang sama untuk perodua benamkan Proton SAGA sebagai pencabar terdekatnya..

New Myvi 20111 Extreme ini di gambarkan mempunyai kapasiti enjin 1.5 liter dan didatangkan dengan 2 warna iaitu kuning dan putih. Ia juga dikatan lebih mahal daripada Myvi Elegeance dengan julat harga sekitar RM 61,000 - RM64,000 seunit. Walaubagaimanapun, semua andainyan ini hanya bersifat sementara selagi pihak perodua tidak membuat pelancaran secara rasmi.

Dari segi bentuknya, adalah sama seperti New Myvi tetapi diubah suai dari segi spoiler dan juga skirting. Di datangkan dengan warna kuning diyakini lebih mendapat sambutan daripada rakyat malaysia yang sudah jemu untuk melihat variasi warna yang hampir sama untuk setiap model kenderaan.

Myvi SE atau Myvi Extreme ini akan dilancarkan dalam masa yang terdekat memangkan ia telah pun di jumpai oleh orang ramai di jalan2 disekitar Malaysia..


Tapi, Myvi ELEGANCE pon dah 3 bulan pending, agak2 Myvi SE ni 5 bulan kot pending sementara nak boleh naik..Huhuhu..Ape2 pon, kita tunggu dan lihat..


1 comment:

::FAIZ FARISH:: said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin
Ikhlas dari Faiz Farish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...