Sunday, March 14, 2010

Apa salah saya???


Salam kepada semua rakan2 bloggers ku yang disayangi...

Entry kali ni saya nak minta jasa baik semua rakan2 ku diluar sana, tolong saya jab...pernah tak terjadi kes dimana tak boleh nak post dekat shoutbox shoutmix?dia tulis cmni,

' There are some problems with your current message. One or more website addresses you are using have been banned from the shoutbox for the reason of spamming.

If you have entered website addresses, please remove them to post again.'

Sapa2 boleh tolong???

Ada cadangan tak nak buat cmne??

last skali minta maaf sebab tak dapat nak tinggalkan link bila blogwalking..so kalau tengok nama nabil dekat shoutbox anda, ini la link dia... http://nabil-potter.blogspot.com/ ....

p/s: kalau sape yang nak exchange link, sila tinggalkan link anda..anda klik saya,saya klik kamu..(muka tengah tension+sedih).. :(

32 comments:

Aiza said...

tu dah elok tu.. btw , shoutmix yg rosak tu katne ?? kat shoumix org lain ke kat ur own blog ??

Si Panda said...

tuh dah ok.. kadang-kadang server dia problem.. tuh pasal jadi macam tuh.. dont worry :)

nabil said...

Aiza

jadi masalah ni bila nak post kat blog org lain..
kalau tak letak link blog,boleh la...

nabil said...

Si Panda

tak ok la..kalau nak blogwalking,xboleh...
kalau tak letak link baru boleh...

MIZZNISS said...

hmm..xpenah lagi kne mslah cenggini... better rujuk yg pakar..mizz xpakar.. tp mang tensen kalo kne gini... good luk bil

Aiza said...

owh gtu.. tadi awk de blogwalking kat blog sy n okeh kan guna cbox.. klau sal shoutmix tu , sory laa tak dapat den nak tolong.. kehkehkeh

nabil said...

MIZZNISS

betul2...tensen gak la..trafiq memang jatuh :(

nabil said...

Aiza

kadang2 je boleh...tu yang tensen tu.. hmmm...

nawal said...

maybe blog org tu dah set sendiri kot

riBEna said...

ok jekkkk tuuu nabil bena tgk shoutmix nabil..
=)

nabil said...

nawal

i dont think so..
masalahnya jadi kat shoutmix..kalau cbox okey je...
sbb tu buat cbox plak tu..

nabil said...

riBEna

tgk mungkin ok bena..tapi nabil tak leh tinggal link kat shoutmix..
kalau Cbox ok...
nak mudah ada Cbox dan shoutmix..huhuh

fiD said...

tuka cbox jew,hehehe

areev19 said...

ermm...maknenye url encik nabil da kene banned sbb spamming takpun flooding kat shoutmix.
aku pun kene camtu gak kemaren, akibat terlalu smangat blogwalk.

jalan penyelesaian yg aku gune?

aku redirect url blogspot aku ke domain2 yg free mcm cjb.net

utk shoutmix, skrg aku gune http://areev19.cjb.net
kalau tak http://areev19.blogspot.com, tp da kene banned

snang je, pg http://www.cjb.net
register bawah free url redirection

diharap dapat membantu =)

panadol said...

nabil gn cbox jer la.

Ery Farieha said...

kes kite same.

mie said...

gue slalu terjadi...
membe2 gue nk shout xbleh...
dikatanya kn banned...
pelik oh pelik..

nabil said...

fiD

dah ada Cbox..huhu

nabil said...

areev19

thanks a lot bro...
sangat2 membantu... :)

nabil said...

Ery Farieha

shoutmix ada masalah la..mmmm..

nabil said...

mie

betul2..sy pon xphm la dgn shoutmix..
pelik3..
mmm..

budakhitam said...

lagi best dari yang aku kena..hik3

rossoneri said...

dah lama kene pun nih...sampai skrg xley tinggal link kat shoutmix...

rossoneri said...

kita dah cuba cara areev ajar tu, menjadi..buat lah

nabil said...

budakhitam

ko kena cmne?

areev19 said...

tq encik nabil :)

bellar0ssa said...

uih dah nape nabil.

koru said...

ah itular..nak wat mcm ne?

LORD ZARA 札拉 said...

kadang2 ada orang banned IP address (cam yg ku pernah buat dulu).

The problem is, kalau IP address 123.456.xxx, yang xxx tu walau apa pun nombor, 122, 121, 999, smua pon akan kena, sebab Shoutmix akan baca nombor depan~

so skang ni dah removed dah~kalau orang nak kutuk2 kat Shoutmix, dah redha dah~

=MissRynn= said...

mcm ok je.. xder masalah pun..

nn said...

orang tu block ur link/IP add lah tu.. huhu

anggun said...

haha! lain kali jangan la spam... at least baca la entry orang dulu, pastu bagi comment ke... baru la nampak ikhlas sikit... xdela setakat masuk few second, tulis kat shoutmix, suruh orang masuk blog awak pulak... ade orang x suka mcm tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...