Monday, May 10, 2010

CrEAtIvE yOuTH bLOg


Salam kepada semua rakan2 blogers dan Salam 1 Malaysia..

Entry kali ni dibuat khas untuk creative youth blog..Sebenarnya, persatuan ini telah lama ditubuhkan..Tapi, ramai remaja2 masih belum tahu tentang penubuhan persatuan ni..Persatuan ini telah didaftarkan dibawah kementerian belia dan sukan malaysia..

Bersempena dengan Hari Belia Negara 2010 pada 14-15 Mei ini, Persatuan Information Technology Youth movement (ITYM) sedang mencari 50 buah blog di kalangan belia untuk menyertai Program creative Youth Blog.

Kelebihan Creative Youth Blog

  • Blog-blog yang terpilih itu nanti akan diberi sijil penghargaan dari kementerian Belia Dan Sukan.
  • Blog korang akan dipamerkan pada Booth pameran ITYM pada 14-16 May 2010
  • Dapat mempromosikan blog korang.
  • 50 Blog yang terpilih akan di compile untuk diserahkan kepada Perdana Menteri kita Datuk seri Najib Tun Razak.
Seperti di dalam syaratnya, blog yang ingin terlibat dalam program ni mesti menulis artikel tentang harapan untuk kerajaan tentang blogger muda..

Harapan saya secara peribadi kepada semua bloggers di Malaysia khasnya supaya menjadi seorang bloggers yang dapat membantu menaikan paradikma mentaliti masyarakat belia dan juga menjadikan remaja di Malaysia sebagai remaja yang kreatif, produktif dan inovatif dari segala bidang yang diceburi. Remaja masa kini merupakan pemimpin di masa depan. Jika remaja hari ini tidak dapat mengharungi era globalisasi yang kian membangun, bagaimana remaja ini mampu menguasai era globalisasi masa depan yang pastinya lebih mencabar.

p/s: credit tu sis dahlia

6 comments:

kenwooi said...

okay.. this is interesting.. only in BM ke? =/

.::WaNiE::. said...

aku remaja tak?

DaHLia said...

aha...patut aa nampak ada trafik dr sini :) TQ.. dah update, datelin 12hb...detail kat blog RIz

the sastraboy said...

paradikma?

lol!

bukan paradigma ea?? huhu. salah eja ni. dah2. belajar balik sana. haha.

:)

♥ eyka elisha ♥ said...

owh awesome!
admin2 itym sume mmber2 sy ^^
aritu pon tlg promote blog dorg =D

nabil_potter said...

o0o0o ye ke..bagus la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...