Sunday, May 9, 2010

Kedah International Hot Air Balloon Festival 2010

Salam kepada semua rakan2 bloggers..

Tidak lama lagi pada 28/5/2010 akan diadakan Kedah International Hot Air Ballon Festival 2010. Festival ini akan dilangsungkan di Taman Jubli Emas, suka menanti Kedah. Majlis pra pelancaran untuk program ini telah berlangsung semalam.

Bayaran yang dikenakan untuk menaiki ballon tersebut adalah sebanyak RM10..Antara peserta yang terlibat untuk festival ini adalah terdiri daripada negara New Zealand, Thailand dan juga dari Malaysia..Sebanyak 10 Hot Ballon dianggarkan untuk memeriahkan Festival ini.


Dipahamkan, setiap Ballon akan terapung pada ketinggian 10 ke 15 meter daripada tanah..Antara waktu2 yang dibuka untuk orang naik adalah pada pukul 6.30am to 9.00am..Pada sesi petang plak adalah pada pukul 5.30pm to 7.30 pm..

So, kepada negeri2 jiran kedah ni, jemput2 la mai negeri kedah nie..Kalau tak sempat nak pergi Putrajaya aritu, bleh la mai kedah plak...itu ja kot..bubye..

p/s: xsabar nak pergi shoot gambar kat situ.. :P
p/s: gambar dari google

sumber: bernama

20 comments:

Anonymous said...

nak ikot jugak.... =p
- anak ibu -

Anonymous said...

aritu dah tgk kat ptrajaya...tp nk tgk kt kedah la pulak...kot2 ble jmpa nabil potter...leh shoot skali..heheheee... = )
- anak ibu -
p/s : wat kje tu...asek berblog jew... =p

hack87 said...

huhu kompem aku p! Belon tu ade pagi ngn petang je ke?

IyouweBlog.com said...

war... cantiknye!

nanged u. nang this if u support msia!

jfook said...

Wow, the pinky elephant is cute...

balqis said...

wah. cambest je.
teringin nak naik jgk~

SweetyMui2 said...

xsabar nk tgk gambar!hehehe
ambik gmbr hot bllon wana blue byk2..ekekekek

mie said...

eh jubli emas kat man ye??
kenapa 28/5???
x dapat la nak pergi...

.::WaNiE::. said...

uihhhhh ..kat kedah pulak

seronoknye kat putrajaya pun wani tak sempat gi :(

etomyam said...

wah menarik ni..dekat p'jaya hari tu cukup meriah..memang best

nabil_potter said...

- anak ibu -

jemput2 la datang yew..

nabil_potter said...

hack87

yup..pagi ngn petang..jumpa kat sana..

nabil_potter said...

IyouweBlog.com

tq

nabil_potter said...

jfook

hehe..nice..heheh

nabil_potter said...

balqis

jemput datang kedah..

nabil_potter said...

SweetyMui2

heheh..memang nak snap banyak2 pon..minta2 boleh pergi time tu..

nabil_potter said...

mie

abg mie, taman tu dekat mahkamah baru..tau dak? dekat stadium sultan abdul halim...
ntah la..tapi sekarng dah ada rasanya..tapi mungkin tak boleh naik lagi..

nabil_potter said...

.::WaNiE::.

meh la kedah..hehe

nabil_potter said...

etomyam

menarik kan dulu..tapi kat kedah plak pasni..heheh

hanna (ROZAD CREATIVE) said...

mai la ramai2 datang event kami kat kedah :)

harap2 kami akan dapat sambutan yang hangat dari para pengunjung :)

harap orang ramai akan berpuas hati nanti :)

Event : "THE ROYAL KEDAH INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON FESTIVAL 2010"
Date : 28-30 MEI 2010
Venue : TAMAN JUBLI EMAS, SUKA MENANTI, ALOR SETAR, KEDAH
The organizer : ROZAD CREATIVE
The Patron : Yang Teramat Mulia Tunku Panglima Besar Dato’ Seri Tunku Puteri Intan Safinaz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...