Tuesday, May 11, 2010

My First Time Jadi cikgU

cikgu tu garang o0o0o...heheh
Salam kepada rakan2 bloggers dan salam 1 Malaysia kepada semua warga malaysia..

Seperti yang diuar-uarkan di entry2 sebelum ni, saya ada cakap pasal job yang saya dapat pada hujung minggu2 lepas...Job yang saya maksudkan adalah job menjadi cikgu...haaa...cikgu apa plak dah ni?hehehe...

Ok, sebenarnya cmni, saya mendapat offer oleh pihak rakan muda alor setar untuk menjadi pengajar untuk program Kursus asas mereka blog anjuran rakan muda..Program tersebut berlangsung di Pusat siber rakan muda pada 7/8/14 dan 15 Mei 2010...1 minggu 2 kali la kiranya iaitu hari jumaat dan sabtu bermula pukul 8. Student2 pada minggu ini merupakan seramai 15 orang.Mereka dijemput khas oleh pihak rakan muda..tiada bayaran dikenakan.. Tetapi bayaran untuk pengajar ada la...hehehe...brape?mmm..biarlah rahsia..hehe

Menggunakan pengalaman berblog yang tak seberapa nie, Alhamdulillah program berjaya dilaksanakan..Budak2 tu semua dah pandai buat blog..Objektif tercapai..Apa yang bestnya pengalaman kali ni, saya dapat rasakan bagaimana seorang cikgu rasakan..

pelajar saya..
Contohnya: Seorang cikgu tidak pernah jemu untuk mengajar..Walaupun budak2 tu tanya banyak kali, tapi kita sebagai pengajar ni, dengan hati terbuka mengajar dengan baik..tak pernah plak nak rasa marah kalau budak2 tu tanya soalan.walaupun xsempat nak update blog pada hujung minggu nie, tapi best la..Penat pon best..First time jadi cikgu..Pasni habis belajar nanti boleh la nak apply jadi lecturer plak..hehehe...

Minggu ni dah selesai..So, minggu depan plak..Pastu kalau disambungkan lagi contract, minggu sekali lagi pon ada lagi..Boleh la tambah duit poket sikit cuti sem nie..heheh..

p/s: kepada sapa yang nak buat kursus, bleh la rojer2 saya..hehehe..Bayaran boleh nego.. :P

5 comments:

aizuddin.com said...

dah jadi otai blog nampak

intan.dayana said...

auwww..auwww...budak kecik suda menjadi cekgu pula~ ngeeee!!!!

Anonymous said...

syabas..! proud of you cayangg... = )
- anak ibu -
p/s : wat keje tu...jgn asek dok ber blog sgt... =p

nabil_potter said...

testing comment moderation under construction..

fit3 said...

hehehe... cikgu oh cikgu ... :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...