Wednesday, June 16, 2010

CONTEST GAMBAR BEST!! BY ASADA

Salam kepada semua sahabat bloggers...

Ketika sedang asyik berblog walking, tiba2 ternampak ramai ja yang masuk contest nie..So, dengan semangat mahu mencuba nasib, saya pon teringin nak join..tak harap pun nak menang..Tapi harap jugak la...Hahahahah...Ape punya ayat da...huhuh..
Antara syarat yang suwuh buat adalah kene cerita bedasarkan gambar yang kita letak..Seyes cakap kalau bab nak story nie, memang lemah sikit...huhuh..Tapi untuk mendapatkan hadiah dari egypt, saya akan cuba sebaik mungkin..

1.Gambar yhang dipertandingkan adalah gambar anak sedara saya yang bernama glamournya Dania.. Gambar ini diambil di satu tempat makan..Oleh kerana dia ni anak sedara yang pertama saya, so kami adik beradik agak happy dan exicted la..Perak weh dah lama xmain dengan budak2...Ape2 pun dania ni pandai cakap dan bergaya ketika amik gambar..huhhu...Memang saya tak pandai cerita..huhu..Kalau tak dah lama jadi penulis novel..heheh

2. Gambar ini diambil di sekita Alor setar.Pada time nigambar diambil secara tak sengaja..Dengan kreativitiyang ada, gambar berjaya di snap..Kalau tengok dekat Fb ayah dia, gambar2 dia lagi la banyak..Saya rasa gambar nie macam cute je sebab diambil secara sepontan..Ye la, budak2 mana la nak pandai nak suruh bergaya macam odel kat luar sana tu..huhuh..ape2 pon layan je la..


3. Gambar ini baru je diambil dalam 3 hari lepas..Gambar ini diambil ketika balik sebentar dirumah untuk rehat amik gambar wedding..Balik je rumah tengok budak kecik ni dok mandi..So, dengan camera di tangan, snap jew la...Gear yhang digunakan untuk gambar ni a550..Bukan airbus ok..huhu..Saya dah cakap memang tak pandai buat cerita...Harap juri consider la..Ni contest gambar best..Bukan contest cerita best..heheehhe.Untuk pengetahuan, gambar nie tak edit langsung..hanya tulis jew..

klik untuk ke page http://akudakmalaysia.blogspot.com/2010/06/hadiah-dari-egypt-untuk-dimenangi.html
Syarat-syarat adalah sangat mudah!!
  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..

14 comments:

Ann said...

comelnyer....

redriben said...

hehe. Asada, kalau orang luar negeri KEDAH mmg tak tau ape itu "perak". nsb sye org kedah. paham gak. utk makluman semua:

PERAK=tak penah tgk, sesuatu perkara yg janggal/jrg dilakukan.

aliesha kirana said...

gud luck nabil! nk try gak le..tgk la kalu rajin..heheheehe~~

Fina Fento said...

budak itu sangat comel!
nak tambah statement cik redriben..sebutan PERAK tu bukan macam sebut negeri Perak tu ye..sebutan PE dia macam sebut perkataan pekak :D

ASaDa RyutaRo said...

mula2 tak faham gak maksud perak tu td. nasib baik ada penerangan kat bawah. hihi :P

asada pilih pic yg kedua ea..

tQ sudi join.. gud luck! (^^,)

Wanie Azeera said...

haha.. cumilnya! pipi dia donat! haha.. wanie nk masuk gak lah! :p

hans said...

gudluck oit
moga hang menang

nabil_potter said...

tima kasih kepada yang tolong xplain masuk perak tu...hehehe

masturah idrus said...

gud luck!

syazana said...

wah..comelnya pic first tuh....
kiut sgt...

:: g3n :: said...

gut luck bro...
ak penangkapan gambaran ni tak pakar...
masuk kang kalah ja..
hehe

APAN said...

gambo 1st tu boleh pergi jauh...
:)

Anonymous said...

pengkritik bebas:

so apa keputusan?

nabil_potter said...

haidah dah ada kat umah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...