Friday, July 2, 2010

Bilakah masa yang sesuai untuk ber [dot.com]?

Salam kepada semua sahabat bloggers..

Terkaku, tak paham tak tau, dan tak tau bila masa yang sesuai untuk guna domain dot com..Macam2 persoalan bermain di fikiran saya..Perlu sangat ke ada domain ni?? Kalau blog tak best macam blog nie sesuai ka nak berdomain?macam2 perlu difikirkan...Kalauu 1 tahun rm40..kalau 10 tahun dah rm400...Banyak jugak tu...Pastu, kalau kita tak renew jadi cmne ek?

Masa yang sesuai bila agak2 hampa semua?heheh...tiba2 nak cakap kedah..Takkan nak tunggu followers cukup 1000? tak pon tunggu Alexa bawah 1 juta? Konpius dan terus konpius...Tak lama lagi cukup 1 tahun berblogging..so?

Kawan2, help me..!!! mahu tido...Zzzzzzzz

p/s: minta maaf entry tidak bermanfaat untuk anda..

12 comments:

kenwooi said...

anytime dude.. the earlier the better.. =)

ciknamr said...

heee soklan yg bgus. sbenanye ape beza domain dot com n blogspot neh? klo tukar ke domain jd ape? cuma tukar domain je kn? hhee klo bg saya tuh, x pyh tukar pon xpe.. x rugi apa2 pon.. klo tukar, errr agak membazir.. :D guna kn duet sebaek2 nya.. hikmat nasihat dr ciknamr.. hekhek..

Zala Wajik said...

agree with kenwooi :)

IERA HAJERAH AZMAN said...

ciknamr, kalau tak silap saya yang rabun IT nie, domain sendiri mendapat keutamaan dalam SEO. kirenye kalo kite wat sinopsis lagenda budak setan,page ko di atas page aku yang guna seo same kalo org search di google dan sewaktu dengannya.

kepada encik senior saya yang bernama nabil, terpulang pada kau. kalau ko rasa berbelog ini cuma suatu hobi masa lapang, baek ko teroskan bercinta dengan blogspot. tapi kalo ko nak maju setapak kehadapan, dipersilakan la beli domain sendiri. pilihan di tangan ko ok?

cikTi said...

bila masa sesuai ek...

jawapannya, bila rasa macam kayela,,,.
ade duit tukala...

wawan said...

bertindak sebelum terlambat.. ada sesetengah blogger yang hilang followers bila tukaq domain ada jugak bloggers yang hilang bloglist bila tukaq domain.. hehehe

aizuddin.com said...

sebenarnya lagi awal lagi bagus..sebab bila dah guna blogspot, pagerank ko akan jadi kosong balik bila guna dotcom..
kelebihan..nama lebih best dan pendek..seo tak efek sangat kot..sebab kalau tukar domain tetap guna platform blogger jugak..klo wordpress baru lah nampak efek seo dia..

ciknamr said...

ait.. neh die web ntok template tuh..
http://simplexdesign.blogspot.com/ :D

Ann said...

erm aku dh lame nk de domain sendiri...so beli jer wpun follower masa tu dlm 50 org jer...


erm tak hilang pun follower, kalo reader taip url lame, akn terus redirect pd url baru...

lg mahal, bandwith lg tinggi

apepun msih blaja nk handle domain sendiri..byk lg xtau

aku_tiewa said...

bila2 je rasa nk tukar,
tukarlah..hehehe

hans said...

kalau rasa nak ada domain sendiri
belilah domain

.::WaNiE::. said...

entahlah suka hati kamu lah :p huhuhu

p/s: sy ada suruh kamu email alamat, sudah kah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...