Sunday, July 4, 2010

Cara Mudah Untuk Download Lagu

Salam kepada semua sahabat bloggers..


Minggu ni merupakan minggu yang amat sebok..Baru balik dati KL pada hari jumaat lepas antar adik masuk KSKB sg buloh.Esok nak pergi UIA plak hantar sepupu...Minggu depan saya plak yang balik..hehehe..Sebelum nak berlepas pada esok pagi, eloklah saya tinggalkan 1 entry untuk rakan2 bloggers..

Ingat, entry dalam blog ini adalah ilham daripada penulis sendiri..Apa yang saya baru tahu, dan boleh dikongsikan bersama, saya akan kongsi..Kemungkinan benda yang saya nak kongsi ni, anda semua dah tahu awal lagi sejak lahi berbanding dengan saya yang hanya baru dapat tahu hari ini..Mungkin saya agak ketinggalan..tapi, apa2 pun saya nak kongsi jugak..Sebelum ni kalau nak download lagu, saya search je dekat google..Al maklum la tak reti nak download..hehehe..

So, semenjak diperkenalkan dengan web baru ni, saya rasa , mudah sangat untuk download lagu..Laman web yang di maksudkan adalah 4shared.com.Klik kat sini. Gambar kat bawah tu merupakan panel hadapan 4shared.com

Mula2, masukkan nama lagu, nama penyayi atau apa saja yang anda hendak cari..Paastu dia akan keluar list..Then pilih la apa yang mahu..

Untuk makluman juga, sebelum mendownload, anda juga dibenarkan unutk dengar dulu..Kalau tak nak dengar pon tak pe..Klik je button di sebelah kanan yang tulis Download Now.


Kemudian, counter masa akan dikeluarkan starting from 20 to 0 second. Apabila dah habis count, tekan perkataan Download File Now.


Lepas tu macam biasa la..Save file anda di tempat mana anda mahu...


Sekadar perkongsian kepada yang masih belum tahu..Dah tahu tu, tak pe la..heheh...Doakan perjalan saya esok..InsyAllah Selasa balik ke Alor Setar..

9 comments:

mirachantek said...

jalan2
[lame sgt tgu chaybox]

SweetyMui2 said...

4shared mmg wajib ada kat bookmark! heheheh

faiz_budu said...

yup, guna 4shared memang bgs! tp ada alternatif lain kalu xjmpa kat 4shred cam mediafire. taip je kat google nama lagu + mediafire..kalu lagu english mmg biasa ad la..torrent pn ok gak actually

http://mohamadfaiz.com

hanis aleeya said...

salu pakai mediafire je. asal pandai search guna google sekali tekan dah jumpa..

zairie said...

aku mmg slalu guna 4shared.. senang sikit.. :D

my recent post:
juara mentor ke-4

IERA HAJERAH AZMAN said...

tak pernah reti download movie.ajar weh :P

humaira said...

ahhhhaakkkkk ak p0n ade gune 4share 2..:)

.::WaNiE::. said...

wani ada cara lagiii snang

'nabil, tlg downloadkan'

pastu email

kira orait tak ??

hahahahah

Anne Boleyn said...

yepp hana pon slelau guna 4shared senang. semoga selamat perjalanan anda nak ke UIA and Alor Setar tu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...