Monday, July 19, 2010

Mercun sebelum raya!

Assalamualaikum kepada semua sahabt bloggers dan selamat pagi semua...

Selamat bekrja kepada pekerja2, selamat pergi ke kelas kepada pelajar2, dan selamat semuanya la...huhuh...Puasa dah dekat...so, raya pun dah tak lama la kan...Kepada yang masih belum beli tiket tu, sekarang ni tugas anda adalah untuk mengumpul duit..Apabila masuk je 1 Ramadhan, tiket bas dah mula jual..Antara tiket yang cepat habis adalah:


tengok bas, teringat rumah...hahaha
1- Pantai Timur (kelantan/ terengganu)
2- Utara ( Kedah,peneng)
3-? xtau dah..huhu

So, hari ini bukan nak cerita pasal bas..Tapi nak cerita pasal mercun..Asal raya je, ada mercun..Asal mercun je, teringat raya..heheh..Biasanya kalau korang baca paper, 1st Rmadhan mesti ada budak2 yang cedera bila main mercun..Biasanya adalah org kedah..Tapi tahun lepas record org kedah di pegangg oleh org lain..Tak caya tunggu la 1st ramadhan..hehehe..

mercun bola ke telor?hehe..ketupat lagi PowErr..
Bisanya time ramadhan dah ade mercun..So, tadi baca paper dah tulis, penyeludup mercun ditahan..Cepat sungguh diorang buat kerja..Sebelum puasa dah start buat business ni..huhuh..lawak pun ade..Kepada pelabur2 mercun kat luat sana, baik buat je business lain..banyak lagi business yang boleh buat..hehehe..

p/s: kepada kanak2 diluar sana, jangan main mercun tau..Membazir ja namanya..
p/s: kepada ibu2 dan bapak2, jangan layan sangat anak dengan membeli mercun..kalau setakat bunga api ok lagi la untuk budak2 2 tahun ke atas..huhuh
p/s: kepada cikgu2, nasihat pelajar anda supaya jimat.. =P

3 comments:

aku_tiewa said...

yea..
dpt kan tiket anda cepat2 sblm t'lambat..

mujurlah, taun ni x balik ngan bas,
klu x, mau berebut jgk la..haha
dah la destinasinya kat kelate..hihi

SweetyMui2 said...

mercun xbest..bunga api best.hehehe.n satu lagi mercun yg kecik2 tikam then meletup tu.nama ape ntah xtau. :p

Eciz said...

nak jugak mercun! nak jugak! nak jugak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...