Saturday, July 31, 2010

Proses Transformasi!!

Salam kepada semua readers dan bloggers sekalian..

Apa yang anda buat pada hujung minggu ni??Dari pengalaman saya berblogging, ramai bloggers akan gurang utk blog walking atau update pada hujung minggu..Mungkin sebok dengan aktiviti luar rasanya..tapi tak pe, oleh kerana saya ada kesempatan unutk menaip, saya cuba untuk buat 1 entry yang diberi tahuj blog gabungan..

Apa itu blog gabungan? Mengikut definisi saya, blog gabungan ini adalah blog hasil daripada 2 atau lebih blog yang mana disatukan dibawah satu url iaitu satu blog..Banyak kebaikkannya blog gabungan ni sebenarnya..untuk pengetahuan, saya difahamkan dah ada banyak blog gabungan yang telah disatukan dan katanya blog gabungan itu berjaya..Tapi saya tak pasti blog mana yang buat cmtu...

So, sapa yang nak bergabung blog pasni?heheh..kalau nak gabung blog tu, xde masalah..tapi dari segi pembahagian komisen tu la yang menjadi masalah..Kalau la blog tu dari satu owner, so xde malasah rasanya..Saya juga akan melakukan proses transformasi ini dari 4 blog kesemuanya menjadikan 2 blog..Blog ini akan dikekalkan sebagai prime blog dan blog yang akan digabungkan adalah blog n-business dan nabilpotter-art. Kedua2 blog ini akan berada dibawah satu kuasa WP..No more BS.hehehe..so, rumus dia lebih kurang cmni la, n-business+ nabilpotter-art = nabilpotter.com.


Tapi masalahnya, sapa yang tahu buat redirect link? contohnya, sapa yang buka blog lama tu, terus masuk ke blog yang baru..cmne ek? sis dahlia mungkin boleh membantu..heheh

7 comments:

hans said...

xdapet aku nak bantu hang
aku pun xreti
haha

P/S : Mari Makan Buah Tomato!

nur hidayah isa said...

penah gak wat redirect link..mase tu tukar url blog...search je kat google..

Affan Ruslan said...

blh bro.
meta tag tu ko blh tukar untuk redirect ke link baru.

try usha ni bro, harap membantu

http://kozumiro.blogspot.com/2010/07/tutorial-cara-buat-meta-tags-redirect.html

DaHLia said...

tu bro affan dah bgtau...
kalo tatau nnti sis tlg2 mana yg patut..
tapi taulah kan sis ni,entah bila..hahahaha

fiD said...

kalau kamu nak buat blog bedasarkan wordpress, ada plugin mudah, heee.. search je dapat...

fid last posts bas yang bas! benar!

Hasrol Nizam said...

tu kat atas tu ckp suro search je kat google..ada la tu kan.. :D

ur opinions?
Tak mahu semua, jangan buang semua

nabil_potter said...

thanks semua :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...