Wednesday, August 18, 2010

[Hot] : Lagu Waliband Cari Jodoh sebenarnya lagu siapa ???

Salam kepada semua sahabat pembaca yang sudi singgah di blog ini..

Tadi semasa baru balik dari tarawikh, kawan saya Syamsul ada beri 2 video yang agak menarik la..Btw saya tak pernah tahu pun tentang kewujudan video tu..Mungkin anda dah pernah tengok..Tapi ni kali pertama saya tengok..So seperti biasa, kalau ade je benda baru, terus saya kongsi kat sini..Sharing is caring kata omputeh..

Semua org tahu lagu Waliband cari jodoh kan? Lagu yang agak femes la pada awal-awal kemunculannya..Semua kalau boleh nak buat ringtone lagu tu..kalau pergi kenduri pun, semua nak pasang lagu tu..Kadang2 best jugak bila dengar..Tapi dengar citer, lagu Waliband cari jodoh di tiru lagu org puteh? Betul ke? Ade wakil Waliband boleh jawabkan tak?Huhuhu..Saya tak pasti bila video clip lagu waliband cari jodoh versi org puteh ni dikeluarkan..tapi kalau ditengokkan mengenai gambar dan cara video clipnya, rasanya macam dah lama dah..Mungkin sekitar 80-an..Ape2 pun ,korang dengar dan tengok dulu..Jgn terkejut okey...LAyannn....

video
p/s: kalau yang dah tahu tu, bagus la...buat2 tak tahu je la.. :)

10 comments:

encHIx laNDax said...

fuiiyoo~~sebijik wo~~huhuhu

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

yes!
i suke lagu tuh..bub mase lagu tuh femes..i baru putus cinta,,,
hah3...then my rumet tujukan lagu 2 utk i..hampeh!

hmm..xtaw la i naz..
lame ke x,,,
tiru sape pon i xtaw la,...

maybe dorang rakam semule ke ape ke..
=)

faiz said...

sebenarnya orang putih tu yang tiru lagu waliband..huhu..ada baca kat blog member kenyataan penyanyi tu (tak ingt nama) berterima kasih kepada waliband =)..tapi still waliband lagi mantap..

Anonymous said...

pengkritik bebas:

base dari sumber, mamat ni last produce album adalah sekitar tahun 2004.. which mean, lagu ni maybe produce in 2004 atau tahun sblmnya.. dan utk album pertama beliau yg direleasekan sekitar tahun 2001, lokasi penjualan album tersebut telah sampai ke INDONESIA.. sila rujuk web penyanyi tersebut.. tq

http://www.fabriziofaniello.com/

Anonymous said...

pengritik bebas:

tapi dalam wikipedia tulis, lagu tu adalah cover song base dari lagu "cari jodoh" from waliband.. ntah la.. sbb wikipidia ni, sapa2 pn bleh edit kan.. sbb tu kalau nk buat reference in writing journals or papers, wikipidia ni out of coverage.. hehe

Hasrol Nizam said...

sebijik, sejibik.. agak2 lepas ni ada org nak buat bahasa lain pulak x? thai ke, china ke. :D

Pening bila waktu petang di bulan ramadhan

Anonymous said...

pengkritik bebas:

UPDATE dari Fabrizio:

Dear Friends,

My brand new single has already been a huge hit for the artist “Wali” with more then 4 million downloads and more then 1 million sold CD`s and reached the top position in the charts in his home country Indonesia. Now we are presenting the exclusive English version of this hit with lyrics by Mary Susan Applegate (“The Power of Love” – Jennifer Rush, Celine Dion, Air Supply) and a new pop version recorded in Sweden & Germany, supported with an outstanding top video made by Jan Reiff.

You can get the song in all 4 version at your i-tunes store !
Watch out ! More coming soon!

Yours
Fabrizio

hans said...

maksudnya orang putih nih lah buat rakaman semula dalam english..
kan?

P/S : Alhamdulillah! Sekarang Ada 4 Buffered Earning! Some Tips About How To Get BE From Nuffnang?

Ann said...

omputih tiru kot? hehe

xazryx said...

omputih ni yg tiru kot .haahha .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...