Saturday, September 25, 2010

10 Raja Paling Kaya Di Dunia

Salam dan selamat sejahtera buat semu pengunjung blog ini...Terima kasih sebab sudi menghadirkan diri ke blog yang tak berapa cantik sangat ni..Ape pon, saya nak amik kesempatan ini mengucapakan tahniah kepada graduan Universiti Teknologi Malaysia yang akan menghadiri upacara majlis konvokesyen ke 45 bermula hari ini..Tahniah buat anda semua..Tahun depan saya pulak yew..insyAllah.

Sebenarnya tak da apa sangat nak update di hujung minggu ni..So, tadi bila masuk laman web forbes, ada la senarai baru yang dikeluarkan mengenai raja yang paling kaya di dunia..So, kat sini saya senaraikan 10 raja/sultan yang paling kaya di dunia.

1-Thailand's King Bhumibol Adulyadej, worth $30 billion

2-Brunei's Sultan Haji Hassanal Bolkiah, worth $20 billion

3-Saudi Arabia's King Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, worth $18 billion


4-UAE's President Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nahayan, $15 billion

5-Dubai ruler Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, worth $4.5 billion

6-Liechtenstein's Prince Hans-Adam II, worth $3.5 billion

7-Morocco's King Mohammed VI, worth $2.5 billion

8-Qatar's Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, worth $2.4 billion

9-Prince Albert II of Monaco, worth $1 billion

10-His Highness the Aga Khan, worth $800 million

p/s: ramai jugak yang org islam ek.mmmm

12 comments:

APi said...

raja malaysia no berape la eh?

Acik Amalina said...

wah..menarik..raja m'sia ada masuk ke tak lam list 100 org..hahaha

actually dis is my first komen..lepas ni acik nk jadi pengomen tegar lah..

wonderful blog...love it..cantik lah...gempaq seh...

Aku Mezashi said...

eh.. Sultan brunei yg 2nd pulak? baru aku taw..
hehehehe...
BTW... smart blog ni..

nabilah said...

whoaaa....tak de sultan kat malaysia ni yang masuk dlm list..

nabil_potter said...

kalau top 15 stil xde lagi sultan dari malaysia..walaupun sultan kedah ade kete rollroyce(betul ke eja cmni), still xde dalam list...huhuh

Nur Hawa Mohd Zin said...

wow..huhu...kaya dan tak leh nak kata apa lah...heheheh...

NICK IRFAN said...

malaysia xde ke? eh! aku ingat brunei paling kaya skrg thai plak?

Miss Q said...

yang songkok tinggi last sekali tu muslim ke?

~ Rumah ko ada Flat Screen TV?

iza said...

Salam...
Ada ka sultan Malaysia yg kaya? Asyik dgr jutawan sosilawati je akhir2 ni...

Nabiel said...

mnarik kn tgk owg islam rmi kaye?
huhuhu..
yg arab plg ramai..tapi.....
mls nk ckp~=P

Anis izyan Abd Rahman said...

raja mesie takde??
haha

*cimOt* said...

raja kapoor mne??xtermasuk dlm list ea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...