Sunday, October 31, 2010

Kisah Ferrari , Evo 10 dan Kelisa

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kelisa putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik kelisa tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo10 berhenti di sebelah kelisa tadi.

"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap pakcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kelisa didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo10.apa lagi,jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia dengan kelisa org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak.Mamat evo10 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah ferrari,sebuah evo10 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah kelisa putih tengah cucuk angin evo10 tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!"


p/s: lawak hujung minggu
p/s: gambar sumber google

17 comments:

fiq said...

wow laju nyer kelisa tu =D KBE mesti tumpang bangga skali =)

aYaz said...

err..
tadi kat awal cite,kelisa puteh?
camno kat akhir cite,jadi kelisa biru?
musykil...

zirconia said...

haha. btul tu ayaz. tapi takpelah, typo kot tu. yg penting memang lawak. keh3

nabil_potter said...

typo kot..hoho..

pYinCesZ EleCtRa said...

hehehehhee..
klkar citer nieyhhh....

APi said...

pergh..
baek beli kelisa jek..
wakaka~

APi said...

pergh..
baek beli kelisa jek..
wakaka~

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

Beli kelisa pastu bg rosak tepi jalan.. haha

jackieKOH said...

hahaaaaa..pandai gak wat lawak eh??..hehe

Entri terbaru: Aku, Exam dan Akhir Sem

Cik Aien said...

hahahha! guwe gelak sakan nie...

Cik Aien said...

hahahha! guwe gelak sakan nie...

juMa said...

haha..muak aih...sapa nk ase kete laju ley ar try wat.ngeh2

Ckin Kembaq said...

hehe..macam2 noh.. n_n

sfatimahzj said...

wah kelisa lajunya...mesti comel je tgok...lalalala~hahaha

mye said...

hahahaha..
tp pkcik tu tak bersalah r..hehe

diana said...

hahahha...
kesian pakcik tu..
tak pasal2 terlibat sama..

PutraRocker said...

mcm hram..hhaaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...