Monday, November 1, 2010

[Gambar]: Taxi in Dubai

Roll-royce phantom exclusive utk Burj al-Arab Hotel taxi
Porshe GTS
Assalamualaikum w.b.t..Kisah teksi ni sebenarnya banyak sangat pengalaman..Kalau masa muda-muda dulu, sapa naik teksi ni dianggap mewah dan berada..sebaliknya org naik bas je..Ye la, kalau bas baru 50 sen..Kalau taxi mungkin Rm2.Hmmm..Itu semua dulu..Taxi dulu dengan sekrang jauh bezanya..

Tapi sejauh2 beza taxi di Malaysia zaman dulu dan sekrang, jauh lagi beza taxi di luar negara terutama di Dubai yang sekrang gila membangun.Kalau ditengokkan kepada kereta tu, personally nak naik pon takut. Harga dia kita tak tahu lagi berapa..Ntah2 beribu untuk pergidari satu tempat ke satu tempat..Tapi kan, kalau kereta ferrari pon boleh buat taxi, agak2 korang diorang ni naik kereta ape ek?
Lamborghini

Pemandu taxi sekrang ni bukan org susah lagi..Mereka ini sekrang sudah senang hidup..Kalau dekat Malaysia pon dah banyak taxi2 telah upgrade kereta diorang kepada kereta lebih mewah..Tapi, semewah-mewah kereta dekat Malaysia, mewah lagi kereta kat Dubai..
taxi unutk wanita
Maybach 57
Ferrari Enzo

Sekadar nak berkongsi cerita, saya pernah berbborak dengan seorang student dari Abu Dhabi, UAE. tak jauh la untuk pergi ke Dubai katanya..Beberapa persoalan telah diutarakan..Antaranya:

S: salam. Najwana it is true a lot of ferrari car in dubai?
N: ahak..Yups..you can see a lots of ferrari car especially in Abu Dhabi..Not only Ferrari, you also can see a lot of Porshe,Lamborghinni and bla..bla..bla....
S: Wau...Amazing..What types of car do you use at ur country?
N: Hehehe..I think you dont need to know..hihih..
S: continue disquss .......
N: .......

So, mengikut kawan saya, meamng banyak sangat kereta mewah2 dekat sana..HMmmm..tarah hidup kat sana juga tinggi tau..Tanpa banyak berbicara, dipersilakan untuk tengok gambar2 superb nie..

23 comments:

sfatimahzj said...

abu dhabi ni memang sgtlah mewah..moga mereka tak leka.

encHIx laNDax said...

gilooo~~membazir2~

Ckin Kembaq said...

dahsyat.. n_n

mye said...

blh jadikan pemandu taxi sbagai kerjaya yg baru tp kena kerja kat dubai r..hahaha

hans said...

mak aih....
gila cun taxi dia
kalau aku pun gerun nak naik
hahahah
100 meter dah berapa RM agaknya
hohoho

P/S : Kepada Pencinta Kucing: Dapatkan Stiker Pelekat Kereta Yang Eksklusif Khas Untuk Cukai Jalan Daripada Papa Hero

chuu said...

pasni aply job pemandu tekisi., hahaxx

Cik Aien said...

kalau taxi kt malaysia mcm ni, agak2 nye org kite naik x? hahaha

nadey said...

gile lah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SweetyMui2 said...

cantik gilerrr

Maryam Fatanah said...

gila best teksi..konfem mahal

cj'alhafiz said...

org biasa mampu tak nk tambang teksi neh??

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

Mau abes sebulan gaji kalau naik dari UTM nk ke CS ni.. haha

Cik Ct Fadzil | C.C.F™ said...

salam..
lg hbat kreta d akhrat btul x encik nabil? ((^__^)) <33

p/s : ada tag utkmu... ((^__^))
http://dunia-ctie.blogspot.com/2010/10/duapulohlima-d-credit-to-cik-seha.html

slamat mjawab... ((^__^))
**snat sja taw... ((^__^))

+dieabella+ said...

penah tgok show oprah..n dia tjuk khdupan org dubai..sgt mewahhh..rumah mcm istana..bil2 sume xde..sume kerajaan tanggung...bes gila!

lea said...

gle mantap taxi

~ L.Y.A.N.A~ said...

wow...dasatnye diaorg.. kalau taxi mcm ni kat msia.. pakat2 tak beli keta la..hehehe

saya_arief said...

mewah giler.

Anonymous said...

macam knal je gamba2 taxi ni???
-anak ibu : Harmiony-

dedoku said...

4sure taxi ni ade swipe credit card tu..tapi kalau bayar syiling agak2 lepas tak? ehehe

caliph shuriken said...

klau naik Enzo tu.. agak2 brapa tambang yg kena.. :p

♡ Sutera Kasih ♡ said...

canggihnya teksi kt sana hehe..tp lg syok naik bas..meriahh je :p

*cimOt* said...

perghhhhhhhh...kalo camtu xyah beli kete la..naek teksi pon da nampak kaya..tapi tambang konpom tak hengat la annn..

diana said...

mak aih..
mahal agaknye tambang taxi dia ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...