Friday, January 7, 2011

Hana Tajima | Converts to Islam

Assalamualaikum w.b.t.

Kenal Hana Tajima? Dulu tidak dinafikan mungkin ramai tidak terkenal dengan Hana Tajima.. Tapi kini, kalau disebut Hana Tajima, insyAllah ramai orang akan kenal..

Hana Tajima merupakan seorang pelajar kolej dan sekrang adalah seorang pakar fashion designer.. Anak daripada darah kacukkan  JEpun ni, bukan sahaja mempunyai tahap kecomellanya yang hebat, tapi mempunyai bakat dalam bidang desgin ini membolehkan beliau mempunyai satu company yang diuruskan olehnya.. So, Maysaa.com adalah kepunyaan Hana Tajima. Kalau salah fakta tolong perbetulkan.

Hana Tajima kalau tak salah tahun ini beliau berumur 23 tahun..Kiranya dia beranak pada tahun 88 same as me. Beliau mula berminat dengan Islam pada ketika di alam perkolejan pada umur 17 tahun.

Cerita mengenai bagaimana Hana Tajima masuk Islam ni korang boleh baca dekat bawah..Rasanya semua boleh baca kan..Kalau tak faham, minta bantuan google translate.

*********

Hana Tajima, 23, fashion designer

Hana Tajima converted to Islam when she was 17. Frustrated by the lack of variety in Islamic clothing for converts she founded Maysaa, a fashion house that designs western-inspired clothing that conforms to hijab.

23 comments:

Sophie Al-yahya said...

ouch.sangat menarik dan mnusuk kalbu cerita dia. cool lah hana tajima ni. Sebaya aku pulak tuh.aisehh.tp aku ni x berjaya2 lagi nih.

zaira said...

17 tahun dah mampu fikir macam tu. clap clap.

naem glizzy said...

sangat bagus hana tajima neh :) ade fb die, tp xsure betol or fake fb. sebab private wall. ehe :)

tomatokering :) said...

ouh really ke ? ingat dia memang islam . convert rupanya . respek lah . :D

hifazphat said...

oh begini ceritanya.. baru ku tahu psl hana tajima ni..dah lame curious sape dier ni tb2 popular.. :D

Jom Join! Contest Into The Mirror

Fina Fento said...

dan juga sudah berkahwin :D sangat respek kat hana tajima ni.

ada mokhtar said...

mmg ptt jadi ikon pun kan =)

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

more info > dye bff yuna.. ^_^

hans said...

alhamdulillah

P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

ezany said...

cara di posing tu mcm malas2 jer.. hehe

Anonymous said...

yg dilahirkan dalam islam, tak pernah pon bersyukur sebab memeluk islam?? sape?? takyah tgk kiri kanan depan belakang.. tanya diri kita sendiri la (termasuk aku) samada kita bersyukur ke tak dilahirkan dlm islam.. semoga kita dapat menjadi umat akhir zaman yg berjaya dunia akhirat.

hanan said...

I hope you will perbetulkan this one thing eh. I read in her official twitter, she turned 24 masa 31st december 2010 itu hari. So that means she was born on 1986 and not 1988. So 2011 ni she'll be 25. Ok tu je. Bye!

BisKut ChiPmOrE said...

kita sebaya..
so weet...like dia sangat2..

.sweet-ants. said...

dia sgt cantik. wajah dia ada nur. alhamdulillah

Niz said...

dia sangat gojes!

Maryam Fatanah said...

i admire her shawl...weeee

Nadzirah said...

wah.. sangatlah popular beliau sekarang. anyway, shes great !

me | is | aku said...

she's 23? mudenyee..

SyahmiFikri said...

ouss...

cool la cara die..

dah kenal thru mysaa tuhh.. huahua

eikieyn said...

sangat memberi inspirasi. impressive!!

::ienafazlyna:: said...

oo..baru tahu die berdarah jepun..patutla cantik je kulit die

Anonymous said...

rajin2 amik wuduk, insyallah kulit akan berseri2..

Elyza said...

aih,pendeknya cte..bkobar2 aku nk baca. XD
die kacukan jepun+australia xsalah aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...