Friday, February 25, 2011

i-phone bukan NO1


kalau kita sebut i-phone, sapa yang tak tahu kan? ramai jugak rakyat malaysia kini mengilai i-phone atas sebab2nya yang menarrik dan jugak application yang ditaearkan..Namun tahukah anda, disebalik kegairahan kita untuk memiliki i-phone, kini i-phone bukan lagi menjadi no 1. Nak tahu telefon apa yang kini berada di no 1, boleh baca dibawah petikan dari kosmo.

*********
LONDON - Satu kajian terbaru mendapati telefon pintar keluaran Apple Inc, iPhone bukan lagi antara gajet paling laris di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Telefon pintar iPhone kini berada di tempat keenam senarai telefon pintar terlaris di negara itu dengan orang ramai cenderung memilih gajet serupa yang jauh lebih murah.

Kajian tersebut dibuat oleh laman web uSwitch.com Mobile, yang menyenaraikan telefon pintar yang paling popular pada masa kini di Britain berdasarkan nilai jualan dan pencarian di Internet.

Ia mendapati telefon pintar Desire keluaran syarikat Taiwan, HTC menduduki tempat pertama senarai itu dengan diikuti HTC Desire HD dan HTC Wildfire.

"Selain boleh mengakses beribu-ribu aplikasi seperti iPhone, HTC Desire memiliki kelebihan lain yang memikat pengguna," kata komen di uSwitch.

Telefon HTC dan beberapa gajet lain meniru aplikasi skrin sentuh iPhone yang menjadi popular.

Semua telefon pintar kini menawarkan akses Internet kelajuan tinggi bersama-sama video, muzik dan pelbagai jenis permainan. - Agensi

**************

Persoalannya, pada saya ranking tersebut sama sekali tak menjejaskan niat saya untuk memiliki i-phone..Tapi kalau anda pulak saya tak pasti la bagaimana..Tapi tidak dinafikan juga, semakin hari semakin banyak telefon pintar yang dikeluarkan..Mungkin banyak improvement telah dibuat menyebabkan pihak apple sedikit ketinggalan..

ungkinkah 1-phone 4s akan dikeluarkan tidak lama lagi? Tak pon i-phone 5? Sama2 kita nantikan... :)

9 comments:

Fina Fento said...

uhuhu..saya pun ngidam i-phone jugak. ntah bila la boleh dapat.

dyia syaleyana said...

xkisah la ade yg lagi canggih or what..skang ng kumpul duit nk beli iphone 4.haha

Asyikin Azizan said...

iphone tetap dihati.. tapi saya nak kumpul duit beli ipad untuk dania.. dah pandai demand nak guna ipad dari netbook.. huhu..

zuanxi said...

tgh menghitung hari utk beli htc desire hd... ^.^

aku hasmie said...

iphone la better sebab original idea.
reputasi apple mybe menurun sbb engineer dia sakit?

::FAIZ FARISH:: said...

kalau ade org bagi free, aku nak la I phone ni...

SyahmiFikri said...

haha.. seriusly..

i-phone dah jadi benda mampu milik..

everywhere je ada..

aku jer tak mampu ag

Up2saya.. said...

bile la nk merasa iphone ni..huhu..duit x cukup2 lg nk beli..

Afizzat said...

cubalah berjinak-jinak dengan Android-OS phone.. :D
aku b'hijrah dari iphone ke android..tiada penyesalan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...