Tuesday, February 8, 2011

Perjalanan dari Alor Setar ke Johor Bahru | 17 jam

dari google
Assalamualaikum w.b.t

Mabuk highway..Itulah yang saya dapat katakan buat masa sekarang ni..Perjalanan semalam memang banyak menguji tahap kesabaran setiap orang..Dulu saya rasa tidak begitu percaya bila orang cakap, bila jalan jam sangat, KL-JB pon ami massa 10 jam.

Tapi semalam semuanya telah terjawab.. Sapa yang naik bas mungkin tidak terasa sangat mabuk highway ni.. Tapi saya dengan my bro amat terasa sangat sebabnya kami drive sendiri dari Alor Setar ke JB.

Kalau ikutkan waktu biasa, Jb ke Alor Setar lebihkurang 10 jam dah boleh sampai. api, disebabkan musim perayaan tahun baru China semalam, dan lambakkan kereta yang melimpah-limpah, kami terpaksa mengharungi 17jam dari Alor Setar ke JB.

17 jam tu? Perasaan yang memang tak dapat nak gambarkan.. Sekali turun kereta ja, rasa pening2 seolah-olah macam ada gempa bumi. Banyak sagat kenderaan semalam..Terutamanya bila tiba di stesen RNR.

Tindakan kami untuk ikut jalan bawah ingatkan boleh mempercepatkan lagi perjalanan..Tapi malangnya sama sahaja seperti ikut highway..

Pengajaran yang boleh didapati semalam, balik awal sehari sebelum waktu puncak atau balik lewat sehari. Kalau nak relax lagi, balik naik bas atau kereta api atau flight..Huhuhu..

Entry ringkas dan tak ada input..Sekadar luahan hati..

p/s: Zzzz..

19 comments:

Kerro Shinobi said...

peergh..aku phm prasaan sngkut dlm jem..sbb aku pnh rasa..huhu

Amanina said...

memanggg. smlm lalu highway pun sesak ya amattt. nasib baik tak drive. leh la tido. haha

jackieKOH said...

gila laa..17jam tuu..serius penatt..

Blog Aku : ..::jacKsky.reaCHing da' sKy wITh tSuBasA::..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tak boleh bayangkan kalo GKSB di tempat nabil...

dah la jenis kurang sabar sket kalo kena mngadap jem ni huhu

Anip said...

dekat satu ari tu, kalau aku pon penat, hehehe, tp nk wt cmner..

Hanisah Safian said...

memang pon! nak tecabot kaki bawak keta! :P

echasuzrin said...

xpon blk mlm dekat2 kul 12... hehe

cikpepel said...

perghhhh...tak penah lg blk hb smpi 17 jam...plg lama pn 13 jam je kot..

APAN said...

huhu...cambes je tu 17 jam...
haha...

KiN said...

member dr trgnu tolak dri kul 10pg smpai 12 tgh mlm....delay 5 jam...haiyo!

Anonymous said...

aman:

info dari membe2 yg berada di jalan raya semlm..

alor star - jb
(10pagi - 3 pagi) - 17jam
normal: 10 ke 11 jam

klang - jb
(1130pagi - 7 petang) - 7jam
normal: 3 ke 4 jam

penang (pulau) - ipoh
(8mlm - 1pagi) - 5 jam
Normal: 1.5 ke 2 jam

bareessence said...

whoa! 17 jam! mmg wajib mabuk highway. kalau drive 10jam pon da penat, nikan 17 jam..hebat!


have a good rest!!!

Mr feckry said...

peh, kalau gua mau penyek

::FAIZ FARISH:: said...

17 jam? ayo... Pitam

suffer8zine said...

biasa la bro, musim2 cuti, musim2 raya

Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

asyikin azizan said...

lenak tak jerap menunggu sms adik2.. Alhamdulillah selamat sampai...

next time kita tempat tiket awai2 yek...

Cik Aien said...

3 hari lepas, balik dari pangkor. drive, dari kul 2ptg sampai kl dalam 9.30 mlm.. erk!

Anonymous said...

raya puasa pn tak jem mcmni.. huhu.. ni kot yg dimaksudkan dgn cuti2 dan raya 1 malaysia.. wakaka

With Julia said...

tq for being my new friend...wauuu jem ye nabil..mmg kalau berjalan jauh mesti berdepan dgn mabuk darat hehhe nice blog! keep it up :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...