Tuesday, February 22, 2011

Gambar | Pengalaman bermain Ice Skating

Kami ketika masih kering..
bagai budak baru belajar berjalan..Itulah yang mampu saya tafsirkan apabila berpeluang untuk mencuba sukan ice skating ini. Lawak benar bila tengok balik video2 yang elah dirakamkan oleh sahabat saya yang tak dapat turut serta atas sebab2 tertentu.

Kisahnya bermula disini..Tujuan kami ke Kl adalah untuk melawat tempat2 industri..namun disebalik lawatan ini, terselit juga masa yang free dan kami bersetuju untuk ke Sunway Piramid, Subang. Sebelum ni memang dah heboh dengan kawan2 kata kita nak main ice skating kat sana..So, tanpa memikir panjang, masuk ja dalam kawasan shopping omplex, terus ke ATM..hahaha..

Terselamat dari jatuh..hehe
Atm first la ek..Amik duit dulu..Lepas tu baru kami bergeggas ke tempat Ice Skating..Mula2 tu dalam 4 org je nak main termasuklah saya..Lepas tengok ramai kawan2 lain main, so totalnya lebihkurang 15 org lelaki yang main..Memang best sgt..15 org semua bermain benda yang sama dan kebanyakkan semua adalah kali pertama..Org KL sendiri pon tak pernah nak main benda2 cmni..huhu..

Perkara biasa berlaku tanpa ada angin atau ribut..hehe
Pelan2 ye otai..huhu


OK..mesti korang nak tahu harga dia kan? Kebetulan kami pergi tu adalah hari Jumaat dan ia jatuh pada hari biasa..Maka harganya adalah RM13 untuk permainan sahaja..Tiada tempoh masa dikenakan..Main la sampai tercabut kaki pon boleh..Lain2 fees adalah glove RM8 dan stokin RM5. Kalau siapa yang dah ada, boleh ja bawa..Jimat la sikit...Disebabkan kami semua ni first time, maka kami kena beli la sarung tagan tu..Cantik jugak..Banyak warna2 menarik..Tapi sayangnya tak boleh pilih..huhu..Kebetulan saya dapat warna oren sesuai degan tema baju pada hari tu..huhu..(macam karangan la pulak). Haha..
Ni imbang badan ke ape nie..huh

Perkara biasa lagi..huhu

Antara perkara yang biasa berlaku di dalam kawasan ice tu adalah:

1- Jatuh
2- Excident
3- Terkapai2.( terhuyung hayang)
4- dll

Basah tu adalah perkara biasa yew..Tak basah tu mungkin dikategorikan pelik kot..Kalau tak jatuh itu mungkin satu keajaiban..Hahaa..

Angkat kaki sebelah tu..huhu
KAlau nak tahu, orang yang jalan dekat tepi2 tu pon boleh jatuh tau..Kalau dia tak kacau org pun, jab g ada la org yang kacau dia..Hahaha..Semua yang main tu tak ada liense..So, memang banyak kemalangan berlaku..Biasanya semua disebabkan tak tahu nak brake..Bila xtahu nak brake, maka langgar je la apa yang ada..Hihih..
peace..

Tapi, kalau saya diberi masa 2 jam lagi, mungkin dah mampu untuk belajar brake kot..Huhuhu..Saya HANYA jatuh 2 kali je kot( ayat poyo di situ)..huhu. itu pun sebab kemalangan yang tak dapat dielakkan apabila Ahmad membrake secara tiba2..huhu..

"dah xlarat nak jatuh dah..hmm"

Untuk kali pertama saya main, ini lah sukan yang paling best saya rasa..Kenangan terindah mungkin..Lepas ni kami mungkin tak akan bersama lagi..Lepas ni ada yang nak kawin, kerja, sambung belajar dan macam2 lagi..Seronok degan kamu2 semua wahai sahabat ku 4 SET.. Lain kali kita main lagi yew..

Nak rasa feel dia? Try la sekali..Serius best .. :)

26 comments:

Mr feckry said...

walawei, mana lu main..kat sunway ke

Anip said...

perghhh, ak x penah main ice skating ooo~

nabil_potter said...

yup..sunway..

ni pon first time kot..huhuh

ain natasha said...

seronoknyerrr ^^

SweetyMui2 said...

uitt cuti sakan nampak???

Sophie Al-yahya said...

walaupun sy tinggal di subang jaya tapi x pernah gi main ice skating nih. T_T teruk betul.hihi..

Anonymous said...

dlu mamat nih owg ajak main x nak...
malu la konon...takot jatoh.
hahaha...
skrg dah main pulak???
huhuhu....
peace no war bro!

suffer8zine said...

wahhh bestnya

Terkini : Ular Albino Berkepala Dua

Miss Shizu said...

kesian awek blakang tuh jatuh...hikhikhik

muhammad akmal said...

tu la..baru nk ckp, gambar menceritakn segalanya.. nampak org belakang jatuh.. ishk3..

SyahmiFikri said...

pergh!! nie tangkap gambar tyme tak jatuh!! bleyh la nak gaya macho!! hahaa

::FAIZ FARISH:: said...

ni kat Sunway kan?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cerita disebalik gambar =)

Fina Fento said...

teringin nak main ice skating ni. susah x?

♥e'in♥ said...

pasnie aja e'in lak men ice skating ea.. =)

KiN said...

bestnya.... xpernah main lg!

Hasrol Nizam said...

aku pernah lalu je kat situ.. tak pergi main pun, tak sempat.. :D

Pendapat anda?
Nombor telefon di facebook-sila jaga privasi anda

Zaleha Bt Mohamad Saidin said...

menarik perkongsian nie! =)

SyahmiFikri said...

pergh!! serius best !!

tak pernah g main lagi!!

selalu rasa cm mahal jer.. hahaa

Bro Framestone said...

bro sampai sekarang xpernah main.. sellau tengok je

zahidah dihaz said...

terinin nak main jugak...


New Entry: Keputusan SPM 2010

APAN said...

dulu time aku blaja kat selangor pun, selalu gak lepak sunway piramid ni...
tengok org main je la time tu...
nak try x de niat lansung time tu....
haha...

Elyza said...

aku 1st time main time tu n xjatuh langsung..soo..keajaiban la kot eh..hahaha (bkn ayat berunsur riak ea..ayat2 ini berunsurkan keajaiban) =p

Asyikin Azizan said...

dania suruh bawak dia main sekali.. asyik dok tanya ja, atih main apa. nanti explain skit kat dia..

Yat said...

eh..pic pertama ada azfar~..student FKE ea??

bukudiarysofea said...

nak pergi main ice skating sunway nanti !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...