Thursday, April 28, 2011

Apa akan terjadi kepada utmbloggers selepas 2 tahun?

official logo
utmbloggers telah mula melahirkan diri secara rasminya pada bulan 12 tahun 2010. Pada permulaanya, agak slow sikit dan walaubagaimanapun, semakin hari semakin ramai pengunjung dan pembaharuan kepada utmbloggers. Baru2 ni , utmbloggers telah mengadakan gathering yang pertama setalah 4 bulan penubuhannya. Secara ringkasnya, utmbloggers ditubuhkan saya sendiri atas beberapa objektif.

In my point of view, saya tengok utmbloggers ni akan mudah berkembang dengan ahli2 bloggersnya yang agak aktif dan bersemangat..Orang2 macam ni la yang kita perlukan untuk memajukan industry berblog di negara kita.. Tapi kena ingat, utmbloggers bukan sekadar bloggers biasa..Kami mempunyai misi2 tersendiri yang perlu dilaksanakan..Misi ape? haaa...t kita boleh buat meeting lagi..
official button

Utmbloggers setelah 2 tahun:

1- Merupakan milik bumiputera islam sepenuhnya.
2- Merupakan agen pengiklan yang terkenal di utm.
3- Menajalankan dan menyebarkan islam melalui medium berblog
4- Dll( Tolong tambah)

InsAllah, sehubungan dengan itu, utmbloggers bercadang untuk mengeluarkan produknya sendiri. Sekarang ni yang dah ada adalah t-shirt yang telah terjual sekitar 60 helai semuanya. Kami juga bercadang untuk mengeluarkan produk lain seperti mug utmbloggers dan lain2 lagi.

baju kami :)
Oleh itu juga, beberapa jawatan kosong akan dikeluarkan tak lama lagi untuk mencapai objektif2 tertentu dan mereka ini tidak dibekalkan gaji dan melakukan kerja dengan iklhas. Walaubagaimanapun, meeting terperinci akan dibuat untuk menjelaskan lagi semua ni..

Sehingga kini, setelah 5 bulan beroperasi kami mempunyai bilangan anggota yang boleh dibanggakan iaitu:
1- 290 Followers di main site--> http://www.utmbloggers.com/
4- 160 utmbloggers FB group.--> 99.9% merupakan pelajar utm/alumni/master/staff


Terima kasih tak terhingga buat semua supporters yang tak henti-henti memberi idea/sumbangan dan tenaga untuk menjayakan utmbloggers. insyAllah, committee boleh bincang untuk next gathering =)

p/s: tolong tambah apa2 yang patut. :)

19 comments:

Sunah Mohammad said...

tu diaaa...mantoppppppppppp!!!

Hasrol Nizam said...

semoga utm blogger menjadi platform utama kepada semua blogger di utm.

p/s: jawatan kosong apa yang ada tu? nak tau gak :D

::FAIZ FARISH:: said...

Utm Blogger hebat. hehehe

nabil_potter said...

hasrol: jawatan apa? t akan diuploadkan..kalau ada cadangan pon boleh..ni kerja suka rela..

syaimz said...

you're one awesome guy nabil.haha

nabil_potter said...

thanks :D

mohd zhafri said...

UTM bloggers terbaek!

IQ = Iez Qis said...

yeaaahhh!! i like!

Mr.SteAltH said...

pergh. makin hari makin gagah UTMblogger berdiri ek? power lah encik admin. haha. follow!

masterfaiz.com said...

boleh tak kalau kita daftarkan komuniti kita ni? mudah bila dapat sokongan hema..

nabil_potter said...

itu memang dah ada dalam perbincangan..tapi nak daftarkan dibawah hema ka?

masterfaiz.com said...

haa.. daftarkan sebagai kelab.. ke camne?

Cik Nad said...

oh.. dulu pon ada UTMblogger ni punya website.. tapi dah tutup akaun.. ni yg lama ke yg baru punya?? grab lah banner..

-ex-utm..

nabil_potter said...

nak daftar tu susah sikit kot..kena buat proposal..so far kita gerak dulu...then dah kukuh baru kita propose dekat utm..

ni yang baru la..ni web dia--> http://www.utmbloggers.com/

Cik Nad said...

anyway, keep up a good work k. *grab the utm banner tau* hee

nabil_potter said...

okey.

YamaShita KaiTo said...

laa~ awat tak habaq yang ade perjumpaan...

kalau tak, buleh da kita berjumpa. huhu~

Ecah Ecot said...

how about menubuhkan "Kelab UTM Bloggers" sebagai salah satu kelab rasmi di UTM?mcm kelab penyayang, rakan muda sume 2 la..so nnt xtvt besar cm camping ke, lawatan ke, kn snang..bnyk faedah & kewujudan kita bkn semata2 sbg bloggers, tp slh satu medium promosi UTM...sekian.....

nabil_potter said...

betul..tapi kena buat proper la..so, setelah dibincangkan, kita bergerak dulu sebagai satu community yang bebas..then bila dah establish skit, baru kita propose pada utm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...