Sunday, April 24, 2011

iPhone 4 Kini Boleh Didapati di Celcom



Kalau sebelum ni, Digi dan Maxis merupakan pengedar sah untuk iphone, tapi kini Celcom pon ada jugak.. Sebelum ni, Celcom hanya terkenal dengan BlackBerrynya..Kemana aja celcom booth, mesti akan promote BB. Betul tak? Pada bulan lepas, sempat ke Celcom centre di JB. Saja tertanya akak tu, akak celcom tak de jual iphone ke? Pastu akak tu jawab, insyAllah akan ada..Ok..Setelah lama, memang tak nak menaruh harapan kepada celcom..Tapi akhirnya, celcom tidak mengecewakan saya dan juga orang2  lain..

Tapi mesti orang tanya, kenapa perlu tunggu celcom baru nak beli iphone? Ada sebab2 tertentu..Rasanya mungkin korang pon tahu kan..Saya bukan racist..Tapi pernah teringat kata2 Tun Mahathir, Kalau kita tak tolong bangsa kita, siapa lagi yang akan tolong ??? Betul.. Saya setuju dengan kata2 itu..Takkan ada bangsa lain yang akan tolong bangsa kita..Walaupun rambut sama hitam, kulit sama hitam, tapi mustahil untuk isu2 macam nie..

Ok..Cukup takat tu..Celcom akan melancarkan produk terbarunya iaitu iphone 4. InsyAllah akan berada di semua premis celcom pada bulan hadapan. Seperti Telco lain, celcom juga tampil dengan pelbagai pakej2 yang menarik seperti:

************
For its enterprise customers, Celcom is making the iPhone 4 available for as low as RM248 for the 16GB model, and RM538 for the 32GB model. These prices are only available with a 24-month contract of the Celcom Biz Pi248 package that´s available for RM248 per month and includes 6GB data, 500 minutes of calls, 600 SMS and 80 MMS messages.

However, the iPhone 4 is also available for RM988 (16GB) and RM1,288 with a 12-month contract under the Biz Pi248 package.

There are also two other packages available: the Celcom Biz Pi98 for RM98 per month and Celcom Biz Pi148 for RM148 per month.

The Pi98 plan includes 2GB data, 100 minutes call time to other networks, 200 SMS and 20 MMS messages, while the Pi148 package includes 4GB data, 250 minutes of calls to other networks, 400 SMS and 40 MMS messages.

All three packages come with up to 6,000 minutes of free calls within the network.

For the Biz Pi98 package, the 16GB iPhone 4 will be available at RM1,438 (12-months) or RM1,148 (24 months), while the 32GB iPhone 4 will be available at RM1,738 (12 months) or RM1,448 (24 months).


On the other hand, for the Biz Pi148 package, the 16GB iPhone 4 will be available at RM1,288 (12-months) or RM848 (24 months), while the 32GB iPhone 4 will be available at RM1,588 (12 months) or RM1,148 (24 months).

However, Celcom is not only enticing enterprise customers with the phone subsidies or packages alone. It is also throwing in extended 24-month warranty and, insurance coverage for the iPhone 4 with selected packages.

***********

Sehubungan dengan itu, Celcom iaitu anak Syarikat Axiata Sdn. Bhd. telah melancarkan satu web khas untuk Smart Phone iaitu Celcom Smart Phone. Sebarang update mengenai smart phone boleh diupdate dari situ je..Nah amik link dia--> http://www.celcom.com.my/smartphones/index.php

Pra pendaftaran telah dibuka dan boleh didaftarkan di laman web Celcom Smart Phone.

p/s: To Celcom Axiata, xde kerje kosong ke? Hehehe



4 comments:

Misz Ayu said...

yeah ini yg dinantikan..

suffer8zine said...

wahhhh murah juga ni

Terkini : Tutorial Lajukan Buffering Menonton Video Secara Online

::FAIZ FARISH:: said...

i like the white colour

harrazdani said...

celcom agak ketinggalan sedikit dalam memperkenalkan pakej berkaitan iphone ni....tp dibawah dato Shaz celcom is the best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...