Sunday, April 10, 2011

Luahan Hati Seorang Blogger

Salam dan selamat seljahtera saya ucapkan buat semua yang sudi membaca blog ini..Terima kasih saya ucapkan..

Fuhh..Dah bersawang blog ni..Dalam 1 minggu, 1 ja entry sempat buat..Mungkin sebab nak sahut cabaran 1 malaysia kot..Hehehe..tak lawak pon.huhu..

Kekangan seorang bloggers..Anda rasa anda seorang bloggers? Mungkin benda yang sama juga anda akan alami..Dulu masa baru2 main blog ni, hampir setiap minit akan buka blog..Asal buka laptop je, terus buka blog..Itu je kerja..Facebook pon tak layan pada awal2 pembukaan blog..Tapi bila semakin hari semakin lama, blog mula ditinggalkan..




Tapi ingat, bukan senang2 je nak tinggalkan blog..Penat lelah saya untuk usahakan blog akhirnya sekrang saya rasa sudah berjaya walaupun tidak setanding beautiful nara mahupun ben ashaari..Tapi saya rasa dengan bermulanya saya dari ZERO, sekarang saya sudah berjaya..Sukatan berjaya bukan diukur dari segi wang ringgit yang saya dapat, tapi dari segi faedah yang saya dapat bagi kepada orang di seluruh dunia..

Kini, saya mrupakan pelajar tahun akhir..Bila tahun akhir, 1 je main focus iaitu PSM( Projek sarjana Muda).. Kenapa perlu fokus? Projek ni kalau gagal, kena repeat 1 sem..Silap2 satu tahu..Dah, saya memang kalau boleh berhasrat untuk grad on time..InsyAllah, saya akan terus berdoa supaya dapat grad on time..

Tiba2 je ni..macam tak kena ja dengan tajuk..hahaha...Ok..kekangan utama seorang bloggers adalah MASA..Setuju tak? kalau ada masa, satu hari tu kalau boleh 4, 5 entry nak update..Tapi kalau tak da masa, 1 minggu 1 entry pon agak berat..Betul tak? Mungkin anda sekarang yang rajin update tu, masa anda masih okey la..Tapi, bukan bermakud tak sempat nak update alngsung..Kalau setakat nak update menu makan tengah hari saya pon boleh..Tapi nak update something yang memberi info buat pembaca tu yang saya lebih utamakan..

Memang tidak dinafikan, blog saya ni macam2 jenis entry..Ada yang personal punya entry, ada jugak yang memberi info dan nasihat..Tidak ketinggalan juga,ada ja entry yang xda info untuk anda..Ini lah sebenarnya konsep blog ini..hehehe..Ok la, memandangkan masa pon tak berapa nak mengizinkan, insyAllah, saya akan cuba sampaikan apa yang terbaik untuk anda bila masa mengizinkan..

Sekian.

10 comments:

encHIx laNDax said...

ikutkan landax takde masalah dengan masa,cuma ada masalah dengan entri je..tak tau nak tulis apa..huhu

http://www.dunialandax.com/2011/04/batu-pahat-ada-apa-best-ke.html

Anonymous said...

fokus mana yg patot dlu k!
smoga aben bejaya dunia dan akhirat...

-anak ibu-

KiN said...

psm dulu yg penting....yg len akan brjalan dgn smooth.insyaallah

::FAIZ FARISH:: said...

good luck

EB said...

Good luck bro..
Insha'Allah berkat usaha yang jitu kamu pastu grad on time!
Yakin!

akmal said...

buat setakat yg mampu.. lgpn berblogger tu kan hobi.. apa definisi hobi??

pekerjaan atau aktiviti yg dilakukan pada masa lapang.. jadi kalaua takda masa lapang, tak bleh la berhobi..

(Penulis juga mempunyai hobi yakni berbasikal namun hanya mampu utk merenung basikal sahaja setiap hari akibat kekangan masa)

IRAH HAJERAH AZMAN said...

Aku pun student gak. dekat dekat nak abes gak, lambat se sem dari kau la tapi :( cacat ah FSKSM, 7 sem. tak pasal2 org tuduh aku extend.

anyway, nak cover masa, aku slalunya type seminggu sekali sampai 4-5 cerita, lepas tu ping seminggu 3 cerita je. Jadi jimat masa aku, cuma blogwalking tu harap maklum la, sebulan sekali pun payah.Sekarang suka jadi silence reader

akmal said...

Salam rakan-rakan

promotion skit ni

Ada sesiapa yang dah main game anno1777 tak ? kalau ada boleh tak ajar aku nak main caner ? kot-kot mana yang berminat nak main boleh dafar melalui aku ek sebab pendaftaran memang memerlukan referral ID, Jika tiada referral ID, maka anda tidak dapat mendaftar.


http://www.anno1777.com/index.php?i=136934


dengar kata game ni boleh tukar virtual money kepada real money so dengan kata lain Buat Duit Dengan Bermain Game

aku jumpa info benda ni kat forum (copy dari membe) :

Game ini melibatkan Semua negara di satu dunia.

Currency
Malaysia menggunakan MYR
Manakala Currency Universal pula ialah EURO dan GOLD

Menjadi Governor kepada sesuatu negeri!
kita juga boleh menjadi governor kepada virtual malaysia (requirements tidak susah)
Bila kita dah jadi Governor, maka kita boleh tukar tax, bonus dan pelbagai lagi, macam mentadbir negeri!

Menambah Pendapatan
Dengan bekerja! Hanya satu klik sahaja. (Farmville pon byk klik)
Membuka perniagaan! (Press, Food, Machines, Bank DLL)
Menawan orang sebagai hamba (tidak sekejam TRAVIAN, kita cuma dapat bonus apabila mereka bekerja dengan orang lain)
Mendapatkan Bonus dari kerajaan (3 jenis daily bonus)


DAFTAR DI SINI :

http://www.anno1777.com/index.php?i=136934

Pendaftaran memang memerlukan referral ID, Jika tiada referral ID, maka anda tidak dapat mendaftar.


Payout
Paypal = 10 EURO
Wire Transfer = 25 EURO*

Jom guys, tunggu ape lagi.. mari kita kembangkan negara kita dalam nih.. and game ni pun baru lagi.. kalau ramai2 men lagi sronok ni.. and fyi, game ni tk payah nk duduk depan comp 24 jam..

SAMBIL BERMAIN SAMBIL MENJANA PENDAPATAN!

PERINGATAN TEGAS: JANGAN DAFTAR 2 KALI MENGGUNAKAN PC SAMA / IP SAMA.. SILA AMBIL PERHATIAN.. INI BOLEH MENYEBABKAN AKAUN ANDA DIBANNED SERTA MERTA.. UNTUK TOPUP EURO, TIDAK DIGALAKKAN MENGGUNAKAN SMS.. RISIKO TANGGUNG SENDIRI YE.. HARAP MAKLUM


DAFTAR DI SINI
http://www.anno1777.com/index.php?i=136934

KiN said...

nk mintak pendapat sal tajuk PSM.
klu ada mase singgah entri ni yek.thnx

http://nr-sknh.blogspot.com/2011/04/tajuk-psm-yg-berkaitan-dgn-electric.html

Nur Hawa Mohd Zin said...

keep blogging ya.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...