Saturday, May 14, 2011

Pengguna Blogspot Kembali Tenang

Dah tenang belum? Hehehe..Semenjak 2, 3 hari ni, saya dengar blogspot ada sedikit problems maintenance..Ramai jugak yang mengeluh xdapat nak update blog la, ape la..Tapi saya yang dah lama tak update ni tak rasa cemas sgt sebab boleh menjadi alasan untuk tidak update blog lagi..Hehehe..

Sebenarnya tak dak apa2 yang berlaku pon..Cuma tak boleh nak comment ngn log in je..Pastu entry2 lepas banyak yang dah hilang.Ini antara beberapa luahan yang saya dengar la..maaf sebab saya xrasa effect yang berlaku sebab jarang comment dan jarang update..







Kalau yang rajin mengupdate tu, mungkin agak terkesan la sikit..Betul ye dok? Ape2 pon jangan risau sangat..Kalau org pakai hosting kata dia selamat, saya rasa tak jugak..Kalau server down, silap2 habis semua lingkup..Hihihi..Jangan feel selesa sgt tau yang berdomain ngn hosting tu..

Pastu bila jadi cmni, ramai la dengar2 nak jump ship ke WP( word press).. Ala, for me benda kalau nak jadi xkira la ko guna WP ke, Joomla ke, sama je..Xde benda yang boleh kekal sampai bila2 kat dalam dunia..Ye dak? Hihihi..

Entry ringkas dan padat..Baru dapat masa dan kesempatan untuk menaip..Next entry--> Tips Untuk blogger!!

6 comments:

zmah said...

Sekarang dah okay....jangan risau

Cik Nad said...

oh laa.. ye ke.. patut laa

Cik Nad said...

biasalah tu.. alangkah robot pun boleh breakdown..

my5xurra said...

betul tu nabil setuju. lagipun semua mnde ni kn manusia yg buat. hehehe.

Mr.SteAltH said...

terkesan banyak lah jugak sebab sume layout dia restore ke 11 May. menjerit2 atas kerusi. HAHA.

mcm kata bro Hasrol. syukur entry je hilang, bukan blog hilang. haha

DaHLia said...

tu ler pasal...
ade gak yg bersikap besar kepala sb guna host sendiri dsb..
kalo ilmu xcukup, blog kena hack, sama jee..
kalo tetiba srver down, xpun company tu tetiba shutdown mcm google smlm, kesan tetap sama..
dan kali tetiba Allah tarik nyawa pun, tinggallah blog tu tanpa warisan.. bila tamat tempoh, langsung xleh bukak terus blog... unless dah mewariskan password blog dlm surat wasiat... dan wasiat suh renew sokkmo... hehe
yg alam maya, tetap maya.. yg hidup pun boleh mati... apatah lagi yg mmg xboleh dipegang mcm apa yg kita buat skrg ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...