Saturday, July 23, 2011

Malaysia Vs Chelsea | Parking + Saman + Dianiayai

Pertamanya tahniah buat pasukan Chelsea yang menang 1 berbalas 0 dengan pasukan ke dua Negara. Walaupun Gol tu adalah gol kontroversi, dalam perlawanan, bila refree dah kata gol, ia tetap adalah gol walaupun sebenarnya tidak..Abaikan cerita gol kontroversi ini..HUhuh..Tahniah untuk pasukan Malaysia juga sebab mampu bertahan serangan daripada pasukan Chelsea terutamanya goal keeper yang agak perform semalam..Tahiah yew..

Stadium bukit Jalil semalam memang agak pack giler digambarkan sekitar 90 ribu penonton membanjiri stadium semalam..Tapi dari pandangan mata kasar, memang stadium semalam penuh dengan penonton..Seyes tak tipu..Memang ramai giler la semalam..Nak jadikan cerita, dah la first time nak masuk Stadium BUkit Jalil..Kalau sebelum ni lalu tepi2 stadium ada la..

Bertolak dari rumah dalam pukul 6.30 petang sebab habis kerja pukul 6.. Terus bergegas ke Bukit Jalil menggunakan KESAS highway.. Sampai2 ja berhampiran bukit jalil, jalan memang dah pack..

Pack dengan orang nak tengok bola + pula dengan orang yang nak balik kerja..Ada 3 simpang yang boleh masuk ke Bukit Jalil..Kami amik simpang last skali sebab simpang tu paling dekat..

Sambil tengah2 jem, mula kelihatan orang dah start parking di sisi bahu jalan..Mula tu agak terkejut sebab tak pernah lagi tengok keadaan macam tu..Masa tiba turn kami jalan, polis dah tak bagi masuk dalam kawasan Bukit Jalil dah..Dia suruh U-Turn balik..Dalam hati memang dah marah...Dah la tak tahu jalan, pastu suruh patah balik pulak..Dengan melihat banyak kereta parking di tepi-tepi jalan, maka kami pon parking je la..Dengan harapan semuanya ok..Untuk makluman, dianggarkan lebih 200 biji jugak keta parking tepi jalan kiri dan kanan..

Ye la,..Nak masuk parking polis tak bagi..Then nak parking mana lagi? Da parking p buat tempat orang jual-jual..Baik tak payah buat parking..

Yang nak jadi cerita bila dah nak balik..Tengok2 dekat cermin kereta ada surat saman..Tut..Memang damn jugak la time tu..Ramai orang tak puas hati la..Ye la, parking tak dak..Nak masuk dalam polis tahan..Parking tepi jalan kena saman..Memang tesion ar..Memang terasa seperti dianiayai la..

Kalau nak buat stadium untuk 1 juta orang pon, buat la..Tai parking tu bagi la cukup..Ni tak..Dah la orang ramai..Kempen sana-sini suwuh pergi tengok bola..Bila dah p, parking tak dak pulak..

Bila parking tepi jalan kena saman..Habis nak parking mana? Aku pon tak faham la...Tension weh kalau korang kena macam ni..Memang serik gak la..Yang palin tak adil, tak semua kereta kena saman..

Memang tak adil gila..

Dah la kena saman..Pastu siap ada 2 kesalahan lagi..Arghh..Memang tension habis la...

Kepada pihak FAM atau mana2 pihak yang terlibat, kalau nak buat EPL kat Malaysia pon, buat la..Kami tak kesah..Tapi parking bagi la cukup..Kalau parking tak cukup, buat stadium untuk 1000 org dah la..

Ni kalau boleh nak lawan stadium dekat oversea..Tapi parking macam hampeh ja...Marah kot..Memang dianaiya..Kalau tak kena saman mungkin boleh dipertimbangkan..Dah la parking jauh dari Stadium..


Orang cakap, kenapa tak naik train? ye la..kami balik kerja pukul 6..Nak tunggu KTM mau amik masa 2 jam..Pastu nak kena amik putra pulak..Pastu nak kena amik LRT..Pukkul 10 mau sampai kat stadium..





Bukan tak nak guna kemudahan awam yew..Lain la kalau rumah dekat dengan LRT..

Sekadar luahan..

Memang lepas ni korang tak payah pergi tengok bola dekat bukit Jalil lagi la..Nak pergi pon, naik moto boleh..

Wasalam

7 comments:

Ayeem Jemain said...

polis patut bagi kelonggaran. paham2 lah ada event besar. nak untung je

::FAIZ FARISH:: said...

ramainya org

SweetyMui2 said...

tak semua kereta kena?eh macamana pulak dorang tengok kesalahan ni?adehhh

aque said...

tatawu nak cakap ap... mmg mcm teraniaya...

ken said...

good job malaysia! :D

Anonymous said...

nabil... aku ada masa liverpool lawan malaysia... polis dua ekor borak depan aku.. yg tua cakap kat yg muda, kalau penat rehat la.. ko saman jer mana2 yang ko nak... bnyk kete n moto kat sini... memang celaka r masa aku dengar tue... damm giler...

Ecah Ecot said...

dh untung tiket, nk untung pakai duit saman plak..huh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...